Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen en gevaren van zuring

Overwegingen

 1. Zuring, een kruid dat soms als groente wordt gebruikt, geeft een zure, citroensmaak die geschikt is voor culinair gebruik. Dit is slechts één voordeel, omdat sorrel grote hoeveelheden vitaminen en mineralen bevat. Het eten van zuring houdt ook enkele gevaren in, dus begrijp de mogelijke risico's voor uw gezondheid voordat u het in uw dieet opneemt.

Culinaire voordelen

 1. U kunt zowel Franse zuring als tuinzuring gebruiken om smaak toe te voegen aan soep, salades en stoofschotels, hoewel u Franse zuring kiest voor een mildere citroensmaak; tuinzuring heeft een meer zuur aspect. Beide soorten zuring passen goed bij eiergerechten, afhankelijk van uw smaakpapillen. Bladeren van dit zachte lentegroen worden vaak vers gebruikt; u kunt ze echter ook koken - dit produceert bladeren die vergelijkbaar zijn met de consistentie van gekookte spinazie. Een klassieke culinaire bereiding van deze groente combineert verse zuring met kippenbouillon, zware room, boter, eieren en uien voor room van zuringssoep.

Nutritional Voordelen

 1. Zuring, zowel tuin- als Franse variëteiten, biedt een verscheidenheid aan nutritionele voordelen. Een 3,5 oz. portie zuring bevat 42 calorieën en 0,7 g vet, waardoor deze zachte groene een goede keuze is voor caloriearme, vetarme diëten. Het grootste deel van de calorieën in zuring is afkomstig van koolhydraten, met 6,5 g per portie. Je krijgt ook 2,3 g eiwit. Eén portie is een uitstekende bron van vitamine A, een voedingsstof die goed is voor de gezondheid van het oog, en is 238 procent van de dagelijkse aanbevolen inname. Eet zuring om ook aan je dagelijkse vitamine C-eisen te voldoen; één portie levert 113 procent van de hoeveelheid die je elke dag nodig hebt. Bovendien introduceert een portie van dit groen in uw maaltijdplan 32 procent van uw dagelijkse riboflavine en kleinere hoeveelheden thiamine, niacine, fosfor en ijzer.

Geneeskrachtige voordelen

 1. Zuring van de tuin kan een behandeling bieden voor koortslippen. Een studie gepubliceerd in het januari-nummer van het tijdschrift "Antiviral Research" merkt op dat extracten van de bladeren van zuring oligomere en polymere proanthocyanidinen en flavonoïden bevatten. In laboratoriumtests verminderden deze verbindingen de verspreiding van het herpes simplex virus type-1, de variëteit die koortslippen of koortsblaren veroorzaakt. Aanvullend onderzoek is nodig om te bepalen of deze bevindingen bij de mens blijken. Raadpleeg uw arts voordat u om medische redenen zuring eet.

Gezondheidsgevaren van oxaalzuur

 1. Zuring bevat grote hoeveelheden oxaalzuur, het hoofdbestanddeel van nierstenen. Misschien moet je zuring eten als je gevoelig bent voor het ontwikkelen van deze stenen; praat met uw arts voor een aanbeveling over dit voedsel. Bovendien kan het ook maagzuur opwekken, wat maagzuur kan verergeren, en het heeft ook een diuretisch effect.

Andere overwegingen

 1. Gebruik bij het koken van zuring geen gietijzer of aluminium kookgerei. Gietijzeren koekenpannen en potten zijn verboten omdat het oxaalzuur in dit groen reageert met de metalen om een ​​metaalachtige smaak in de zuring te produceren die het oneetbaar maakt. Bij gebruik van aluminium kunnen de zuren in dit voedsel mogelijk giftige hoeveelheden aluminiumionen uit het kookgerei laten ontsnappen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407