Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedselveiligheid tijdens de zwangerschap

Voedselveiligheid tijdens de zwangerschap

 1. Veel vrouwen, vooral beginnende moeders, kunnen tegenstrijdig advies krijgen over een aantal zwangerschapsgerelateerde problemen, waaronder wat wel en niet veilig is om te eten. Als je zwanger bent, is het belangrijk om een ​​gezond dieet te hebben om de gezondheid van je baby te garanderen.

 2. Als u zwanger bent, zijn de belangrijkste risico's op voedselbesmetting:

 3. Deze toxines kunnen ernstige ziekten veroorzaken en kunnen de ontwikkeling van uw baby beïnvloeden. U moet het gebruik van bepaalde voedingsmiddelen en dranken vermijden of beperken terwijl u zwanger bent. Bespreek uw dieet met uw arts en laat hen weten wat uw vragen, zorgen of symptomen zijn.

Toxoplasmose en hoe dit te voorkomen

 1. De parasiet T. gondii veroorzaakt toxoplasmose. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention hebben meer dan 60 miljoen mensen in de Verenigde Staten toxoplasmose. De parasiet kan aanwezig zijn in:

 2. De meeste mensen hebben geen symptomen, maar degenen die er wel last van hebben, hebben griepachtige symptomen, zoals:

 3. Ernstige toxoplasmose kan uw hersenen en ogen beïnvloeden en kan leiden tot verminderd of wazig zien.

 4. Toxoplasmose kan leiden tot vroeggeboorte. Het kan ook het volgende veroorzaken bij je baby:

 5. Als u vroeg in de zwangerschap toxoplasmose oploopt, heeft uw ontwikkelende baby een verhoogd risico op effecten. Kinderen die met toxoplasmose worden geboren, vertonen in het begin mogelijk geen symptomen en kunnen deze later in hun leven ontwikkelen.

 6. Volg deze tips om het risico op toxoplasmose te minimaliseren:

 7. Het is zeldzaam om toxoplasmose van katten te krijgen. De meeste mensen die het contract krijgen, krijgen het van niet gaar vlees en ongewassen groenten. Er zijn medicijnen beschikbaar om toxoplasmose tijdens de zwangerschap te behandelen.

Listeriose en hoe dit te vermijden

 1. De L. monocytogenes-bacterie veroorzaakt listeriose. Het kan aanwezig zijn in vervuild water en bodem. Het kookproces doodt vaak bacteriën. Het kan echter nog steeds aanwezig zijn in sommige verpakte, kant-en-klare levensmiddelen. Het kan aanwezig zijn in:

 2. De symptomen van listeriose zijn:

 3. Deze bacteriën kunnen gemakkelijk de placenta passeren. Het kan dan veroorzaken:

 4. Volgens de American Pregnancy Association leidt 22 procent van de Listeria-infecties bij zwangere vrouwen tot doodgeboorte of de dood van het ongeboren kind.

 5. Volg deze tips om uw risico op listeriose te verminderen:

 6. Uw arts kan listeriose behandelen met antibiotica. Neem contact op met uw arts als u symptomen van listeriose heeft.

Effecten van kwik

 1. De meeste vissen bevatten sporen van kwik. Het heeft de neiging zich op te bouwen in grotere en oudere vissen. Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, moet je geen vis eten die veel kwik bevat, omdat kwik het ontwikkelende zenuwstelsel van je baby kan beschadigen.

 2. Vissen die veel kwik bevatten zijn:

 3. Veel veel gegeten vissen worden beschouwd als weinig kwik en deze vissen kunnen een geweldige aanvulling zijn op uw dieet terwijl u zwanger bent. Ze bevatten omega-3-vetzuren, die bijdragen aan de gezondheid van het hart en goed zijn voor de ontwikkeling van de hersenen van je baby. Als u niet van vis houdt, overleg dan met uw arts of u omega-3-supplementen moet nemen.

 4. Je zou elke week tot 12 ons moeten eten van een van de volgende vissen:

 5. Je moet altijd vis eten als deze heet is. Eet geen geconserveerde, gerookte of rauwe vis.

Tips

 1. Vermijd alle alcohol tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding. Alcohol heeft negatieve effecten en geen enkele hoeveelheid alcohol is veilig om tijdens de zwangerschap te drinken. Het is aangetoond dat alcohol het risico aanzienlijk verhoogt voor:

 2. Als u alcohol drinkt tijdens de zwangerschap, kan dit aanwezig zijn in moedermelk. U moet alcohol vermijden totdat u geen borstvoeding meer geeft.

 3. Elk rauw of niet gaar voedsel kan bacteriën bevatten. Daarom moet u ervoor zorgen dat al het voedsel dat u eet grondig is gekookt. Van bepaalde voedingsmiddelen is bekend dat ze Salmonella bevatten, zoals:

 4. Zwangere vrouwen moeten ook hun handen wassen na het hanteren van eieren, omdat Salmonella gewoonlijk op de schalen aanwezig is. Spoel de eieren ook grondig voordat u ze kookt.

 5. Het is veilig om matige hoeveelheden cafeïne te hebben terwijl je zwanger bent. Cafeïne is echter een stimulerend middel en kan de hartslag en bloeddruk van u en uw ontwikkelende baby verhogen. Volgens de America Pregnancy Association mogen zwangere vrouwen niet meer dan 200 milligram cafeïne per dag consumeren. Cafeïne is aanwezig in:

 6. Honing kan de bacteriën bevatten die botulisme of andere toxines veroorzaken die schadelijk kunnen zijn voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Deze gifstoffen kunnen ook schadelijk zijn voor uw ontwikkelende baby of baby jonger dan 1 jaar oud. Je moet vermijden honing te eten terwijl je zwanger bent, en je moet ook vermijden om honing aan kinderen jonger dan 1 jaar te geven.

Outlook

 1. Het beoefenen van veilige voedselbehandeling kan de risico's voor u en uw ontwikkelende baby verminderen. In het algemeen doet u het volgende als u veilig met voedsel omgaat:

 2. Deze methoden kunnen mogelijk schadelijke bacteriën elimineren en infecties helpen voorkomen. Raadpleeg onmiddellijk uw arts als u symptomen heeft die mogelijk het gevolg zijn van giftige stoffen in uw voedsel.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407