Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarden voor Sesam Kip Gebakken Rijst

Moet ik met garnalen gebakken rijst eten?

 1. Sesamkip is een veel voorkomende optie in Chinese restaurants en is ook in veel supermarkten bevroren verkrijgbaar. Om het gerecht te maken, wordt de kip traditioneel gemarineerd in een mengsel van sojasaus, sesamolie en zout voordat deze wordt gefrituurd. De kip wordt geserveerd in een saus met gember, knoflook en sesam. De kip wordt meestal vergezeld door witte of bruine rijst, maar soms wordt gebakken rijst gebruikt. Het exacte recept en dus de voedingswaarden van deze maaltijd variëren.

Sesam Kipvoeding

 1. Volgens voedingswebsite The Daily Plate, een 10-oz. portie sesamkip bevat over het algemeen ongeveer 430 calorieën. De schaal bevat 19,5 g vet, 27,9 g koolhydraten en 37,8 g eiwit. Sommige gezondere opties roosteren de kip in plaats van te braden, wat het vetgehalte aanzienlijk vermindert. Deze recepten bevatten meestal ook meer groenten. Een maaltijd van geroosterde kip met groenten bevat 230 calorieën, 6 g vet, 35 g koolhydraten en 12 g eiwit.

Gefrituurde rijstvoeding

 1. Gebakken rijst is een bijgerecht dat ook op verschillende manieren kan worden bereid. Eiwitten zoals varkensvlees en garnalen worden soms aan de rijst toegevoegd, wat de voedingswaarde aanzienlijk zal veranderen. Een 10-oz. portie gebakken rijst levert ongeveer 330 calorieën op met 11 g vet, 51,7 g koolhydraten en 6,6 g eiwit.

Voors en tegens

 1. Sesamkip gecombineerd met gebakken rijst kan een nuttige maaltijd zijn. Het is een goede bron van gezonde koolhydraten en eiwitten. Wanneer groenten zoals erwten en wortels aan de maaltijd worden toegevoegd, levert dit vezels, vitamines en mineralen. De grote hoeveelheid olie die wordt gebruikt om de kip te frituren en de saus te bereiden, draagt ​​echter grote hoeveelheden vet bij aan het gerecht. De sojasaus die in de marinade en saus wordt gebruikt, bevat ook veel natrium. De eieren die soms in gebakken rijst worden gebruikt, voegen ook vet en cholesterol toe.

Gezonde variaties

 1. Door de kip te braden in plaats van te braden, verlaagt u het totale vetgehalte van het gerecht zonder het eiwitgehalte in gevaar te brengen. Voeg groenten toe zoals wortelen, paprika en erwten. Gebruik witte of bruine rijst in plaats van gefrituurde rijst om het gerecht lichter te maken en het totale calorieën- en vetgehalte aanzienlijk te verminderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407