Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voor een gezonde maaltijd is Tilapia je vriend (en voedsel)

Sodium

 1. Tilapia is een diep verkeerd begrepen vis en wiens reputatie vaak wordt overgeleverd aan verkeerde informatie, vooral op internet. Hoewel tilapia-vis niet de hoge concentraties omega-3-vetzuren bevat die in vis zoals zalm worden aangetroffen, is het ook magerder en dus minder calorieën. Wanneer het wordt toegevoegd aan een vers, plantaardig dieet, weegt de voordelen van tilapia veel zwaarder dan de onzinnige claims over de oorsprong ervan.

Sodium

 1. Tilapia is een zeer gezonde vis, vooral wanneer bereid met olijfolie, die de omega-3 essentiële vetzuren toevoegt waarvoor vettere vissen zoals zalm zo gewaardeerd worden.

Basisfeiten over Tilapia

 1. Tilapia is de vierde meest populaire vis in de VS, rangschikkend achter tonijn, zalm en Alaska koolvis. Tilapia is mild van smaak met een stevige en schilferige textuur en is het hele jaar door verkrijgbaar, meestal als filets zonder vel. Dit heeft geleid tot enkele angsten onder de minder goed geïnformeerde dat tilapia op de een of andere manier geen echte vis is, maar is gemaakt in deze toestand zonder vel, zonder botten. Integendeel, tilapia is de oudste bekende gekweekte vis, en volgens de Universiteit van Californië in Berkeley wordt het vaak 'St. Peter's vis' genoemd omdat men gelooft dat tilapia door Jezus werd gebruikt om de massa's in de Zee van Galilea te voeden.

 2. Bijbelse legendes opzij, tilapia is uiterst flexibel en kan bijna overal worden gekweekt. Tilapia-vissen gedijen in warm water en consumeren vooral algen en andere planten in het wild. Gekweekte tilapia krijgen vaker een dieet op basis van maïs en soja. Lager in de voedselketen betekent dat tilapiafilets minder vaak hoge concentraties dioxine bevatten, wat een bekend carcinogeen is.

Voeding in Tilapia

 1. Tilapia wordt sterk aanbevolen voor zwangere en zogende vrouwen en kinderen ouder dan 2 jaar omdat het zo weinig kwik, dioxine en andere verontreinigingen bevat. Tilapia-eiwit is zeer vetarm. Een 3,5-ounce filet bevat 26 gram eiwit en slechts 130 calorieën. Omdat gekweekte tilapia geen dieet op basis van algen consumeert, bevat het minder omega-3-vetzuren, met slechts 0,2 gram per portie in plaats van de 1,5 gram die wordt aangetroffen in zowel gekweekte als wilde zalm. Volgens het National Fisheries Institute omvat tilapia voeding, zoals die van alle vissen, B-vitamines, ijzer, vitamine D en selenium.

Tilapia Fish kiezen

 1. Zoals bij alle verse vis, kies tilapia die stevig is en fris ruikt. De veiligste tilapia komt uit de VS, Canada en Ecuador, maar alle grote retailers in de VS verkopen tilapia die is gecertificeerd door Best Aquaculture Practices (BAP), Global Aquaculture Alliance (GAA) of de Aquaculture Stewardship Council (ASC), volgens de experts bij het National Fisheries Institute.

Beste recept voor Tilapia-recepten  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407