Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Volkorenbrood vs. Witbrood

Te overwegen punten

 1. Neem de volgende keer dat u in de supermarkt bent het volkorenbrood op in plaats van het witte brood. Volkorenbrood biedt meer essentiële voedingsstoffen en meer gezondheidsvoordelen dan witbrood omdat het minder verfijnd is en nog steeds de voedingsstofrijke zemelen en kiemen bevat, die beide worden verwijderd bij het maken van witte bloem.

Macronutrient en vezelinhoud

 1. Een snee volkoren meergranenbrood bevat minder calorieën dan een snee witbrood, met 69 vergeleken met 74. Het meergranenbrood bevat ook minder koolhydraten, met 11,3 gram in vergelijking met 13,7, en hoger in vezels, met 1,9 gram vezels per snee vergeleken met slechts 0,8 gram in wit brood. Terwijl een sneetje volkorenbrood iets meer vet bevat, met 1,1 gram in vergelijking met 0,9 gram, is het ook een betere bron van eiwitten, met 3,5 gram in vergelijking met 2,6 gram in een sneetje wit brood.

Vitaminen en mineralen

 1. Wit brood is vaak verrijkt met enkele van de voedingsstoffen die tijdens het raffinageproces zijn verwijderd, dus het bevat meer thiamine en foliumzuur dan volkoren meergranenbrood. Volkoren meergranenbrood is echter een betere bron van selenium en mangaan en levert 26 procent van de dagelijkse waarde voor mangaan en 12 procent van de DV voor selenium in vergelijking met minder dan 10 procent van de DV voor elk van deze mineralen in een sneetje wit brood. Thiamine helpt het voedsel dat u eet om te zetten in energie en foliumzuur is belangrijk voor het vormen van DNA. Selenium werkt als een antioxidant en je hebt mangaan nodig voor het genezen van wonden.

Mogelijke gezondheidseffecten

 1. Mensen die de meeste volle granen eten wegen minder en hebben lagere cholesterol- en lichaamsmassa-indexen en kleinere tailleomtrekken dan degenen die de minste volle granen eten, volgens een studie gepubliceerd in "The American Journal of Clinical Nutrition "in december 2007. Volle granen kunnen ook uw risico op hartaandoeningen en diabetes type 2 helpen verlagen, volgens een overzichtsartikel gepubliceerd in" The Journal of Nutrition "in mei 2011.

Andere overwegingen

 1. Als u niet van de smaak van gewoon volkorenbrood of volkorenbrood houdt, probeer dan wit volkorenbrood. Het is gemaakt met een ander soort tarwe dat een lichtere smaak heeft maar toch dezelfde voedingsstoffen biedt. Zoek naar brood met het label "100 procent volkoren" of "100 procent volkoren", anders kan brood, inclusief meergranenbrood, slechts een kleine hoeveelheid volle granen bevatten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407