Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van 5 kaneelpillen (plus, dosering en meer)

Voedingssupplementen die de darmpermeabiliteit tegengaan

 1. Kaneel - de gemeenschappelijke naam voor het poeder dat is afgeleid van verschillende Cinnamomum-plantensoorten - wordt beschouwd als het meest gebruikte kruid ter wereld. Toch realiseren veel mensen zich niet dat kaneel ook kan worden gebruikt als een geconcentreerd poeder, als kaneelpillen of als essentiële olie van kaneel, naast bestrooid tijdens de maaltijd.

 2. Onderzoekers hebben kaneel een 'veelzijdige medicinale plant' genoemd. Gezien het feit dat kaneelvoordelen het bestrijden van ontstekingen, het ondersteunen van de gezondheid van het hart en het verbeteren van de insulinegevoeligheid zijn, is het niet verwonderlijk dat van kaneelpillen is aangetoond dat ze veel gezondheidsbevorderende effecten hebben, vanwege de antibacteriële, anti-schimmel- en anti-diabetische eigenschappen van dit kruid.

Wat zijn kaneelpillen?

 1. Werken kaneelpillen echt? Kaneel - meestal twee soorten, cassia of Ceylon-kaneel - bevat een aantal antioxidanten en nuttige verbindingen, zoals cinnamaldehyde, cinnamyl-acetaat en cinnamylalcohol. Studies tonen aan dat kaneelgebruik het volgende omvat:

 2. Is het veilig om kaneelpillen te nemen? De meeste studies hebben aangetoond dat kaneel over het algemeen veilig is en goed wordt verdragen; Kaneel kan echter mogelijk de effecten van sommige medicijnen verstoren, zoals bloedverdunners of diabetesmedicatie die worden gebruikt om de bloedglucose te verlagen.

Voordelen van 5 kaneelpillen

 1. Zijn kaneelsupplementen effectief bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel? Van kaneel is aangetoond dat het in een aantal onderzoeken gunstige effecten heeft op de bloedsuikerspiegel en de insulinegevoeligheid, wat betekent dat het nuttig kan zijn voor mensen met type 2 diabetes, metabool syndroom en / of insulineresistentie. Er zijn aanwijzingen dat kaneel op verschillende manieren werkt om de metabole gezondheid te verbeteren, bijvoorbeeld door de glycogeensynthese in de lever te verhogen en door de opname van glucose in skeletspieren te verbeteren. Verbindingen in kaneelpoeder, MethylHydroxyChalcon-polymeren (MHCP's) genoemd, lijken ook bij te dragen aan de insulinesensibiliserende voordelen.

 2. Om eerlijk te zijn, heeft niet elke studie echter aangetoond dat kaneel mensen met type 1 of type 2 diabetes ten goede kan komen, omdat het niet altijd helpt om het glucosegehalte op lange termijn te verlagen . Wat de beste kaneelpillen voor diabetes betreft, lijkt Ceylon-kaneel (meestal lichter gekleurd) minder effectief in het normaliseren van de bloedsuiker dan cassia-kaneel (donkerder gekleurd).

 3. Helpen kaneelpillen u om af te vallen? Het is mogelijk dat kaneel kan helpen met gewichtsbeheersing naast het verbeteren van andere gezondheidsmarkers. In een zes weken durende dubbelblinde gerandomiseerde controle-studie werden 116 personen met metabool syndroom gerandomiseerd naar twee dieetinterventiegroepen: degenen die zes kaneelpillen per dag (gelijk aan 3 gram) en degenen die zes capsules tarwebloem per dag innamen (gelijk aan 2,5 gram). De resultaten van de studie toonden aan dat degenen die kaneel innamen een grotere afname in nuchtere bloedglucose, tailleomtrek en body mass index ervoeren in vergelijking met die in de placebo / tarwemeelgroep.

 4. Van kaneel is aangetoond dat het verschillende van de meest voorkomende risicofactoren voor hartaandoeningen vermindert. Hoewel niet elke studie heeft aangetoond dat kaneel merkbare effecten heeft op de gezondheid van het hart, hebben verschillende kleine onderzoeken aangetoond dat kaneelpillen kunnen helpen lagere niveaus van cholesterol en triglyceriden.

 5. Uit een onderzoek van de American Diabetes Association bleek bijvoorbeeld dat nadat volwassenen 40 dagen kaneel hadden ingenomen, ze lagere glucose, triglyceriden, lipoproteïne met lage dichtheid (LDL of "slecht" hadden) ") cholesterol en totaal cholesterolgehalte, terwijl de placebogroep die geen kaneel nam geen dergelijke veranderingen bleek te hebben. Bovendien kaneel kan de vorming van bloedstolsels helpen voorkomen.

 6. Kaneel bevat een aantal antioxidanten en nuttige verbindingen die ontstekingen helpen beheersen en schade door vrije radicalen bestrijden, zoals tannines, flavonoïden, glycosiden, terpenoïden en anthraquinonen. Kaneel verhoogt ook de bloedsomloop, verbetert weefselherstel en kan helpen bij volledige pijn.

 7. Uit dieronderzoek is gebleken dat de voordelen van kaneelpoeder onder meer de bescherming van de hersenen zijn door oxidatieve stress te verminderen. Dit betekent dat het mogelijk kan helpen bij het voorkomen van aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson. Van kaneel wordt gedacht dat het de cognitieve gezondheid ondersteunt door neuronen te beschermen tegen oxidatieve stress en celbeschadiging te verminderen vanwege de antioxiderende en vrij-radicale opruimingseigenschappen.

 8. Kaneel bevat veel antimicrobiële, antibiotische, antischimmel- en antivirale eigenschappen, wat betekent dat het het immuunsysteem kan ondersteunen en het risico op infecties zoals candida, bronchitis, verkoudheid, keelontsteking kan verlagen. en longontsteking.

 9. Kaneel kan ook helpen uw adem op te frissen en de tandgezondheid te ondersteunen door schadelijke bacteriën in de mond te doden. Bovendien lijkt kaneel te helpen bij de behandeling van huidaandoeningen, waaronder acne, roodheid en irritatie, rosacea en huidallergieën.

Kaneelpillen Doseringsaanbevelingen

 1. Hoeveel kaneelcapsules moet u nemen? Op dit moment is er geen vastgestelde dosering van kaneel. De standaardaanbeveling voor de dosering van kaneelpillen is om 2 tot 4 gram per dag (2.000 tot 4.000 milligram) te nemen, of ongeveer 1/2 tot 1 theelepel kaneelpoeder.

 2. In bepaalde onderzoeken zijn veilig hogere doses tot 6 gram kaneel per dag ingenomen; Het nemen van hogere doses dan dit kan echter gevaarlijk zijn en wordt niet aanbevolen. Volgens een studie uit 2016, gepubliceerd in het Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, variëren onderzoeken met volwassenen met diabetes / insulineresistentie doorgaans van 120 tot 6000 milligram per dag.

 3. Het is belangrijk dat u een dosis niet overschrijdt die meer dan 0,1 milligram / kilogram lichaamsgewicht coumarine oplevert, een kaneelcomponent die giftig kan zijn als het in grote hoeveelheden wordt ingenomen. Ceylon-kaneel is het type met de laagste niveaus van coumarine.

Wanneer nemen

 1. Kaneelpillen kunnen dagelijks worden ingenomen, idealiter samen met koolhydraatbevattende maaltijden. Omdat Ceylon-kaneel minder van de stof coumarine bevat, die soms bijwerkingen kan veroorzaken, wordt het beschouwd als het betere type om supplementen in te nemen.

 2. Natuurlijk hoeft kaneel niet noodzakelijkerwijs als supplement te worden gebruikt of in pilvorm te worden genomen; je kunt kaneel gebruiken als specerij bij maaltijden zoals havermout, in lattes of koffie, of in gezond gebakken recepten. Kaneelschors kan ook worden gebruikt om kaneelthee te maken, die minder potentieel heeft om bijwerkingen te veroorzaken in vergelijking met kaneelpillen of extract.

 3. Hoewel kaneelpillen enkele voordelen lijken te bieden, raden zorgverleners over het algemeen nog steeds aan dat mensen met metabool syndroom, hoog cholesterol, enz. Die kaneel gebruiken, zich blijven houden aan een gezond dieet en levensstijl, en volg ook het advies van hun arts op met betrekking tot het gebruik van medicijnen.

 4. Wat zijn de bijwerkingen van het nemen van kaneelcapsules? Kan teveel kaneel je pijn doen?

 5. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat kaneel geen bijwerkingen veroorzaakt, kunnen kaneelbijwerkingen bij het nemen van dit kruid in geconcentreerde doses zijn: irritatie aan de mond en lippen, roodheid van de huid (indien topisch aangebracht), indigestie, lage bloedsuikerspiegel, allergische reacties bij bepaalde mensen en mogelijk schade aan de lever bij inname in zeer hoge doses.

 6. Op welke medicijnen reageert kaneel? Kaneelpillen kunnen de bloedsuikerspiegel beïnvloeden en mogen daarom niet worden ingenomen met voorgeschreven diabetesmedicijnen zonder toezicht van een zorgverlener. Kaneelpillen kunnen ook mogelijk een wisselwerking hebben met antibiotica, bloedverdunners en andere hartmedicatie.

 7. Iedereen met een bloedstollingsstoornis moet het gebruik van kaneelpillen met zijn arts bespreken voordat hij kaneel gaat aanvullen. Omdat er onvoldoende bewijs is om aan te tonen dat het absoluut veilig is, wordt zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven meestal geadviseerd geen kaneelpillen te nemen.

 8. Lees verder: Welke Ashwagandha-dosering is geschikt voor u?