Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voorbeeld 500-calorieën dieetplan

Grutten in uw dieet

 1. Het verliezen van 3 tot 5 pond per week klinkt misschien als een goede zaak, totdat u leert dat u slechts 500 calorieën per dag eet. Zeer caloriearme diëten kunnen u helpen snel gewicht te verliezen, maar het beperken van uw inname gedurende langere tijd tot zulke uitersten kan gevaarlijk zijn, dat is waarom sommige mensen het slechts één of twee keer per week doen als een strategie voor gewichtsverlies.

 2. Voordat u begint met een dieet om af te vallen, met name een dieet dat uw inname beperkt tot 500 calorieën per dag, zelfs op intermitterende basis, raadpleeg uw arts om voordelen, risico's en andere alternatieven te bespreken.

De basisprincipes van een dieet met 500 calorieën

 1. Het is heel moeilijk om alle voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft voor een goede gezondheid op slechts 500 calorieën per dag te krijgen. Diëten met minder dan 800 calorieën worden zeer caloriearme diëten of VLCD's genoemd. Ze bestaan ​​over het algemeen uit een vloeibaar supplement dat voldoende eiwitten bevat, plus vitaminen en mineralen om aan de voedingsbehoeften te voldoen.

 2. VLCD's zijn meestal gereserveerd voor mensen die zwaarlijvig zijn en een persoon op een dergelijk dieet vereist nauwlettend toezicht door zijn of haar arts. VLCD's kunnen worden gebruikt wanneer een persoon een plateau voor gewichtsverlies heeft bereikt of voor iemand die niet in aanmerking komt voor een operatie voor gewichtsverlies. De diëten zijn alleen bedoeld om op korte termijn te worden gevolgd, niet meer dan 12 weken.

 3. Als je zo weinig calorieën eet, gaat je lichaam in wat vaak wordt aangeduid als 'uithongermodus'. Schildklierhormonen, dit zijn hormonen die uw metabolisme reguleren, nemen af ​​om de calorieverbranding te beperken. Terwijl je lichaam vet verbrandt wanneer je je inname vermindert, breekt het ook je spieren af. En omdat je zo weinig eet met je 500 calorieën dieet en niet genoeg eiwitten binnenkrijgt, blijf je spieren verbranden voor brandstof.

 4. Dat gezegd hebbende, intermitterend vasten is een recente dieettrend die wisselt tussen periodes van normaal eten en vasten om gewichtsverlies te bevorderen. Sommige van deze diëten tellen een 500-calorieën eetdag als vasten. Hoewel je het dieet nog steeds met je arts moet bespreken, kan het beperken van je inname tot 500 calorieën een of twee dagen per week je toestaan ​​om echt voedsel te gebruiken in plaats van een vloeibaar supplement, omdat je de voedingsstoffen kunt krijgen die je nodig hebt de andere dagen van de week.

 5. In elk geval wilt u verstandige voedselkeuzes maken wanneer u uw inname beperkt en regelmatig caloriearm, voedzaam voedsel opnemen gedurende de dag. En vul aan met calorievrij voedsel en dranken zoals suikervrije gelatine en ijsblokjes, vetvrije bouillon, zwarte koffie, gewone thee en suikervrije limonade om de honger te beheersen en de hydratatie te handhaven.

Intermitterend vasten en het 500-calorieëndieet

 1. Het is niet alleen gemakkelijker om uw inname slechts een paar keer per week te beperken tot 500 calorieën, maar het kan ook dienen als een alternatieve manier om af te vallen, vooral rond uw middel, volgens een beoordelingsrapport uit 2014 gepubliceerd in Translationeel onderzoek.

 2. Uit deze beoordeling bleek dat hoewel mensen meer gewicht verloren bij normale calorie-arme diëten, intermitterend vasten net zo effectief was bij het helpen verminderen van buikvet. Als u uw inname gedurende een korte periode beperkt, laat uw lichaam hormonen vrij die u helpen vet te verbranden en spieren op te bouwen. Het geeft ook hormonen af ​​die je metabolisme ook een kleine boost geven.

Wat je eet als ontbijt

 1. Om honger weg te houden bij het beperken van uw calorie-inname tot 500 calorieën, neemt u bij elke maaltijd een eiwitbron op. Eiwit is meer verzadigend dan koolhydraten en vet. Probeer ook bij elke maaltijd ongeveer dezelfde hoeveelheid - ongeveer 160 calorieën - te eten voor een energiebalans gedurende de dag.

 2. Voor het ontbijt is een 1/2 kop vetvrije cottage cheese met een kleine banaan een goede optie, of neem een ​​hardgekookt ei met een plakje volkoren droge toast. Een 3/4 portie volkoren ongezoete kant-en-klare ontbijtgranen met 1 kop magere melk maakt ook een goed low-cal ontbijt.

Voorbeeldlunchmaaltijden

 1. Voor de lunch kunt u 3 gram gegrilde kip vullen bovenop 3 kopjes gemengde greens met rode wijnazijn toegevoegd voor smaak. Een 6-ounce container magere Griekse yoghurt met 1 kopje verse bosbessen is ook een goede eiwitrijke lunchoptie op een VLCD-plan. Of je kunt plakjes deli kalkoen rollen - tot 2 gram - in slabladeren besmeurd met mosterd, en serveer het met twee volkoren vetvrije crackers.

Ideeën voor het diner

 1. Vijftien grote gekookte garnalen gegarneerd met 1 eetlepel cocktailsaus en 1 kop gestoomde broccoli kunnen u helpen tot de ochtend. Of maak een roerbakgerecht met 3 koppen groenten, zoals paksoi, wortelen, spruitjes en selderij en 1/2 kop in blokjes gesneden tofu.

 2. Sla de olie over en bak in 2 eetlepels bouillon en een theelepel of twee natriumarme sojasaus om calorieën te besparen. Ontbijt voor het avondeten met een omelet van vier eieren, gevuld met 1/2 kop spinazie, 1/2 kop champignons en 1/2 ons magere cheddarkaas.

Potentiële problemen

 1. Als u een medische aandoening heeft, zoals diabetes of lage bloeddruk, of als u voorgeschreven medicijnen gebruikt, moet u niet vasten zonder de goedkeuring van uw arts. Langdurige caloriebeperking met een VLCD kan leiden tot haarverlies, koude-intolerantie, hoofdpijn, vermoeidheid en duizeligheid, volgens een overzichtsartikel uit 2006 gepubliceerd in Obesitas.

 2. Intermitterend vasten wordt ook niet aanbevolen voor mensen met ondergewicht of vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Kinderen en adolescenten mogen geen VLCD eten en personen met een reeds bestaande eetstoornis mogen niet proberen intermitterend vasten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407