Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen tomatensoep

De juiste soep kiezen

 1. Een nietje op de boerenmarkten tijdens de warmere maanden. Sinds het begin van de 19e eeuw worden tomaten in de Verenigde Staten geteeld. Tomatensoep biedt een manier om te genieten van de rijke smaak van tomaten en komt regelmatig voor in de voeding van veel Amerikanen. Hoewel sommige soorten tomatensoep veel natrium kunnen bevatten, biedt de soep een aantal gezondheidsvoordelen omdat het fytonutriënten biedt, evenals essentiële mineralen en vitamines.

Ziektebestrijdende lycopeen

 1. Tomatensoep zit boordevol heilzaam lycopeen - een roodgekleurde voedingsstof die de soep zijn kleur geeft. Lycopeen biedt krachtige antioxidantbescherming, wat betekent dat het reactieve zuurstofsoorten opzoekt en neutraliseert, een type molecuul dat gekoppeld is aan het verouderingsproces. Een dieet rijk aan lycopeen bestrijdt chronische ziekten, waaronder beroerte, volgens de publicaties van Harvard Health. Vanaf oktober 2013 is er geen vastgestelde aanbevolen dagelijkse inname voor lycopeen, maar dagelijks 10 milligram consumeren kan voordelen voor de gezondheid bieden, merkt Harvard op. Een kopje tomatensoep bevat een indrukwekkende 13,3 milligram lycopeen.

Koper en selenium

 1. Chow op tomatensoep en je verhoogt ook je inname van selenium en koper. Selenium speelt een belangrijke rol in de reproductieve gezondheid van mannen door het bevorderen van een gezonde ontwikkeling van het sperma, en voedt ook uw bloedvaten, spieren en schildklier. Een portie tomatensoep bevat 6,2 microgram selenium, of 11 procent van uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Het koper in tomatensoep bevordert de gezondheid van het zenuwstelsel en versterkt uw botten en bloedvaten. Een portie tomatensoep van 1 kop geeft je 206 microgram koper, of 23 procent van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Vitaminen A en C

 1. Tomaat dient ook als een uitstekende bron van vitamine A en C, twee voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een goede gezondheid. Vitamine A helpt de genactiviteit onder controle te houden. Dit maakt het belangrijk voor weefselontwikkeling, omdat het genen activeert die pasgeboren cellen nodig hebben om uit te groeien tot volwassen weefsel. Elke portie tomatensoep bevat 476 internationale eenheden vitamine A, wat 16 procent is van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor mannen en 20 procent voor vrouwen. De vitamine C in tomatensoep is goed voor uw zenuwstelsel, onderhoudt gezonde pezen en ligamenten en ondersteunt uw metabolisme. Een kopje tomatensoep levert 15,6 milligram vitamine C op - 21 en 17 procent van de aanbevolen dagelijkse vitamine C-innames voor respectievelijk vrouwen en mannen.

Natriumproblemen

 1. Tomatensoep heeft een belangrijk voedingsnadeel: het natriumgehalte. Een portie gewone tomatensoep bevat 471 milligram natrium, wat ongeveer een derde van de aanbevolen dagelijkse limiet is. Natrium verhoogt uw bloeddruk en regelmatig een natriumarm dieet consumeren leidt tot langdurige hoge bloeddruk, die op zijn beurt uw nieren, hart en bloedvaten beschadigt. Selecteer indien mogelijk natriumsatoomsoep met minder natrium - deze bevat 82 milligram natrium, of 5 procent van de dagelijkse limiet, per portie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407