Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van biologische eieren

Overwegingen

 1. De voordelen van biologische eieren kunnen de extra kosten waard zijn. Ze komen van kippen die 100 procent biologisch voer kregen, vrij van landbouwresten. De kippen worden ook humaan behandeld, met toegang tot buitenruimte om te zwerven. Bovendien bevatten de eieren zelf essentiële aminozuren, vitamines en mineralen die nodig zijn om je gezond te houden.

Voordelen van biologisch

 1. Om eieren als biologisch te kunnen etiketteren, moeten ze voldoen aan de vereisten die zijn opgesteld en gehandhaafd door het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Het voer dat aan de kippen wordt gegeven, kan niet afkomstig zijn van gewassen die genetisch zijn gemodificeerd, behandeld met pesticiden of herbiciden of zijn bemest met chemische of synthetische producten. De kippen kunnen ook niet worden behandeld met hormonen, antibiotica of andere geneesmiddelen. Het Amerikaanse Environmental Protection Agency merkt op dat sommige van de pesticiden die bij de voedselproductie worden gebruikt, kanker, huidirritaties, verstoring van het zenuwstelsel of hormonale onbalans bij mensen kunnen veroorzaken. Biologische eieren bevatten geen van deze potentieel schadelijke chemische residuen.

Vetgehalte

 1. Biologische eieren komen van kippen die het hele jaar door toegang tot het buitenleven moeten hebben. Dit betekent dat de kippen aan lichaamsbeweging doen en de mogelijkheid hebben om grassen, andere planten en insecten te eten naast hun voer, wat de voedingskwaliteit van het vet in de eieren kan verbeteren. Volgens Susan Allport, auteur van "The Queen of Fats," leggen eieren van kippen met vrije uitloop en een dieet rijk aan omega-3-vetzuren - van bronnen zoals grassen en onkruid - eieren die hoger liggen in omega-3-vetzuren dan kippen die alleen graan krijgen. Omega-3 vetzuren spelen een cruciale rol in de hersenfunctie en groei, verminderen ontstekingen en kunnen chronische ziekten zoals kanker, hartaandoeningen en artritis voorkomen. Een onafhankelijke studie uitgevoerd door "Mother Earth News" bevestigt dat kippen met vrije uitloop eieren leggen met twee keer de omega-3 vetzuren, een derde van de cholesterol en een vierde van het verzadigde vet als conventionele eieren.

Meer vitamines dan conventionele eieren

 1. Volgens het 2007 eiertestproject van "Mother Earth News" bevatten eieren van scharrelkippen tweederde meer vitamine A, zeven keer meer bètacaroteen en drie keer meer vitamine E dan conventionele eieren. Deze verschillen komen waarschijnlijk uit het dieet van biologische kippen die vrije uitloop hebben. Meer vitamine A uit biologische eieren halen helpt je immuunsysteem en een gezonde huid, haar en ogen te behouden. Beta-caroteen, wat de donkeroranje kleur van organische eierdooiers verklaart, is een voorloper van vitamine A in uw lichaam. Het functioneert ook als een antioxidant en helpt chronische ziekten zoals kanker en hartaandoeningen te voorkomen. Vitamine E is ook een antioxidant die helpt bij het behoud van gezonde rode bloedcellen, zenuwfunctie en celmembranen.

Andere voordelen van eieren

 1. Alle eieren, al dan niet biologisch, zijn een goede bron van eiwitten, ijzer, riboflavine, vitamine B12, fosfor en selenium. Uit één groot ei krijg je 6 gram eiwit uit de voeding. Je huid, spieren, klieren en andere organen hebben eiwitten nodig om gezond te blijven. Groei en herstel van cellen is ook afhankelijk van aminozuren die in eiwitten worden gevonden. IJzer is essentieel voor een goede productie van rode bloedcellen, zuurstoftransport en het voorkomen van bloedarmoede. De B-vitamines riboflavine en B-12 helpen bij de DNA-synthese, het metabolisme en het onderhoud van gezonde rode bloedcellen, ogen, huid, haar en nagels. De minerale fosfor is nodig om sterke botten en tanden te behouden, terwijl selenium een ​​antioxidant in het lichaam is die werkt met vitamine E.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407