Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van Cantaloupe: 7 gezonde voordelen

De onderste regel

 1. De bescheiden meloen krijgt misschien niet zoveel respect als andere vruchten. Maar het zou wel moeten.

 2. Deze smakelijke, hoewel vreemd ogende meloen zit boordevol voedingsstoffen. Als je er niet aan denkt om elke keer een cantaloupe te pakken als je de productenafdeling van je supermarkt bezoekt, lees dan verder om erachter te komen waarom je misschien nog eens wilt nadenken.

Voedzame voordelen van meloen

 1. Het is nuttig om fruit van welke aard dan ook aan uw dieet toe te voegen. Cantaloupe, ook bekend als muskmeloen, is een bijzonder goede keuze.

 2. Als het gaat om bètacaroteen, haalt de meloen andere geeloranje vruchten uit het park. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft meloen meer bètacaroteen dan abrikozen, grapefruit, sinaasappels, perziken, mandarijnen, nectarines en mango's. Eén studie heeft vastgesteld dat sinaasappelvleesmeloenen zoals meloen dezelfde hoeveelheid bètacaroteen hebben als wortelen.

 3. Beta-caroteen is een soort carotenoïde. Carotenoïden zijn pigmenten die groenten en fruit hun heldere kleuren geven. Eenmaal gegeten, wordt bètacaroteen omgezet in vitamine A of werkt het als een krachtige antioxidant om vrije radicalen te bestrijden die cellen in uw lichaam aanvallen.

 4. Vitamine A is belangrijk voor de gezondheid van het oog, een gezond immuunsysteem en gezonde rode bloedcellen.

 5. Volgens de USDA bevat 1 kopje balletjes meloen meer dan 100 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde (DV) van vitamine C. De Mayo Clinic geeft aan dat vitamine C betrokken is bij de collageenproductie in botten , bloedvaten, kraakbeen en spieren.

 6. Meer onderzoek is nodig naar vitamine C om de effectiviteit ervan te bewijzen tegen ziekten zoals astma, kanker en diabetes. Het eten van vitamine C-rijk voedsel kan echter helpen verminderen hoe lang je lijdt de volgende keer dat je verkouden wordt.

 7. Uit een Cochrane Library-onderzoek bleek dat vitamine C de lengte van de verkoudheid bij volwassenen met 8 procent verminderde. Bij kinderen was de verkoudheid met 14 procent verminderd.

 8. Foliumzuur wordt ook wel vitamine B-9 genoemd. Foliumzuur is de term die wordt gebruikt wanneer het van nature aanwezig is in voedingsmiddelen, terwijl foliumzuur de term is die wordt gebruikt voor supplementen en verrijkte voedingsmiddelen. Deze vitamine is bekend voor het voorkomen van geboorteafwijkingen in de neurale buis zoals spinale bifida. Het kan ook uw risico op sommige vormen van kanker helpen verminderen en geheugenverlies door veroudering bestrijden, hoewel meer onderzoek nodig is.

 9. Als het op kanker aankomt, kan folaat een tweesnijdend zwaard zijn. Volgens een nadere beschouwing van studies over folaat die zijn gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, kan het bescherming bieden bij vroege vormen van kanker en bij mensen die weinig foliumzuur hebben. Suppletie kan echter kanker in een later stadium stimuleren en verergeren, en bij hoge doses.

 10. Volgens de Mayo Clinic moeten zwangere vrouwen en vrouwen in de vruchtbare leeftijd dagelijks 400-600 microgram folaat consumeren. Mannen ouder dan 13 moeten 400 microgram consumeren. Twee kopjes meloen met balletjes bevatten 74 microgram folaat.

 11. Zoals de meeste vruchten heeft de meloen een hoog watergehalte van bijna 90 procent. Het eten van meloen helpt je om de hele dag gehydrateerd te blijven, wat belangrijk is voor de gezondheid van het hart. Als je gehydrateerd bent, hoeft je hart niet zo hard te werken om bloed te pompen. Goede hydratatie ondersteunt ook de spijsvertering, gezonde nieren en helpt u bij het handhaven van een gezonde bloeddruk.

 12. Lichte uitdroging kan veroorzaken:

 13. Ernstige gevallen kunnen ernstig zijn en leiden tot:

 14. Uitdroging is ook een risicofactor voor het ontwikkelen van nierstenen.

 15. Gewoon water is uw beste keuze om gehydrateerd te blijven. Waterrijk fruit zoals cantaloupe eten kan helpen.

 16. De gezondheidsvoordelen van vezels gaan verder dan het voorkomen van constipatie. Een vezelrijk dieet kan het risico op hartaandoeningen en diabetes verminderen en u helpen afvallen door u langer vol te voelen.

 17. De Mayo Clinic beveelt deze dagelijkse vezelinnames aan:

 18. Cantaloupe levert 14 procent van uw kalium DA. Kalium is een essentieel mineraal van elektrolyt.

 19. Volgens de American Heart Association helpt kalium de juiste balans tussen cellen en lichaamsvloeistoffen te houden. Kalium is ook van vitaal belang voor de gezondheid van de zenuwen en een goede spiercontractie. Het eten van een kaliumrijke snack zoals meloen na het sporten helpt uitgeputte elektrolyten aan te vullen.

 20. Een kopje meloen bevat 1,5 gram eiwit. Het heeft ook kleine hoeveelheden van deze vele andere vitamines en mineralen, waaronder:

 21. Hiermee is het een goed afgeronde, voedzame fruitkeuze.

Hoe kiest u Cantaloupe

 1. Kantaloepen zijn het hele jaar door beschikbaar, maar deze meloen schijnt in de zomer wanneer hij op zijn vers en zoetst is.

 2. Zoek bij het kiezen van een rijpe meloen naar een die symmetrisch is en enigszins zwaar aanvoelt. De kleur moet romig, licht geel-oranje zijn en er mag weinig tot geen groen zijn. Rijpe meloen moet zoet en een beetje muskachtig ruiken.

 3. Gebruik de meloen voor de meest verse smaak binnen drie dagen na aankoop.

Manieren om Cantaloupe te gebruiken

 1. Cantaloepen zijn heerlijk op zichzelf of in fruitsalade, maar er zijn andere verrassende manieren om ze te gebruiken.

The Takeaway

 1. Als het gaat om meloenen, kunt u niet veel beter dan meloen. Het is voedzaam, lekker en veelzijdig.

 2. Als u meestal watermeloen of honingmeloen koopt en de meloen uit de weg gaat, loopt u het mis. Met 60 calorieën en geen vet per portie van 1 kopje, is het toevoegen van meloen aan je arsenaal een slimme manier om krachtige voedingsstoffen en zoetheid in je gezonde eetplan op te nemen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407