Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordeel van verse vijgen

Pluk de voordelen van vijgen

 1. Vijgen verschillen enigszins van de meeste soorten fruit, hoewel ze lid zijn van de moerbeifamilie. Deze vruchten hebben een taaie textuur die niet sappig is zoals je zou verwachten wanneer je in een stuk fruit bijt. De meeste vijgen worden gedroogd gegeten, maar je kunt ook verse vijgen eten. Vijgen gegeten tot in de Bijbelse tijden, blijven vijgen een voedzame, smakelijke toevoeging aan uw gezond eetplan.

De magere op vijgen

 1. Een portie verse vijgen van 100 gram, ongeveer een 1/2 kop, bevat 74 calorieën en minder dan 1 gram vet. Vijgen leveren niet veel op het gebied van eiwitten, maar ze bevatten wel koolhydraten. De koolhydraten in vijgen zijn echter grotendeels te wijten aan de vezels en natuurlijke suikers die ze bevatten, waardoor ze een voedzame vrucht zijn om in uw dieet op te nemen.

Fantastische vezel

 1. Een van de meest indrukwekkende voedingsstoffen in verse vijgen is de vezel. Vezel helpt om uw spijsvertering efficiënt te laten werken. Een vezelrijk dieet helpt ook uw algehele cholesterolgehalte te verlagen. Het eten van een vezelrijk dieet is ook een slimme manier om uw risico op diabetes type 2 te verlagen en mogelijk uw kansen op het krijgen van bepaalde soorten kanker te verminderen. Een portie verse vijgen van 1/2 kop bevat 2,9 gram vezels. Dat vertaalt zich naar ongeveer 12 procent van de 25 gram vezels die vrouwen elke dag nodig hebben en ongeveer 8 procent van de 38 gram mannen dagelijks.

Vitaminen en mineralen

 1. Een portie verse vijgen van 1/2 kop levert 232 milligram kalium. Dit is ongeveer 5 procent van de 4.700 milligram kalium die volwassenen nodig hebben om de juiste spier- en hartfunctie te ondersteunen. Dezelfde portie verse vijgen levert ook 4,7 microgram vitamine K, dat is 5 procent van de 90 microgram vrouwen dagelijks nodig hebben en 4 procent van de 120 microgram mannen dagelijks nodig hebben. Vitamine K helpt uw ​​bloedstolsel ook normaal. Vijgen leveren ook sporen van calcium, ijzer, magnesium, folaat en vitamine A.

Verse vijgen kiezen en eten

 1. Verse vijgen verdorren en vergaan snel, dus het is belangrijk om ze binnen een dag of twee na aankoop te eten. Verse vijgen zijn in het seizoen tussen juni en september, hoewel je misschien later in de herfst bepaalde soorten kunt vinden, volgens Michael T. Murray en Joseph E. Pizzorno, auteurs van "The Encyclopedia of Healing Foods." Kies dikke vijgen die niet gekneusd zijn. Wacht tot je de vijgen wast totdat je klaar bent om ze op te eten. Voeg gehakte, verse vijgen toe aan havermout of yoghurt of strooi ze over een groene salade. Murray en Pizzorno raden aan om verse vijgen te vullen met geitenkaas en noten om een ​​smakelijk voorgerecht te bereiden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407