Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen, gebruik en voorzorgsmaatregelen van Cedarwood etherische olie

Wat is etherische olie van cederhout?

 1. Essentiële olie van cederhout is een stof die is afgeleid van de naalden, bladeren, schors en bessen van cederbomen. Over de hele wereld zijn er veel soorten cederbomen. Sommige bomen die ceders worden genoemd, zijn eigenlijk jeneverbessen. Beide zijn groenblijvende coniferen.

 2. Deze etherische olie kan worden geëxtraheerd via verschillende technieken, waaronder stoomdestillatie, koolstofdestillatie en koudpersen. Hoewel het op zichzelf kan worden gekocht, wordt het ook gebruikt als ingrediënt in producten zoals insectenwerend middel, cologne, shampoo en deodorant.

Voordelen van cederhoutolie

 1. Cederhoutolie en de componenten ervan zijn in dier- en mensstudies geanalyseerd op mogelijke voordelen voor de gezondheid en schoonheid. De componenten gevonden in cederhout olie omvatten cedrine, cedrol en thujopsene. Deze kunnen de volgende eigenschappen hebben:

 2. De boom waarvan de olie is afgeleid, bepaalt de samenstelling ervan, die het nut van de olie voor specifieke omstandigheden kan beïnvloeden.

 3. Alopecia areata is een ziekte die ervoor zorgt dat het immuunsysteem haarzakjes aanvalt, wat leidt tot haarverlies. Cedarwood is een van de vele essentiële oliën die de haargroei kunnen verbeteren.

 4. Een klein onderzoek uit 1998, gepubliceerd in Archives of Dermatology, gaf aan dat mensen met alopecia areata een significante haargroei ervoeren wanneer ze dagelijks een massage van de hoofdhuid kregen van cederhout, tijm, rozemarijn en essentiële oliën van lavendel, samen met een dragerolie. Dit mengsel werd gedurende een periode van zeven maanden rechtstreeks op de hoofdhuid aangebracht.

 5. Je hoofdhuid masseren met een mengsel van cederhoutolie en een dragerolie kan ook een jeukende, schilferende hoofdhuid verminderen en kalmeren. Dit kan gunstig zijn voor de behandeling van roos en hoofdhuid eczeem.

 6. Je kunt ook proberen vier tot vijf druppels cederhoutolie rechtstreeks in je shampoo of conditioner toe te voegen.

 7. Cederhoutolie heeft ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen. Dit kan gunstig zijn voor huidaandoeningen zoals acne.

 8. Eén case study gaf aan dat de toevoeging van cederhoutolie aan traditionele acnebehandelingen nuttig was voor het verlichten en verminderen van hardnekkige puistjes. Deze bevinding wordt ondersteund door anekdotisch bewijs.

 9. Probeer cederhoutolie als een acnebehandeling door twee of drie druppels toe te voegen aan 5 theelepels niet-comedogene dragerolie en het een of twee keer per week gedurende 20 minuten op je huid aan te brengen. Je kunt ook een paar druppels etherische olie van cederhout toevoegen aan een gezichtsscrub. Zorg ervoor dat u eerst een patch-test uitvoert om ervoor te zorgen dat u geen allergische reactie heeft.

 10. Cederhoutolie kan ook gunstig zijn voor andere huidaandoeningen. Het kan bijvoorbeeld het uiterlijk van littekens verminderen, kleine wonden behandelen, artritispijn verlichten en de symptomen van eczeem verzachten.

 11. Cedarwood-olie kan als een aromatherapiebehandeling worden gebruikt, sederende eigenschappen hebben, waardoor het gunstig is voor het verlichten van incidentele slapeloosheid. Probeer cederhoutolie als een aromatherapiebehandeling of voeg een paar druppels toe aan een heet bad voordat je naar bed gaat.

 12. Volgens een dierstudie gerapporteerd in Physiology and Behaviour, kan cedrol in cederhoutolie een kalmerend effect hebben op de stemming, waardoor het gunstig is voor angst en stress vermindert.

Hoe wordt etherische olie van cederhout gebruikt

 1. Er zijn een aantal manieren om etherische olie van cederhout te gebruiken. Waaronder:

 2. Probeer etherische olie van cederhout rechtstreeks uit de fles te inhaleren, of een kleine hoeveelheid op een handdoek of doek te strooien en die onder uw kussen te leggen.

 3. Je kunt ook cederhoutolie aan een verstuiverfles toevoegen en deze op gedroogde bloemen of een gloeilamp sproeien om je huis zachtjes te ruiken.

 4. Probeer cederhoutolie te mengen met andere kalmerende geuren, zoals lavendel.

 5. De kalmerende, houtachtige geur van cederhoutolie heeft het tot een populair ingrediënt in colognes en aftershaves gemaakt.

 6. Als u etherische olie van cederhout wilt gebruiken als uw persoonlijke geur, breng dan verdunde olie voorzichtig aan op uw oren of op uw polsen of oksels. U kunt ook een paar druppels toevoegen aan producten die u momenteel gebruikt.

 7. Probeer cederhoutolie als vlekbehandeling op puistjes, mee-eters of whiteheads. Verdun de olie, breng het op je huid aan met een wattenstaafje of wattenbolletje en laat het 10 tot 15 minuten intrekken voordat je het afspoelt.

 8. U kunt ook cederhoutolie toevoegen aan commercieel bereide behandelingen, zoals crèmes en sommige samentrekkende middelen.

 9. Cederhoutolie, lokaal aangebracht, helpt vlooien, teken en motten af ​​te weren van stof, mensen en huisdieren. Zorg ervoor dat u de olie verdunt als u het op uw huid aanbrengt of op uw huisdier gebruikt. Houd er ook rekening mee dat sommige etherische oliën gevaarlijk zijn voor huisdieren. Neem contact op met een dierenarts voordat je het op je kat, hond of ander dier gebruikt.

 10. Van cederhoutolie is niet aangetoond dat het effectief is bij het afstoten van muggen.

 11. Cederhoutolie kan worden gemengd met een dragerolie en worden gebruikt voor hoofdhuid- en huidmassage. Het kan ook worden toegevoegd aan gezichtsmaskers en scrubs, lotions en shampoos.

Veiligheidsmaatregelen

 1. Cederhoutolie wordt algemeen erkend als veilig door het Amerikaanse Environmental Protective Agency bij topisch gebruik als een insecticide of voedseladditief. Meldingen van huidirritatie veroorzaakt door cederhoutolie zijn zeldzaam.

 2. Verdun etherische oliën altijd in een dragerolie voordat topisch wordt aangebracht. Voer een flardtest uit voordat u de olie gebruikt om er zeker van te zijn dat deze uw huid niet irriteert.

 3. Zoals alle etherische oliën kan cederhoutolie gevaarlijk zijn als het wordt ingeslikt.

 4. Gebruik geen cederhoutolie als u allergisch bent voor ceder.

De afhaalmaaltijden

 1. Essentiële olie van cederhout heeft een houtachtige geur. Het wordt gewonnen uit vele soorten ceder- en jeneverbessen.

 2. Cederhoutolie is relatief veilig en heeft veel toepassingsmogelijkheden. De meest voorkomende hiervan zijn de toepassingen voor alopecia areata. Het kan ook gunstig zijn voor huidaandoeningen, zoals acne.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407