Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voorbeeldmaaltijden voor het Okinawa-dieet

Voorbeeldmenu

 1. Het traditionele dieet van de Japanse bewoners op het eiland Okinawa kan bijdragen aan een lager risico op kanker, hartziekten en alle ouderdomsziekten en kan de levensduur verlengen, meldde een studie uit 2009 gepubliceerd in het "Journal of the American College of Nutrition." Okinawa consumeren doorgaans 500 calorieën minder per dag dan mensen die westerse diëten volgen. Hun maaltijden bevatten voedingsmiddelen met veel vitamines, mineralen en antioxidanten, maar weinig verzadigd vet en weinig glycemische index. Het Okinawa-dieet probeert mensen te helpen hun eetgewoonten te veranderen zodat ze lijken op die van inheemse Okinawans. Praat met uw arts als u vragen heeft over het ontwikkelen van een gezond, evenwichtig eetplan.

Voorbeeldontbijt

 1. Volgens de auteurs van "The Okinawa Diet Plan", is het ontbijt voor een persoon die gewend is aan een traditioneel westers dieet, maar geïnteresseerd is in het eten van meer als een inwoner van Okinawan, bosbessenpannenkoekjes bereid met met calcium verrijkte sojamelk, volkorenmeel, verse bosbessen en vrije uitloop eieren rijk aan omega-3-vetzuren. Deze maaltijd bevat eiwitten, voedingsstoffen en vezels, evenals een grote hoeveelheid antioxidanten. Combineer de pannenkoeken met groene thee, een drank die suikervrij en dicht is en ziektevoorkomende fytochemicaliën zoals flavonoïden en catechinen bevat.

Voorbeeldlunch

 1. Lunch op het Okinawa-dieet kan bestaan ​​uit roergebakken tofu, een gestoomde groente zoals asperges, een gebakken zoete aardappel en salade. Donkergroene bladgroenten zoals asperges, broccoli en jongenskool komen grotendeels voor in het plan, net als felgekleurde groenten zoals inheemse Okinawan-zoete aardappelen die rijk zijn aan antioxidanten en vitamine E. Zeewier, een uitstekende bron van een verscheidenheid aan vitaminen en mineralen, wordt meestal samen met tofu gekookt of aan salades toegevoegd.

Voorbeelddiner

 1. Terwijl je het Okinawa-dieet volgt, kan het diner beginnen met een kom misosoep, een bouillon op smaak gebracht met dashi op basis van zeewier en vaak met in blokjes gesneden tofu en groenten. Het hoofdgerecht kan bestaan ​​uit garnalen of vis gestoomd met groenten en geserveerd met volkoren noedels. "The Guardian" schrijver Michael Booth meldt dat Okinawanen meestal elke week minstens drie porties magere vis eten. Hoewel hun dieet veel witte rijst bevat, consumeren Okinawans ook een grote hoeveelheid volle granen, vooral in de vorm van boekweitnoedels.

Voorbeeldsnacks

 1. Je zult niet veel zoete snacks eten op het Okinawa-dieet. Een typisch dagmenu kan een ochtendsnack van vers fruit bevatten, terwijl de middagsnack stokjes rauwe groenten kan zijn. Het gemiddelde dieet van Okinawan bevat veel minder suiker dan hun westerse tegenhangers. Toen "The Guardian" verslaggever Justin McCurry in 2013 twee Japanse octogenarians interviewde, ontdekte hij dat hun enige zoetekauw-verwennerij tijdens snacktijd af en toe een mochi was, of gezoete rijstcake bereid uit gepofte kleefrijst.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407