Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van Apple Seed

Quercitin and Pectin

 1. Appelzaden hebben geen bewezen voordelen in de conventionele geneeskunde. Integendeel, appelzaden zijn eigenlijk giftig als ze in grote hoeveelheden worden gegeten. Het actieve ingrediënt in appelzaden, evenals abrikozen-, kersen- en perzikpitten is amygdaline, een mengsel van cyanide en suiker dat bij het kauwen wordt afgebroken tot waterstofcyanide. Sommige artsen in de alternatieve geneeskunde beschouwen amygdalin als een middel tegen kanker, maar er is geen klinisch bewijs van dit voordeel. Gebruik geen appelzaden voor hun vermeende gezondheidsvoordelen zonder goedkeuring en toezicht van uw arts.

Ingrediënten

 1. Appelzaden bevatten amygdaline, hetzelfde ingrediënt dat uit abrikozenpitten wordt gehaald om het controversiële geneesmiddel tegen kanker laetril te maken. Amygdalin wordt ook vitamine B-17 genoemd door haar advocaten, die het een vitamine noemden in een poging om de regulering van laetrile door de Amerikaanse Food and Drug Administration als een medicijn te voorkomen, legt het Tennessee Poison Control Center uit. Laetrile, verboden in de Verenigde Staten, is een semi-synthetische versie van amygdalin. Appelzaden bevatten ook een aantal onverzadigde vetzuren en de mineralen calcium, ijzer, magnesium, fosfor en kalium.

Risico's

 1. Wanneer het in zeer grote hoeveelheden wordt geconsumeerd, belemmert cyanide in appelzaden het vermogen van uw lichaam om zuurstof in rode bloedcellen te vervoeren, wat de dood veroorzaakt door verstikking. Symptomen van cyanidevergiftiging, een van de snelste vergiftigingsmiddelen, zijn onder meer snelle ademhaling, hoofdpijn, misselijkheid, braken, duizeligheid, zwakte en snelle of zeer trage hartslag. U kunt epileptische aanvallen ontwikkelen, het bewustzijn verliezen of helemaal stoppen met ademen.

Absorptiefactoren

 1. Het appelzaad heeft een harde beschermende buitenlaag die amygdaline erin houdt, tenzij u erop kauwt of het zaad op andere wijze afbreekt voordat u eet. Tenzij je de zaden kauwt, gaan ze onschadelijk door je darmkanaal en passeren ze ongewijzigd in de ontlasting. Deze harde buitenlaag voorkomt afbraak in de darmen van dieren, waardoor de intacte appelzaden kunnen uitgroeien tot nieuwe appelbomen wanneer ze in de ontlasting passeren.

Bewijs van voordelen

 1. Amygdalin is niet bewezen in goed ontworpen klinische onderzoeken om het risico op kanker te verminderen of om bestaande kanker te genezen. Een Brits overzicht van beschikbare studies gepubliceerd door onderzoekers van de Universiteiten van Exeter en Plymouth in het juni 2007 nummer van "Ondersteunende zorg bij kanker" vond geen voordeel voor de behandeling van kanker met laetrile. In het mei-juni 1991 nummer van "CA: A Journal for Clinicians" bleek amygdalin in sommige gevallen levensbedreigende toxiciteit te veroorzaken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407