Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen en bijwerkingen van komkommers

Groenten met vitamine C

 1. Komkommers werden voor het eerst geïntroduceerd in Noord-Amerika door Christopher Columbus, en tegenwoordig vormen ze een nietje in de voeding van veel Amerikanen. Hun hoog-water- en caloriearm gehalte - komkommers zijn meer dan 95 procent water per gewicht en bevatten slechts 16 calorieën per kopje - maken komkommers een slimme aanvulling op een calorie-gecontroleerd dieet, en ze bieden gezondheidsvoordelen vanwege hun voedingsstoffen inhoud. Komkommers hebben echter ook een risico op het orale allergiesyndroom, dus ze kunnen bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken.

Vitamine K

 1. Komkommers bieden gezondheidsvoordelen door uw vitamine K-inname aanzienlijk te verhogen. Je lichaam gebruikt vitamine K om stollingsfactoren te activeren, een familie van eiwitten die essentieel is voor de vorming van bloedstolsels. Het vermogen om u te helpen bloedstolsels te vormen, komt uw gezondheid ten goede omdat het overmatig bloeden voorkomt nadat u weefselschade heeft opgelopen, en voldoende vitamine K krijgen voorkomt spontane bloedingen, inclusief neusbloedingen of bloedend tandvlees. Door voldoende vitamine K in uw dieet te krijgen, worden ook eiwitten geactiveerd die essentieel zijn voor de gezondheid van de botten, waardoor uw skelet sterk blijft. Een portie gesneden komkommer van 1 kop, met de schil erop, biedt ongeveer 17 microgram vitamine K. Dit maakt respectievelijk 14 en 19 procent uit van de aanbevolen dagelijkse inname voor mannen en vrouwen.

Andere voordelen

 1. Komkommer biedt ook een aantal andere gezondheidsvoordelen. Een beoordeling, gepubliceerd in "Fitoterapia" in 2013, merkt op dat komkommer antioxidanten bevat - chemicaliën die uw lichaam gebruikt om cellulaire schade te voorkomen - en ook een verkoelend effect op uw lichaam heeft, waardoor komkommer een geweldige aanvulling op uw dieet is in de zomer maanden. Komkommerzaden kunnen constipatie bestrijden, merkt de studie op. Komkommer dient ook als een bron van verschillende fytonutriënten - waaronder komkommers en cucurbitacines - maar de gezondheidsvoordelen van deze chemicaliën vereisen verder onderzoek.

Komkommer- en oraal allergiesyndroom

 1. Het eten van komkommer kan onaangename effecten veroorzaken en bij sommige personen het orale allergiesyndroom veroorzaken. Oraal allergiesyndroom treedt op wanneer uw systeem een ​​voedsel dat u eet met een allergeen vergist en een allergische reactie veroorzaakt, waaronder een zwelling van uw lippen en tong, evenals irritatie van uw ogen of tandvlees. Komkommer kan allergiesymptomen veroorzaken als je last hebt van ambrosia allergieën, legt het Kinderziekenhuis van Philadelphia uit. Het ziekenhuis legt uit dat koken vaak de kans op bijwerkingen vermindert omdat het kookproces de eiwitten van de komkommers voldoende verandert om een ​​allergische reactie te voorkomen.

Meer komkommer consumeren

 1. Of u ze nu gekookt of rauw eet, komkommers voegen voedingswaarde aan uw dieet toe. Combineer plakjes rauwe komkommer met gehakte tomaat, verse basilicum en een balsamico vinaigrette voor een gemakkelijk te bereiden salade met veel voedingsstoffen, of dompel plakjes rauwe komkommer in zelfgemaakte guacamole voor een gezonde en vullende snack. Als je slecht op rauwe komkommer reageert, voeg dan gebakken frietjes aan je dieet toe. Snijd eenvoudig rauwe komkommer in stokken, brood elke stok met volkoren broodkruimels en bak dan tot ze goudbruin zijn. Je kunt ook de gehakte komkommer lichtjes in een mengsel van olijfolie en je favoriete kruiden smeren en bakken tot ze zacht zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407