Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedsel mag niet met nierstenen worden gegeten

The Noodle Numbers

 1. Een steen is een hard stuk materiaal dat zich in uw nieren vormt wanneer calcium-, oxalaat- of fosforstoffen in de urine worden geconcentreerd. Nierstenen zijn een van de meest voorkomende aandoeningen van de urinewegen en kunnen uiterst pijnlijk zijn om te passeren. Onderzoek heeft uitgewezen dat bepaalde voedingsmiddelen, mineralen en vloeistoffen de vorming van nierstenen kunnen bevorderen, vooral bij gevoelige personen. Leer welke voedingsmiddelen je moet vermijden om het herhalen van stenen te voorkomen.

Identificeer de niersteen

 1. Twee soorten stenen kunnen door het dieet worden beïnvloed - calciumstenen, waaronder calciumoxalaat en calciumfosfaatstenen en urinezuurstenen. Calciumoxalaatstenen zijn de meest voorkomende en kunnen worden veroorzaakt door hoge calcium- en oxalaatuitscheiding. Calciumfosfaatstenen kunnen worden veroorzaakt door zowel hoge calcium- als hoge pH-waarden in de urine. Steenzuurstenen vormen zich wanneer zure urine met een lage pH wordt geconcentreerd met urinezuur.

Beperk dierlijke eiwitten

 1. Dierlijk eiwit kan het risico op zowel calcium- als urinezuurstenen verhogen. Purine is een stof die voorkomt in dierlijk eiwit en die wordt afgebroken tot urinezuur in de urine en kan leiden tot de vorming van urinezuursteen. Voedingsmiddelen met de hoogste purines omvatten orgaanvlees, zoals lever, hart en nier; ansjovis; sardines; makreel; kabeljauw; haring; mosselen; coquilles; garnalen; kalfsvlees; spek; en jus. Vermijd deze voedingsmiddelen als u risico loopt op urinezuurstenen. Het zuur in dierlijke eiwitten kan ook het calcium verhogen en de uitscheiding van citraat in de urine verminderen, wat gepaard kan gaan met een verhoogd risico op calciumstenen. Beperk dierlijk eiwit tot 6 gram per dag om herhaling van urinezuur en calciumstenen te voorkomen.

Vermijd natrium

 1. Natrium kan uw risico op calciumoxalaat en fosfaatstenen vergroten door ervoor te zorgen dat uw nieren meer calcium in de urine uitscheiden. Het calcium kan combineren met oxalaat en fosfor om stenen te maken. Vermijd typisch natriumhoudend voedsel, zoals fastfood, ingeblikte soepen en groenten, ingemaakte voedingsmiddelen, bewerkte diepvriesmaaltijden, lunchmaaltijden, hotdogs en snacks om natrium te beperken tot 2300 milligram per dag. Zoek naar verborgen bronnen van natrium op de ingrediëntenlijst, zoals mononatriumglutamaat, natriumalginaat, natriumnitraat of nitriet, bakpoeder, zuiveringszout en dinatriumfosfaat.

Wanneer Oxalaat Vitamine C te vermijden

 1. Beperk het oxalaat in uw dieet als u risico loopt op calciumoxalaatstenen. Voedingsmiddelen met een hoog oxalaatgehalte kunnen de urine verhogen. Wanneer oxalaat wordt gecombineerd met calcium, worden calciumoxalaatstenen gevormd. Hoog-oxalaatvoedsel omvat spinazie, bieten, rabarber, noten, tarwezemelen, boekweit en chocolade. Er zijn ook aanwijzingen dat doses vitamine C of ascorbinezuursupplementen van meer dan 2.000 mg de steenvorming kunnen verhogen bij degenen die risico lopen. [! 78635 => 1130 = 6!

Stenenbevorderende vloeistoffen

 1. Vloeistofinname is uiterst belangrijk voor mensen met nierstenen. Vloeistoffen verdunnen de urine en verminderen de concentratie mineralen die stenen vormen. Het kiezen van de juiste vloeistoffen is de sleutel. Sommige onderzoeken tonen aan dat bepaalde vloeistoffen, zoals donkere cola's, fosforzuur bevatten en uw risico op nierstenen kunnen verhogen. Frisdrankinname wordt in het algemeen geassocieerd met gewichtstoename, wat ook het risico op nierstenen verhoogt. Vermijd frisdrank helemaal om herhaling van stenen te helpen verminderen. Drink meestal water en probeer acht tot twaalf koppen vloeistof per dag te consumeren om alle soorten nierstenen te voorkomen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407