Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen Nadelen van droogkookmethoden

Eieren

 1. Als u zoals de meeste mensen bent, staat uw keuken vol met apparatuur die is ontworpen om op verschillende manieren voedsel te koken. Elke kipfilet kan een raadsel veroorzaken: het gebruik van een droge warmtemethode zoals braden, sauteren en grillen heeft enkele voordelen, terwijl het gebruik van een natte kookmethode, zoals koken, pocheren en stomen, andere voordelen heeft. Droge kookmethoden zijn geschikt voor sommige recepten, maar niet voor andere, dus kies uw methode geval per geval.

Droog koken geeft voedselcrunch

 1. Droog koken geeft uw voedsel een textuur en crunch die het nooit krijgt van natte kookmethoden. Het gebruik van een droge-warmtemethode, zoals braden of grillen, is het beste als je een korst op een stuk vis of kip wilt maken. Vooral grillen, wanneer gedaan op een open grill in plaats van in folie, geeft het eindproduct char tekens die niet alleen een bevredigende crunch creëren, maar het gerecht met rokerige smaak vullen. Droge hitte zorgt er ook voor dat sommige natuurlijk rubberachtige voedingsmiddelen, zoals portobello-champignons, nog papperiger worden.

Droog koken geeft u flexibiliteit en controle

 1. U kunt geen broodcroutons roosteren of een cake bakken met natte kookmethoden. Bovendien geeft het gebruik van droge lucht je in sommige gevallen meer controle over de extra smaken die je aan een gerecht toevoegt. Een droge wrijving of teentjes knoflook zal een stuk kip op smaak brengen wanneer ze op het vlees worden gebakken of gegrild, maar de aroma's lopen van kip af wanneer deze wordt gestoomd of gepocheerd. Er zijn enkele uitzonderingen; het koken van eiwitten in bouillon of soep zal zeker veel smaak geven. Je zult ook merken dat kookmethoden die droge lucht gebruiken, je ook meer ruimte geven om mee te werken; je kunt de Thanksgiving-kalkoen niet in een pan met kokend water passen.

Droog koken vereist vet

 1. Zoals je waarschijnlijk je hele leven al hebt gehoord, mengen olie en water niet. Als het gaat om kookmethoden, kan dit feit een verschil van honderden vetcalorieën betekenen. U hoeft geen olijfolie toe te voegen aan een pot stroperijvloeistof om te voorkomen dat stukjes kip blijven kleven, maar u moet wel een soort vet gebruiken om een ​​bakvorm of steelpan te bereiden voordat u de meeste soorten voedsel op droge hitte kookt. Zelfs bij het grillen moet je over het algemeen een stuk vlees of vis met olijfolie borstelen voordat je gaat koken, anders is het moeilijk om de grill los te wrikken.

Droog koken Droogt eten uit

 1. Door goed op uw eten te letten, kan het uitdrogen, maar zodra de telefoon overgaat of u uw aandacht op een ander element van de maaltijd richt, loopt u het risico uw gerecht te verlaten in de hitte te lang en het uitdrogen. Het gebruik van vloeistof, zoals je zou verwachten, zorgt voor een sappiger eindproduct. Gebruik geen droge hitte om hard vlees te bereiden, zoals lamsfilet of runderborst. Smoor deze vleessoorten - bruin ze eerst in een pan, giet dan wat water of bouillon en kook de afgedekte schotel in de oven - zullen ze zacht maken op een manier die droog koken nooit zal doen.

Koken om voedingsstoffen te bewaren

 1. Als het gaat om het conserveren van voedingsstoffen in gekookt voedsel, hebben noch droge noch natte kookmethoden het duidelijke voordeel. In het algemeen geldt dat hoe langer een fruit of groente wordt gekookt - of het nu in water is of door droge hitte - hoe meer voedingsstoffen er uitlogen. Als u voedingsstoffen wilt behouden als uw doelstelling, probeer dan uw fruit en groenten te koken tot ze zacht zijn, gebruik dan de kookvloeistof in een ander deel van de schaal zodat u zoveel mogelijk vitamines kunt behouden. Stomen is ook een slimme optie als je je zorgen maakt over voedingsstoffen en als je droge hitte moet gebruiken, gebruik dan de grill van je oven voor de kortste kooktijd.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407