Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van Black Fungus

Actuele genezing

 1. Zwarte schimmel, of Auricularia polytricha, wordt soms houtoor, wolkoor, Judasoor of boomoor genoemd. Het is een paddenstoel die donkerbruin tot zwart is en afkomstig is uit Azië en sommige Pacifische eilanden met vochtige klimaten, volgens de Mycological Society of San Francisco. Het is eetbaar en wordt vaak gebruikt in de Aziatische keuken. Het is een heilzaam kruid dat helpt bij gezondheidsproblemen door de longen, maag en lever te behandelen, volgens het Institute of Chinese Medicine.

Verbetert de circulatie

 1. De Mycological Society in San Francisco stelt dat zwarte schimmel een chemische stof heeft die bloedstolling remt, en omdat hartaanvallen, beroertes en bloedvataandoeningen gekoppeld zijn aan stolling, kan deze schimmel de bloedsomloop verbeteren. Veg for Life beweert ook dat het antistollingsmiddelen bevat die werken als bloedverdunners, vergelijkbaar met die van aspirine.

Verlaagt cholesterol

 1. Zwarte schimmel kan cholesterol en bloedsuiker verlagen, volgens de Sierra Club Pro-website. Uit laboratoriumonderzoek bij muizen bleek dat dit type schimmel een hypoglycemisch effect had op zwaarlijvige muizen. Serum LDL-cholesterolspiegels waren met 24 procent verlaagd in de geteste muizen.

Aambeien

 1. Vanwege het vermogen van zwarte schimmel om te helpen met de bloedcirculatie, is het ook nuttig bij het helpen met aambeien, volgens de Chinese geneeskunde Gem. Het heeft een verkoelend effect op het bloed, bevordert de bloedsomloop en behandelt blauwe plekken, wat de reden kan zijn dat het wordt gebruikt om aambeien te behandelen.

Droogte

 1. Zwarte schimmel is volgens het Institute of Chinese Medicine gunstig voor mensen die aan droogheid lijden, zoals een droge keel, hoest of mond. Er wordt gedacht dat het het bloed bevochtigt en de bloedsomloop bevordert, wat aandoeningen die verband houden met droogheid verlicht.

Antiviraal

 1. Volgens Veg For Life bevat zwarte schimmel het sporenmineraal germanium, dat antivirale en antitumorale effecten heeft. Van Germanium is ook bekend dat het het lichaam van energie voorziet, daarom is het nuttig als een kruid dat virussen bestrijdt.

Andere voordelen

 1. In de Chinese geneeskunde worden kruiden zoals zwarte schimmel gebruikt om positieve emoties te bevorderen en te helpen bij gevoelens van isolatie, angst en onzekerheid, volgens een artikel van Pacific College of Oriental Medicine. Van zwarte schimmel wordt gedacht dat het mensen helpt om honger te weerstaan, te helpen bij baarmoederbloedingen, gonorroe en darmproblemen, volgens de Chinese geneeskunde Gem.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407