Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Volkorenbrood versus witbrood voor spieropbouw

Bedrag

 1. Eiwit krijgt mogelijk veel aandacht als spieropbouwende voedingsstof, maar u hebt koolhydraten nodig voor energie om u te helpen uw slanke lichaamsdoelstellingen te bereiken. Brood is een goede bron van koolhydraten, maar niet alle soorten zijn even voordelig. Kies 100 procent volkorenbrood, in plaats van witbrood, om essentiële vezels en andere voedingsstoffen te verkrijgen voor een gezond, gespierd frame.

Koolhydraatbehoeften

 1. Een studie gepubliceerd in het 2004-nummer 'Sportgeneeskunde' concludeert dat bodybuilders een dieet moeten volgen dat bestaat uit 55 tot 60 procent koolhydraten, 25 tot 30 procent eiwit en 15 tot 20 procent vet in beide de trainingsfase buiten het seizoen en vóór de wedstrijd. Voor een dieet met 2500 calorieën is dat dagelijks ongeveer 375 gram koolhydraten. Zelfs als je niet van plan bent je spieren op het podium te laten zien, kan het eten van te weinig koolhydraten je een leeg gevoel geven tijdens trainingen en voorkomen dat je lange trainingssessies uitvoert om spieren op te bouwen. Een typisch sneetje wit of volkorenbrood levert 12 tot 15 gram koolhydraten en is een gemakkelijke manier om u te helpen aan uw koolhydraatbehoeften te voldoen.

Voordelen voor hele tarwe

 1. Atleten die spieren willen opbouwen, moeten het grootste deel van hun koolhydraten vezel- en voedingsstofrijk maken, zegt geregistreerde diëtist en sportvoeding specialist Nancy Clark. Brood gemaakt met 100 procent volkorenmeel heeft meer natuurlijk voorkomende B-vitamines en vezels dan zeer geraffineerd wit brood. Sommige vormen van volkorenbrood, met name gekiemde graansoorten, bevatten grotere hoeveelheden spierondersteunend eiwit dan witte versies.

Het probleem met witbrood

 1. Wit brood wordt gemaakt met zeer geraffineerde granen, wat betekent dat veel van de buitenste laag van de tarwekorrel is verwijderd en daarmee de meeste voedingsstoffen en vezels. Zonder vezels verteert uw lichaam het brood snel, waardoor een schokkende stijging en daling van de bloedsuikerspiegel ontstaat. Als gevolg hiervan word je eerder hongerig en verlang je misschien naar meer koolhydraten en overschrijd je je dagelijkse calorie-inname voor de dag. Je lichaam slaat overtollig calorieën op als vet, in plaats van spieren. Witte broden bevatten vaak toegevoegde suikers, waaronder maïsstroop met een hoge fructose en andere ingrediënten die ook bijdragen aan de ophoping van vet.

Overwegingen

 1. Alleen omdat een brood "volkoren" op het etiket zegt, betekent dit niet dat het goed voor u is. Veel broden met het label "volkoren" worden voornamelijk gemaakt met geraffineerde witte bloem met alleen een beetje volkoren of volkoren bloem erin. Kijk naar de ingrediëntenlijst van een brood voordat u een aankoop doet. "Volkoren" of "volkoren" moet het eerste ingrediënt zijn. Het brood dat u kiest, moet ook minimaal 2 gram vezels per plak bevatten. Let bij het kiezen van volkorenbrood ook op de hoeveelheid natrium per plak. Kies voor merken met 200 milligram of minder per schijfje. Te veel natrium kan een opgeblazen gevoel en het vasthouden van water veroorzaken, waardoor uw spieren minder gedefinieerd lijken.

 2. Alleen omdat een brood "volkoren" op het etiket zegt, betekent dit niet dat het goed voor u is. Veel broden met het label "volkoren" worden voornamelijk gemaakt met geraffineerde witte bloem met slechts een klein beetje volkoren of volkoren bloem erin. Kijk naar de ingrediëntenlijst van een brood voordat u een aankoop doet. "Volkoren" of "volkoren" moet het eerste ingrediënt zijn. Het brood dat u kiest, moet ook minimaal 2 gram vezels per plak bevatten. Let bij het kiezen van volkorenbrood ook op de hoeveelheid natrium per plak. Kies voor merken met 200 milligram of minder per schijfje. Te veel natrium kan een opgeblazen gevoel en waterretentie veroorzaken, waardoor uw spieren minder gedefinieerd kunnen lijken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407