Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen en nadelen van oefening

Blijf dit najaar op schema met MyPlate

 1. Of u nu te zwaar bent en probeert af te vallen of uw fysieke fitheid, welzijn en kwaliteit van leven wilt verbeteren, oefening kan een onderdeel van de vergelijking zijn. Geleidelijk opbouwen naar een normale trainingsroutine heeft veel voordelen, maar soms is het gemakkelijk om enkele van de nadelen die gepaard gaan met oefenen te ondervangen. Door vooraf de goedkeuring van uw arts te krijgen en een solide spelplan te maken, kunt u ervoor zorgen dat u de voordelen op lange termijn van oefening zult genieten.

Geniet van een betere gezondheid

 1. Een van de langetermijnvoordelen van lichaamsbeweging is dat het u kan helpen een langer en gezonder leven te leiden, volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). De CDC stelt dat regelmatige lichaamsbeweging uw risico op veel gezondheidsproblemen vermindert, waaronder diabetes type 2, bepaalde vormen van kanker, hartaandoeningen en hoge bloeddruk.

 2. Bovendien kunt u, als u regelmatig traint, uw botten, gewrichten en spieren sterk houden en 's nachts beter slapen. Je hebt ook minder kans op cognitieve achteruitgang en depressie.

Aangename fysieke veranderingen

 1. Regelmatige oefening kan u er beter uit laten zien. Of u nu wilt afvallen, spiertonus wilt verbeteren, spiermassa wilt vergroten of gewoon uw huidige lichaamsbouw wilt behouden, sporten - vaak gecombineerd met een gezond, uitgebalanceerd dieet - kan het lukken.

 2. Door uw lichaam goed geconditioneerd te houden, heeft u minder kans op lichamelijke beperkingen. Alledaagse activiteiten, zoals het dragen van boodschappentassen, traplopen en het gras maaien, zijn eenvoudig te doen en je atletische prestaties kunnen ook verbeteren.

Nadelen van oefeningen

 1. Impulsief beginnen met oefenen, overdrijven en verwaarlozen om te rusten kan u blootstellen aan de nadelen van oefening. Naast het feit dat u meer kans hebt om letsel op te lopen, kunt u door te veel te oefenen zich zwak, moe en uitgedroogd voelen. Volgens Washington en Lee University kan overmatige inspanning ook leiden tot hartproblemen, osteoporose en artritis, evenals problemen om zwanger te raken en verlies van de menstruatiecyclus bij vrouwen.

 2. Health.gov beveelt aan om minimaal 150 minuten matige cardio per week te doen en krachttraining op twee dagen te gebruiken. Die richtlijn is een goede plek om een ​​nieuw trainingsprogramma te starten, dat u vervolgens geleidelijk kunt opvoeren in duur of intensiteit.

Omgaan met dieetdilemma's

 1. Als u probeert af te vallen, wordt regelmatig sporten aanbevolen. Oefening verbrandt echter calorieën en na afloop van uw training wil uw lichaam ervoor zorgen dat u de verbrande energie vervangt. Hier kun je het slachtoffer worden van hunkeren naar en honger veroorzaakt door honger-stimulerende hormonen.

 2. Als u uw dieet niet aanpast, eet u mogelijk meer calorieën dan u verbrandt tijdens uw training, wat resulteert in gewichtstoename. Volgens Shape magazine raakt deze wens om te eten na het verbranden van calorieën vrouwen harder dan mannen.

Tijd en geld

 1. Als u nalaat te oefenen omdat u geen tijd hebt of het geld niet hebt om te betalen voor een lidmaatschap van een sportschool, stop dan met het maken van excuses. Hoewel onvoldoende tijd en geld als nadeel kunnen worden beschouwd, hoeven ze dat niet te zijn.

 2. Als u te weinig tijd heeft, kunt u uw training opsplitsen in twee of drie sessies gedurende de dag om beter bij uw schema te passen, of u kunt met een krachtige intensiteit trainen en uw training verkorten doormidden. Wat geld betreft, u kunt thuis of buiten oefenen. Maak een stevige wandeling door het winkelcentrum of het park of loop een trap op en af. Kleine veranderingen in levensstijl kunnen een grote impact hebben.

 3. Als u nalaat te oefenen omdat u geen tijd hebt of het geld niet hebt om te betalen voor een lidmaatschap van een sportschool, stop dan met het maken van excuses. Hoewel onvoldoende tijd en geld als nadeel kunnen worden beschouwd, hoeven ze dat niet te zijn.

 4. Als u te weinig tijd heeft, kunt u uw training opsplitsen in twee of drie sessies gedurende de dag om beter bij uw schema te passen, of u kunt met een krachtige intensiteit trainen en uw training verkorten doormidden. Wat geld betreft, u kunt thuis of buiten oefenen. Maak een stevige wandeling door het winkelcentrum of het park of loop een trap op en af. Kleine veranderingen in levensstijl kunnen een grote impact hebben.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407