Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van amandelmelkvoeding voor de hersenen, hartbeenderen

3 Belangrijke gezondheidstips voor Thanksgiving

 1. Bent u een van die mensen die graag horen dat uw favoriete koffieshop nu amandelmelk aanbiedt als alternatief voor conventionele zuivelproducten? Ik ook. Het is een van de betere plantaardige melkproducten die beschikbaar zijn, en amandelmelkvoeding kan je helpen kanker op natuurlijke wijze te voorkomen, gewicht te verliezen en zelfs de verspreiding van de ziekte van Alzheimer te vertragen.

 2. Het kan ontmoedigend zijn om de verschillen tussen de beschikbare melkproducten te achterhalen, dus ik zal dat wat later opsplitsen om u wat perspectief te geven. Vergeet niet dat het belangrijk is om matiging en variatie in uw dieet te oefenen, en dit principe is ook van toepassing op amandelmelk.

 3. Als u wilt weten hoe dit populaire product uw lichaam en geest ten goede kan komen. Amandelmelkvoeding biedt enkele (maar niet alle) voordelen van de voeding van hele amandelen, u ' bent u aan het juiste adres.

6 voordelen van amandelmelkvoeding

 1. Zoals ik eerder al zei, is in een laboratorium aangetoond dat amandelmelk de groei van prostaatkankercellen vermindert. Vanwege de aanwezigheid van enkelvoudig onverzadigd vet, kan amandelmelkvoeding ook een rol spelen bij de potentiële preventie van endometriumkanker. (1)

 2. De consumptie van hoge niveaus enkelvoudig onverzadigd vet wordt ook in verband gebracht met een verlaagd risico op hepatocellulair carcinoom (een zeldzame vorm van leverkanker) en bepaalde markers van borstkanker, volgens onderzoek gepubliceerd in het International Journal of Cancer and the American Association for Cancer Research's Cancer Epidemiology, Biomarkers Prevention. (2, 3) Dit is de reden waarom amandelen tot de beste kankerverwekkende voedingsmiddelen behoren, evenals amandelmelk.

 3. Amandelmelkvoeding bevat zeer weinig calorieën per portie, waardoor het een veel voorkomende optie voor gewichtsverliesdieet is. In vergelijking met geitenmelk, met 168 calorieën per portie, bevat amandelmelk een bescheiden 40 calorieën. Diëten die het consumeren van gezonde vetten aanmoedigen, zoals het ketogeen dieet of verschillende andere koolhydraatarme diëten, omvatten vaak de reguliere consumptie van amandelmelk omdat deze weinig calorieën, koolhydraten en suikers bevat (indien ongezoet).

 4. Er zijn ook andere gewichtsverliesgerelateerde voordelen naast een laag aantal calorieën. Ten eerste heeft amandelmelk slechts een minimale invloed op je bloedsuiker, wat betekent dat het geweldig is voor mensen die hun bloedsuikerspiegel in de gaten houden, en je lichaam zal de voedingsstoffen in amandelmelk gebruiken om energie te creëren, niet om op te slaan als vet.

 5. Op amandel gebaseerde producten helpen ook het energieniveau te verhogen en zelfs het energieverbruik te verlagen, wat betekent dat u sneller vet verbrandt en meer energie hebt om ook uw fitnessdoelen te bereiken. (4, 5)

 6. Het vet in amandelmelkvoeding komt uw hart ten goede. Door verzadigd vet te vervangen door andere mono- en meervoudig onverzadigde vetten, help je je hart te beschermen tegen hart- en vaatziekten. (6)

 7. Redenen hiervoor kunnen worden weerspiegeld in de manier waarop deze enkelvoudig onverzadigde vetten verschillende processen beïnvloeden. Amandelproducten helpen bijvoorbeeld op natuurlijke wijze het cholesterol te verlagen en verhogen tegelijkertijd het niveau van "goede" HDL-cholesterol.

 8. Deze vetten spelen ook een belangrijke rol bij het verminderen van het risico op een clusterstoornis die bekend staat als metabool syndroom. Deze aandoening is een combinatie van hoge bloeddruk, verhoogde bloedsuikerspiegel, extra lichaamsvet rond de kern en een laag cholesterolgehalte en is een voorloper van een hartaanval of beroerte. (7)

 9. Bezorgd dat het elimineren van dierlijke melk uit uw dieet betekent dat uw botten niet sterk zullen zijn? Maak je geen zorgen - hoewel het misschien niet zoveel vitamine D of eiwit per portie bevat als dierlijke melk, is een van de voordelen van amandelmelkvoeding dat het nog steeds een goede bron is van deze vitamine die je botten en tanden sterk en dicht houdt. .

 10. Die geweldige vetten in amandelmelk dragen ook bij aan de gezondheid van de botten. Het consumeren van enkelvoudig onverzadigd vet is een methode om osteoporose en botzwakte te helpen voorkomen, zoals aangetoond bij vrouwelijke muizen. (8)

 11. Amandelmelk bevat ook veel vitamine E, een krachtige antioxidant. Antioxidanten werken door het bestrijden van schade door vrije radicalen veroorzaakt door chemicaliën in voedsel, blootstelling aan de zon en verschillende andere dingen. Sommige vrije radicalen in het lichaam zijn volkomen normaal, maar veel mensen met een westerse levensstijl behouden meer dan goed voor je is, dus het is belangrijk om antioxidantvoedsel te eten dat kan helpen de oxidatieve schade veroorzaakt door deze moleculen te voorkomen.

 12. Amandelmelk is een van die voedingsmiddelen. Door aanzienlijke hoeveelheden vitamine E te consumeren, kan uw lichaam de ziekteverwekkende effecten van vrije radicalen bestrijden. Het helpt zelfs om uw huid gezond te houden en vertraagt ​​het verouderingsproces.

 13. Alzheimer is momenteel niet te genezen, maar er zijn veel natuurlijke manieren waarop wetenschappers vinden om deze ziekte te helpen voorkomen of vertragen. Vitamine E speelt een belangrijke rol bij het helpen vertragen van de degeneratie die optreedt bij de ziekte van Alzheimer. (9)

Amandelmelk Voedingsfeiten

 1. Dus, waar gaat de hype over? Laten we beginnen met de feiten: amandelmelk is afgeleid van amandelen, de steenvruchtennoot (botanisch, het is eigenlijk een vrucht), Prunus dulcis genoemd. Het proces van het maken van amandelmelk, dat ik later zal bespreken, behoudt niet alle voedingsvoordelen van hele amandelen. Wees voorzichtig bij het online onderzoeken van amandelmelk - benader voorzichtig met iemand die beweert dat amandelmelk alle voordelen van hele amandelen heeft. [! 32211 => 1140 = 3!

 2. Hieronder bespreek ik de verschillen tussen verschillende soorten melk. Het is belangrijk om te onthouden dat amandelmelk geen voldoende vervanging is voor dierlijke melk of moedermelk voor kinderen jonger dan 2. Volwassenen en oudere kinderen kunnen echter profiteren van de voordelen als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.

 3. Een acht-ounce glas ongezoete amandelmelk bevat ongeveer: (10)

Hoe amandelmelkvoeding zich opstapelt versus andere melk

 1. Het is belangrijk om te onthouden dat in de winkel gekochte amandelmelk vaak te duur is, op smaak gebracht met schadelijke suikers en zoetstoffen en verrijkt met extra voedingsstoffen. Deze verrijkte voedingsstoffen klinken geweldig, maar ze worden niet zo goed opgenomen in het lichaam als natuurlijke vitamines en mineralen. Ik ben een grote fan van thuis je eigen amandelmelk maken.

 2. Dit is een ander populair plantaardig melkproduct - rijstmelk heeft echter geen grote gezondheidsvoordelen om over te spreken. Het is eenvoudig gemaakt van rijst, water en enkele verrijkte vitamines, maar rijst heeft een groot nadeel - het potentieel voor arseenvergiftiging.

 3. Over het algemeen zou ik aanraden dit product te vermijden en te vertrouwen op kokos- of amandelmelk als een plantaardige optie, als u niet in staat of bereid bent om geitenmelk te gebruiken.

 4. Jarenlang was sojamelk de beste optie voor 'gezonde' melk. Onderzoek en jarenlange studie hebben aangetoond dat hoewel er mogelijk gezonde versies van soja zijn, 95 procent van de soja op de markt in gemakkelijk verkrijgbare vormen genetisch gemodificeerd is en in de meeste omstandigheden zelfs behoorlijk slecht is voor je lichaam. Terwijl de natto-soja van Japan ongelooflijke gezondheidsvoordelen aanbrengt, is de meeste soja slecht voor je, vooral als je een man of een vrouw bent die de overgang niet nadert of ervaart.

 5. Dit komt omdat soja een veel voorkomend fyto-oestrogeen of plantaardig oestrogeen is, verantwoordelijk voor het wijzigen van hormonale niveaus en het interfereren met normale lichaamsprocessen. Hoewel er bepaalde tijdsperioden zijn en mensen voor wie fyto-oestrogenen mogelijk gunstig kunnen zijn, is het voor het grootste deel het beste om er vanaf te blijven.

 6. Er is veel gezegd over het goede en slechte van koemelk, nog steeds overweldigend de meest voorkomende melk die in de VS wordt geconsumeerd Begrijp me niet verkeerd - er zijn enkele geregistreerde voordelen van koemelk. (11) De bewering dat gepasteuriseerde koemelk helpt bij het opbouwen van gezonde tanden en botten komt niet overeen met alle beschikbare informatie. Laten we koemelk eens bekijken en amandelmelk vergelijken met de andere momenteel beschikbare opties.

 7. Koemelk of conventionele zuivelproducten staan ​​al enige tijd in de schijnwerpers. Er zijn een aantal grote dingen in koemelk in de ruwe vorm, vóór het proces van pasteurisatie. De in de winkel gekochte melk die is gepasteuriseerd, heeft echter simpelweg niet hetzelfde type voordelen als met gras gevoederde, correct verkregen rauwe melk. Landen met de hoogste zuivelconsumptie (meestal weerspiegeld in dit type zuivelproducten) hebben de hoogste incidentie van osteoporose.

 8. Veel mensen worstelen ook met een gevoeligheid voor koemelk. Het is gebruikelijk om te diagnosticeren of aan te nemen dat dit te wijten is aan lactose-intolerantie, maar er is gebleken dat veel gevallen van "lactose-intolerantie" eigenlijk een probleem zijn bij het verteren van gepasteuriseerde koemelk. (12) De eiwitten in koemelk veroorzaken vaak ontstekingen, wat de oorzaak is van de meeste ziekten.

 9. Er zijn ook aanwijzingen dat koemelk de groei van prostaatkankercellen stimuleert. (13)

 10. Mijn aanbeveling is om gepasteuriseerde koemelk volledig te vermijden en gewoon vast te houden aan rauwe melk van gerenommeerde bronnen, als u niet gevoelig bent voor lactose of koemelk.

 11. Mijn favoriete aanbeveling voor dierlijke melk is geitenmelk. Deze vorm van melk is gemakkelijker te verteren dan koemelk, bevat minder lactose (melksuikers) dan koemelk, veroorzaakt minder ontsteking, levert veel vetzuren zonder veel cholesterol en bevat een grote lijst van voedingsstoffen die van nature in het lichaam voorkomen.

 12. Geitenmelk kan ook nuttig zijn voor mensen die lijden aan IBS of andere spijsverteringsproblemen, omdat de gezonde bacteriën die erin voorkomen, nuttig zijn om het lekkende darmsyndroom te beheersen.

 13. Het grootste nadeel van geitenmelk is over het algemeen de prijs. Het is veel minder grotendeels geproduceerd en kan aanzienlijk duurder zijn dan andere melk. Als u echter redelijk geprijsde geitenmelk kunt vinden, raad ik u ten zeerste aan om het uit te proberen.

 14. Kokosmelk

 15. Omdat het vrij gebruikelijk is om een ​​allergie voor lactose te hebben of een volledig plantaardig dieet te verlangen, zijn er andere melkopties voor u beschikbaar, zoals kokosmelk. Kokosmelk bevat niet alleen een goede voedingsstofbelasting, maar bevat ook laurinezuur, een zeldzaam vet met een middellange keten dat uw lichaam gemakkelijk opneemt en gebruikt voor energie. Vanwege laurinezuur kan kokosmelk uw lichaam mogelijk helpen infecties en virussen te bestrijden.

 16. Echte, volle kokosmelk bevat veel calorieën, dus pas op dat u niet teveel geniet. In bescheiden hoeveelheden kan kokosmelk u helpen gewicht te verliezen, vermoeidheid te voorkomen, spieren op te bouwen en zelfs uw hart tegen ziekten te beschermen. Het is een gezond alternatief voor diabetespatiënten of mensen met een risico op van dieren afgeleide melk en kan ook helpen bloedarmoede te voorkomen.

 17. Zoek bij het zoeken naar kokosmelk in de winkel naar soorten onder koude druk, bij voorkeur biologisch, zonder toegevoegde smaken. Op deze manier krijg je qua voedingswaarde het meeste waar voor je geld.

 18. Amandelmelk

 19. Hoewel amandelmelk de meest gebruikte optie is voor plantaardige zuivelproducten, heeft het niet het grote aantal voedingsstoffen dat je in kokosmelk kunt vinden. Het is echter zeker een geweldige optie, vooral als je probeert af te vallen. Het lage aantal calorieën en de mooie vetsamenstelling zorgen voor een goede aanvulling op een dieet om af te vallen.

 20. Amandelmelkvoeding is ook een potentieel effectief therapeutisch middel bij de behandeling van allergieën gerelateerd aan koemelk vanwege de ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. (14) Plus, in dezelfde studie waarin koemelk werd gevonden om de groei van prostaatkankercellen aan te moedigen, ontdekten onderzoekers dat amandelmelk de groei van de cellen tot 30 procent verminderde.

Amandelmelk maken en gebruiken

 1. Als u veel van de informatie op mijn site leest, begrijpt u dat ik er een grote fan van ben om dingen thuis te maken als u ooit in staat bent, omdat u een grotere kans hebt om te controleren wat er in je lichaam gaat, in plaats van winkellabels te vertrouwen.

 2. Amandelmelk is geen uitzondering. In de winkel gekochte amandelmelk kan gunstig zijn, hoewel je er altijd voor moet zorgen dat je alleen ongezoete soorten koopt. Sommige in de winkel gekochte amandelmelk bevat echter carrageen, een verdikkend additief uit zeewier dat is gekoppeld aan ontsteking, colitis ulcerosa en diabetes. Aangezien een van de voordelen van amandelmelkvoeding is dat het daadwerkelijk helpt bij het voorkomen van ziekten, is dit contra-intuïtief.

 3. Maar het maken van uw eigen amandelmelk is niet erg ingewikkeld en vereist weinig gereedschap. Het proces begint door amandelen 24-48 uur in water te weken, ze vervolgens in een pasta te mengen en de pasta met een kaasdoek te persen. Ik geef gedetailleerde, stapsgewijze instructies in mijn recept voor amandelmelk.

 4. Eén reden waarom mensen (van de middeleeuwen tot vandaag) amandelmelk gebruiken, is dat het geen koeling vereist en veel langer goed blijft dan die van dierenmelk. Het is een veelgebruikt ingrediënt in smoothies, gezonde bakrecepten en nog veel meer. Hoewel de smaak niet hetzelfde is als gepasteuriseerde koemelk, kan het in de meeste recepten net als koemelk worden gebruikt voor consistentie.

Recepten voor amandelmelk

 1. Zoals ik al zei, is amandelmelk een veelgebruikt ingrediënt voor smoothierecepten. Probeer enkele van deze Gezonde Smoothie-recepten met amandelmelk en laat me weten wat je ervan vindt.

 2. Ik gebruik ook de krachtig voedzame kurkuma naast amandelmelk om een ​​heerlijk kurkuma latte-recept te maken. Deze warme drank heeft ongelooflijke kankerbestrijdende en ontstekingsremmende eigenschappen.

 3. Geïnteresseerd in sommige niet-eetbare toepassingen van amandelmelk? Een van mijn favoriete kalmerende en Detox-badrecepten is een eenvoudig amandelmelkbad.

Geschiedenis van amandelmelk en interessante feiten

 1. Voordat u ervan uitgaat dat de brede productie van amandelmelk gewoon een hipsterfenomeen is, bent u misschien geïnteresseerd om te weten dat het eigenlijk al sinds de middeleeuwen bestaat. (Ik stel me voor dat koning Richard Leeuwenhart "Knightbucks" binnenwandelt en een amandelmelk latte bestelt door zijn dikke bril ... maar laten we hier niet van af gaan.)

 2. Maar serieus, amandelmelk was geen grapje voor koks in de middeleeuwen. Koemelk was geen betrouwbare voedingsbron, vooral omdat het zonder moderne koeling zo snel bedierf. Bovendien waren veel christenen niet in staat om melk van dieren te drinken tijdens de vastentijd, de periode van 40 dagen tussen Aswoensdag en Paaszondag, wat betekent dat recepten met een melkbestanddeel in die tijd in wezen nutteloos waren.

 3. Maar het melken van amandelen is lang niet zo onbetrouwbaar als het melken van koeien, en als een enorme bonus blijft het nog een hele tijd op de plank. Vanwege het hoge vetgehalte was het gebruikelijk om amandelmelk tijdens de vastentijd in plantaardige boter te persen. Er zijn recepten online van verschillende middeleeuwse methoden voor het bereiden van amandelmelk, maar ze zijn allemaal vrij gelijkaardig aan moderne zelfgemaakte amandelmelkrecepten. (15)

 4. Naast de plantaardige vettigheid, prezen veel artsen ook de veronderstelde voordelen van amandelmelk in de middeleeuwen. Er wordt gezegd dat amandelproducten, waaronder melk, werden voorgeschreven om de spermaproductie te verhogen. Folklore beweerde ook dat het consumeren van amandelen of amandelproducten de nacht voor het drinken van alcohol dronkenschap zou voorkomen.

 5. In moderne tijden is amandelmelk een tijdje in populariteit afgenomen vanwege de beperkte voedingswaarde in vergelijking met koemelk (maar we begrijpen nu dat zelfs dat overdreven was). Het werd nog steeds geproduceerd als een meer speciaal gezondheidsvoedingsartikel, rangschikkend onder sojamelk, de "gezonde melk" van het einde van de 20e eeuw, totdat het in populariteit begon te groeien in de vroege jaren 2000 toen enkele van de nadelen van soja breder werden begrepen.

 6. Het overtrof in 2013 de sojamelk in de natuurvoedingssector en was in 2014 goed voor 60 procent van de omzet van plantaardige melk. Tegenwoordig is het goed voor ongeveer 4,1 procent van de totale melkverkoop in de Verenigde Staten.

 7. Omdat notenallergieën veel voorkomen, drink je alleen amandelmelk als je weet dat je niet allergisch bent voor amandelen of andere noten.

 8. Er zijn enkele gevallen gemeld waarbij kinderen nierstenen ontwikkelden die verband hielden met overmatig gebruik van amandelmelk, vanwege het oxalaat in amandelen. (16) Als u uw kinderen amandelmelk geeft, raad ik aan ze met mate te drinken, samen met kokosnoot en mogelijk geitenmelk, om ophoping van oxalaat die nierstenen kan veroorzaken te voorkomen.

 9. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407