Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van bodybuilding voor zoete aardappelen

Wanneer een goede koolhydraat slecht voor u is

 1. Zoete aardappelen zijn onderdeel van het dagelijkse dieet van menig bodybuilder. Naast rijst, aardappelen, haver en pasta, zijn zoete aardappelen een topbron van koolhydraten, wat betekent dat ze een goede energiebron zijn voor iedereen die het moeilijk heeft in de sportschool. Naast het koolhydraatgehalte hebben zoete aardappelen nog tal van andere voordelen voor bodybuilders.

Caloriecontrole

 1. De portie zoete aardappelen van gemiddelde grootte bevat minder calorieën dan een portie witte aardappelen van gemiddelde grootte, die 112 calorieën bevat versus 168. Bovendien is het koolhydraatgehalte iets lager in zoete aardappelen - - 26 gram in vergelijking met 38 gram in witte aardappelen. Dit verschil kan bodybuilders ten goede komen die op dieet zijn. Het eten van caloriearme zoete aardappelen maakt het gemakkelijker om een ​​calorietekort te behouden en vet te verbranden.

Kijkend naar GI

 1. Glycemische index, of GI, is een maat voor hoe snel een voedingsmiddel uw bloedsuikerspiegel verhoogt. Het eten van voedsel met een lagere GI heeft de neiging om je energieniveau in stand te houden, omdat dit voedsel langzamer verteert. Aangezien zoete aardappelen een lagere glycemische index en glycemische belasting hebben dan witte aardappelen, zijn ze een betere keuze voor uw maaltijd vóór de training om u die boost te geven die nodig is om een ​​zware sessie door te zetten.

Glasvezel opvullen

 1. Zoete aardappelen zitten vol met vezels. Trainer Steven Stiefel schrijft op de Muscle and Body-website dat bodybuilders vezels op eigen risico negeren. Vezels zijn essentieel om de eetlust onder controle te houden, vet te verbranden, een gezonde spijsvertering te behouden en spieren op te bouwen. Een portie zoete aardappelen van 1 kop bevat ongeveer 8 gram vezels.

Meer spiermassa met kalium

 1. Kalium is een mineraal dat een grote rol speelt bij spiercontrole, elektrolytenbalans en zenuwfunctie. Atleten en anderen die betrokken zijn bij intensieve training hebben over het algemeen meer kalium nodig dan een gemiddeld zittend persoon, volgens de Colorado State University Extension-service. De gemiddelde volwassene heeft dagelijks 4.700 milligram kalium nodig; één grote zoete aardappel levert ongeveer 694 milligram, wat neerkomt op ongeveer 15 procent van de minimale inname.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407