Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen en bijwerkingen van het eten van de Wolfberry

Positief effect: kameraadschap

 1. Wist u dat 1 ons gedroogde goji-bessen 150 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A bevat? Deze kleine vruchten zitten boordevol vitamine C, ijzer, calcium, vezels en antioxidanten. Ook bekend als lyciumbessen of wolfberries, ze zijn van nature zoet en bevatten weinig calorieën. Strooi ze over zelfgemaakte desserts, meng ze in smoothies, of maak je eigen energierepen, suikervrije jam en trailmixen.

Positief effect: kameraadschap

 1. Kies bij het shoppen voor goji-bessen voor biologische merken boven standaardrassen. Controleer de etiketten op sulfieten en toegevoegde suikers.

Wat is Wolfberry?

 1. Goji-bes, of wolfberry, is een kleine oranjerode vrucht die afkomstig is van de Lycium barbarum-plant. Het wordt al meer dan 2000 jaar als voedsel en medicijn in China gebruikt. Tegenwoordig verkopen voedselproducenten een breed scala aan producten die wolfberry bevatten, waaronder hele fruitpuree, thee, dieetkoekjes, goji-sap en smoothies. Deze vrucht is naar voren gekomen als een natuurlijke immuniteitsversterker, hulp bij het afvallen en een anti-verouderingsmiddel.

 2. Een onderzoeksartikel uit 2017, gepubliceerd in Aging and Disease, benadrukt de voedingswaarde van goji-bessen. Dit superfood is rijk aan fenolverbindingen, flavonoïden, betaïne, B-complexvitaminen en carotenoïden. Dankzij de hoge antioxidantniveaus kan het de veroudering vertragen en beschermen tegen oxidatieve schade. De fytonutriënten in lyciumbessen kunnen uw immuunsysteem versterken, vrije radicalen opvangen en de gezondheid van het oog verbeteren.

 3. Afhankelijk van uw voorkeur kunt u deze vruchten rauw eten, hun sap drinken of ze gebruiken in uw favoriete recepten. Goji-bessen zijn een gezonde aanvulling op pannenkoeken, pap, havermout, muesli, zelfgemaakte chocolade, thee en zelfs salades. Kies idealiter een merk zonder conserveermiddelen of toegevoegde suikers. Week ze voor consumptie in water.

Wolfberry Nutritional Value

 1. Goji-bessen bevatten meer eiwitten en vezels dan de meeste vruchten. Ze zijn een uitstekende bron van vitamines, mineralen, zeaxanthine, luteïne, quercetine en bètacaroteen. Vijf eetlepels (1 ounce) bieden:

 2. Deze kleine vruchten bevatten ook kleine hoeveelheden aminozuren zoals arginine, alanine, leucine, threonine en valine. Je lichaam heeft aminozuren nodig om nieuwe weefsels te bouwen, stikstofmonoxide te maken en neurotransmitters te produceren, onder andere biochemische processen.

 3. De vitamine A in goji-bessen ondersteunt een goed zicht en kan uw risico op leeftijdsgebonden maculaire degeneratie verlagen. Volgens een onderzoek uit 2014 in het Journal of Clinical Medicine speelt deze voedingsstof een belangrijke rol in de stofwisseling. Onderzoekers hebben ontdekt dat vitamine A het metabolisme van eiwitten, koolhydraten en lipiden reguleert, dus het kan helpen het lichaamsgewicht te verminderen en te beschermen tegen diabetes wanneer het in voldoende hoeveelheden wordt geconsumeerd.

 4. Wolfberry is ook een geweldige bron van vitamine C, die uw lichaam helpt collageen aan te maken, de immuunfunctie ondersteunt en de opname van niet-heemijzer verbetert.

Waarom Goji-bessen eten?

 1. Goji-bessen worden niet voor niets gepromoot als superfood. Ondanks zijn kleine formaat heeft dit fruit een flinke voedingsstoot. Rijk aan antioxidanten, het kan jaren duren voordat je eruit ziet en de veroudering van de hersenen vertragen. In 2019 publiceerde Oxidative Medicine and Cellular Longevity een onderzoek naar de potentiële gezondheidsvoordelen en antioxiderende werking van wolfberry. Van dit superfood is aangetoond dat het de visuele functie verbetert, dankzij het hoge gehalte aan carotenoïden.

 2. Onderzoekers hebben ook ontdekt dat goji-bessen kunnen helpen LDL (slechte) cholesterol te verlagen en goede cholesterolwaarden te verhogen. Diabetische ratten gevoed met lyciumbessen ondervonden een aanzienlijke verlaging van de bloedsuikerspiegel, wat aangeeft dat deze vruchten kunnen beschermen tegen diabetes en metabole stoornissen. Bovendien vertonen ze anti-kanker, cardioprotectieve, neuroprotectieve en anti-verouderende effecten.

 3. Een andere studie, die in 2018 verscheen in het International Journal of Ophthalmology, bevestigt de gunstige effecten van wolfberry op het gezichtsvermogen. Wetenschappers raden aan om deze vrucht regelmatig te eten om leeftijdsgebonden maculaire degeneratie te voorkomen en de voortgang ervan te vertragen. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt goji-bes gebruikt als een natuurlijke remedie tegen leverontgifting, gewichtsverlies, vruchtbaarheid en gezondheid van de huid.

Wolfberry en gewichtsverlies

 1. Wolfberry wordt vaak gebruikt in gewichtsverliespillen en dieetvoeding en de wetenschap bevestigt zijn afslankeigenschappen. Een onderzoeksartikel uit 2017, gepubliceerd in Oxidative Medicine and Cellular Longevity, geeft aan dat lyciumbessen de bloedlipiden verbeteren en maagvet verminderen bij mensen met het metabool syndroom. Deze potentiële voordelen zijn te wijten aan het hoge gehalte aan antioxidanten in de bessen.

 2. Patiënten die dagelijks 14 gram goji-bessen consumeerden als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet, ervoeren in slechts 45 dagen een belangrijke vermindering van de tailleomtrek, de body mass index en het buikvet. Hun antioxidantstatus en cholesterolwaarden verbeterden ook. Deze bevindingen bewijzen dat wolfberry kan helpen bij het afvallen en beschermen tegen hartziekten.

 3. Als u van suikerachtig voedsel houdt, eet dan een handvol goji-bessen. Hun zoete smaak zal je verlangens bevredigen. Bovendien zijn deze vruchten rijk aan vezels, zodat ze je vullen en het gemakkelijker maken om op schema te blijven met je dieet. Strooi ze over yoghurt of havermout voor een gezond ontbijt; meng ze in smoothies om je energie te stimuleren; voeg ze toe aan suikervrije muffins, wafels, crackers en andere snacks om je inname van antioxidanten te verhogen.

Zijn Goji-bessen veilig?

 1. Deze voedzame vruchten zijn misschien niet voor iedereen veilig. Sommige mensen zijn allergisch voor wolfberry en kunnen ernstige reacties ervaren na het eten van kleine hoeveelheden. Volgens Medical News Today moeten personen die intolerant of allergisch zijn voor nachtschade goji-bessen, bosbessen, aubergines, chilipepers en tomaten vermijden. Veel voorkomende allergische reacties zijn misselijkheid en braken, huiduitslag, zwelling, spierpijn en gewrichtspijn.

 2. Goji-bessen kunnen bovendien conserveermiddelen zoals zwaveldioxide bevatten. Dit allergeen wordt ook gebruikt in verwerkt vlees, ingemaakte voedingsmiddelen, frisdranken, saladedressings, gedroogd fruit, tofu, wijn en kokosmelk. Miljoenen mensen zijn allergisch of gevoelig voor sulfieten. Koop biologische goji-bessen en controleer de etiketten op calciumsulfiet, natriumsulfiet, zwaveldioxide, kaliummetabisulfiet en andere vergelijkbare ingrediënten om veilig te blijven.

 3. Wolfberry kan volgens RxList interageren met anti-diabetes medicijnen, antihypertensiva, warfarine, diclofenac, piroxicam en andere medicijnen. Als u onder behandeling bent, raadpleeg dan een arts voordat u dit fruit aan uw dieet toevoegt. Mensen met hoge bloeddruk of diabetes moeten goji-bessen met voorzichtigheid consumeren vanwege hun hypotensieve en hypoglycemische effecten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407