Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van Aloë Vera Juice: voor de gezondheid

Sap?

 1. De aloë vera-plant is een succulente plantensoort van het geslacht Aloë. Het groeit overvloedig in tropische klimaten en wordt al eeuwen als medicinale plant gebruikt.

 2. Aloë vera-sap is een kleverige, dikke vloeistof gemaakt van het vruchtvlees van het aloë vera-plantenblad. Het is algemeen bekend om zonnebrand te behandelen. Maar het drinken van dit gezonde elixer in sapvorm biedt je een aantal andere gezondheidsvoordelen.

 3. Aloë vera-sap wordt gemaakt door het hele blad van de aloë vera-plant te pletten of te malen, gevolgd door verschillende stappen om de vloeistof te zuiveren en te filteren. Met een milde, aanvaardbare smaak mengt het sap gemakkelijk in smoothies en shakes. Dit maakt Aloë Vera-sap een praktisch voedingssupplement.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het drinken van aloë vera-sap?

 1. Probeer het voor het volgende:

 2. Hier zijn negen redenen om puur, ongekleurd, laag anthraquinon aloë vera-sap te drinken.

 3. Een lichaam met een zure pH is een voedingsbodem voor ziekten. Het is een sfeer waar ziekte gedijt. Help uw lichaam in balans te houden door alkalisch voedsel en dranken zoals aloë vera-sap te eten en te drinken.

 4. Andere slimme keuzes voor alkalisch voedsel zijn:

 5. De aloëplant is erg waterdicht, dus het is een ideale manier om uitdroging te voorkomen of te behandelen. Gehydrateerd blijven helpt je lichaam te ontgiften door een manier te bieden om onzuiverheden te verwijderen en weg te spoelen. Het sap bevat ook een flinke hoeveelheid voedingsstoffen die de orgaanproductie van je lichaam optimaliseren.

 6. Dit is cruciaal, omdat uw nieren en lever grotendeels verantwoordelijk zijn voor het ontgiften van uw bloed en het produceren van urine. Om deze reden moet je ze gezond houden.

 7. Herstel van zware inspanning vereist ook rehydratatie door de inname van extra vloeistoffen. Je lichaam heeft meer vocht nodig om te spoelen en zich te ontdoen van de opbouw van melkzuur tijdens het sporten. Probeer aloë vera-sap in plaats van kokoswater na je volgende zware training.

 8. Als het gaat om ontgiften, is een gezonde leverfunctie cruciaal.

 9. Aloë vera-sap is een uitstekende manier om uw lever gezond te houden. Dat komt omdat de lever het beste functioneert wanneer het lichaam voldoende wordt gevoed en gehydrateerd. Aloë vera-sap is ideaal voor de lever omdat het hydrateert en rijk is aan fytonutriënten.

 10. Het drinken van aloë vera-sap helpt het watergehalte in uw darmen te verhogen. Onderzoek heeft een verband aangetoond tussen het verhogen van het darmwatergehalte en de stimulering van peristaltiek, waardoor u normaal ontlasting kunt passeren.

 11. Als u constipatie heeft of problemen heeft met frequente constipatie, probeer dan aloë vera-sap in uw dagelijkse routine op te nemen. Aloë helpt ook de gezonde bacteriën in uw darmen te normaliseren, waardoor uw gezonde darmflora in evenwicht blijft.

 12. Hydraterende aloë vera-sap kan de frequentie en het uiterlijk van acne helpen verminderen. Het kan ook helpen huidaandoeningen zoals psoriasis en dermatitis te verminderen.

 13. Aloë vera is een rijke bron van antioxidanten en vitamines die u kunnen helpen uw huid te beschermen.

 14. Van de belangrijke verbindingen in aloë vera is ook aangetoond dat ze de effecten van ultraviolette (UV) straling neutraliseren, uw huid herstellen van bestaande UV-schade en fijne lijntjes en rimpels helpen voorkomen.

 15. Aloë vera-sap zit boordevol voedingsstoffen. Drinken is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat je niet tekortschiet. Het bevat belangrijke vitamines en mineralen zoals vitamine B, C, E en foliumzuur.

 16. Het bevat ook kleine hoeveelheden:

 17. Aloë vera is ook een van de enige plantaardige bronnen van vitamine B12. Dit is uitstekend nieuws voor vegetariërs en veganisten.

 18. Het eten van voedingsstoffen en dranken rijk aan voedingsstoffen is de sleutel bij de bestrijding van de meeste te voorkomen ziekten.

 19. Het drinken van aloë vera-sap kan je verlichting bieden wanneer maagzuur aanvalt. De verbindingen in aloë vera-sap helpen de afscheiding van zuur in uw maag te beheersen. Van de effecten is zelfs aangetoond dat ze maagzweren bestrijden en voorkomen dat ze groter worden.

 20. Aloë vera bevat verschillende enzymen waarvan bekend is dat ze helpen bij de afbraak van suikers en vetten en om uw spijsvertering soepel te houden.

 21. Als uw spijsverteringssysteem niet optimaal werkt, absorbeert u niet alle voedingsstoffen uit het voedsel dat u eet. U moet uw interne motor gezond houden om de vruchten van uw dieet te plukken.

 22. Aloë vera kan irritatie in de maag en darmen helpen verminderen. Het sap kan ook mensen helpen met het prikkelbare darm syndroom (IBS) en andere inflammatoire aandoeningen van de darmen.

 23. Uit een onderzoek uit 2013 bij 33 IBS-patiënten bleek dat aloë vera-sap de pijn en het ongemak van IBS hielp verminderen. De studie was niet placebo-gecontroleerd, dus er is meer onderzoek nodig.

 24. Aloë vera was ook gunstig voor mensen die lijden aan colitis ulcerosa in een eerdere dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie.

 25. Aloë vera-sap bij de hand houden kan ook goed zijn voor een aantal schoonheids- en gezondheidsbehoeften.

Zijn de bijwerkingen van het drinken van aloë vera-sap?

 1. Ontkleurd (gezuiverd, laag anthraquinone) aloë vera-blad wordt als veilig beschouwd. Een onderzoek uit 2013 bij muizen die gedurende drie maanden verschillende concentraties gezuiverd aloë vera kregen, toonde helemaal geen nadelige effecten van het sap.

 2. Anderzijds kan niet-gekleurd, ongezuiverd aloë vera-sap onaangename bijwerkingen hebben, waaronder diarree en krampen.

 3. Diarree kan leiden tot ernstige pijn, uitdroging en onbalans in de elektrolyten.

 4. Onderzoekers hebben geconcludeerd dat de bijwerkingen veroorzaakt door ongezuiverd aloë vera-sap het gevolg zijn van de aanwezigheid van anthraquinone, dat als een laxeermiddel wordt beschouwd.

 5. Hoewel anthraquinone een organische stof is die van nature voorkomt in het blad van de aloë vera-plant, wordt het als giftig beschouwd en moet worden vermeden.

 6. Uit een onderzoek uit 2013 bleek dat aloë vera-extract van hele bladeren het risico op colonadenomen (goedaardig) en carcinomen (kanker) bij ratten verhoogde. Een ander onderzoek met ratten in datzelfde jaar merkte echter op dat gezuiverd en ontkleurd sap een veiligere optie is in vergelijking met gekleurd aloë vera.

 7. Let tijdens het winkelen op de volgende verklaringen op het etiket:

Interacties met aloë vera-sap

 1. Aloë-sap bleek in wisselwerking te staan ​​met bepaalde medicijnen. Als u een geneesmiddel gebruikt dat wordt beschouwd als een substraat van Cytochrome P450 3A4 en CYP2D6, drink dan geen aloë vera-sap. Aloë vera-sap kan het risico op bijwerkingen van deze medicijnen verhogen.

 2. Aloë kan ook bijdragen aan de effecten van sevoflurane, waardoor tijdens de operatie overmatig bloeden ontstaat. Als u sevofluraan gebruikt, raadpleeg dan uw arts voordat u aloë-sap drinkt.

Hoeveel suiker zit er in aloë vera-sap?

 1. In tegenstelling tot de meeste sappen bevat een portie aloë vera-sap van 4 ons geen suiker en slechts een paar calorieën. Als je naar je suikerinname kijkt, is aloë vera-sap een gezonde keuze.

Om aloë vera-sap te vinden

 1. Aloë vera-sap kan online of in de meeste markten voor natuurvoeding worden gekocht. Bij het winkelen voor aloë vera-sap is het belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van het product.

 2. Zoek naar biologisch, puur en 100 procent aloë-sap. Het is belangrijk om puur aloë vera-sap te drinken in plaats van een mengsel met vulstoffen. Lees het etiket aandachtig.

 3. Vind een geweldige selectie organisch aloë vera-sap op Amazon.com.

Stappen

 1. Voor een gezondheidsboost drinkt u tot 8 gram aloë vera-sap per dag. Je kunt het over ijs schenken, mengen met je smoothie of favoriete sap, of gewoon uit de fles drinken.

 2. Jesica Salyer studeerde af aan de Midwestern State University met een BS in de bewegingswetenschappen. Ze heeft 10 jaar ervaring in volleybalcoaching en mentoring, 7 jaar in fitnesstraining en -coördinatie, en ervaring met het spelen van collegiaal volleybal voor Rutgers University. Ze creëerde ook RunOnOrganic.com en was medeoprichter van Further Faster Forever, een gemeenschap die actieve individuen aanmoedigt om zichzelf uit te dagen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407