Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen bijwerkingen van citroensap

Een overvloed aan menu-opties

 1. Met zijn heldere, frisse geur en bleke kleur wordt citroensap vaak toegevoegd aan maaltijden, sappen en zelfs gewoon water om een ​​beetje schil en levendigheid aan het gehemelte toe te voegen. Hoewel citroensap een aantal gezondheidsvoordelen heeft, wordt het ook geassocieerd met enkele milde tot matige bijwerkingen die ertoe kunnen leiden dat u uw consumptie beperkt. Citroensap mengen met andere voedingsmiddelen of vloeistoffen tonen de scherpe, zure smaak af en vermindert de impact van het hoge zuurgehalte op uw spijsvertering.

Voordeel: rijk aan vitamine C

 1. Een portie rauw citroensap van 1 ons bevat bijna 12 milligram vitamine C. Dit is 13 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassen mannen, bijna 16 procent van de ADH voor volwassen vrouwen, bijna 14 procent van de ADH voor zwangere vrouwen en bijna 10 procent van de ADH voor vrouwen die borstvoeding geven. Vitamine C geeft een boost aan uw immuunsysteem en helpt ook collageen aan te maken, dat nodig is om uw huid, pezen, kraakbeen, ligamenten en bloedvaten gezond te houden.

Voordeel: kan helpen met nierstenen

 1. Citroensap kan helpen beschermen tegen calciumoxalaat urolithiasis of nierstenen, volgens een studie gepubliceerd in 2007 in "BMC Urology." Uitgevoerd op ratten, ontdekte de studie dat het drinken van citroensap de calciumconcentratie van de nieren verhinderde dat de niveaus van calcium stijgen. Het citroensap was effectief, zelfs wanneer het werd verdund tot een concentratie van 75 procent.

Bijwerking: GERD en zweren

 1. GERD is ook bekend als gastro-oesfageale reflux, waarvan de symptomen maagzuur, misselijkheid en braken zijn. GERD-symptomen worden veroorzaakt door vet, gekruid of zuur voedsel, waarvan citroensap er een is. Als u zweren heeft, kan het verhoogde zuurgehalte ook de maagwand irriteren en ervoor zorgen dat de zweer niet goed geneest.

Bijwerking: tandbederf

 1. Vanwege het hoge citroenzuurgehalte kan citroensap ervoor zorgen dat tandglazuur vervalt. In een studie gepubliceerd in 1996 in "Caries Research", bleek ingeblikt citroensap erosie te veroorzaken in tandglazuur. Dit leidde tot gekleurde tanden, verlies van tandweefsel en in sommige gevallen gaatjes. Drink het sap niet alleen om het risico op glazuurbederf door citroensap te verminderen; meng het met andere voedingsmiddelen en vloeistoffen. Een goede en regelmatige tandverzorging zorgt ervoor dat het zuur niet wegslijt bij uw tanden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407