Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van cashewnotenmelk

Verbruik

 1. Wanneer cashewnoten worden gemengd met water, is het resultaat een romige vloeistof die cashewmelk wordt genoemd. Cashewmelk is lactosevrij, maar de voedingsstoffen variëren afhankelijk van of je het thuis maakt of een commercieel bereid product koopt. Je zult zelfs verschillen vinden tussen in de winkel gekochte merken omdat ze verrijkt zijn met verschillende hoeveelheden vitaminen en mineralen.

Ingrediënten cashewnoten

 1. Wanneer u thuis cashewmelk maakt, kunt u een kleine hoeveelheid smaakstoffen toevoegen, zoals kaneel en vanille-extract, maar de primaire ingrediënten zijn alleen water en cashewnoten. Er is ongeveer 1/4 kopje cashewnoten nodig om 1 kopje cashewmelk te maken. Verschillende merken commercieel geproduceerde cashewmelk bevatten een verscheidenheid aan ingrediënten, dus kijk op het etiket van het merk dat u koopt. Sommige bevatten canola-olie of zout en de meeste merken hebben verschillende verdikkingsmiddelen, zoals guargom en xanthaangom.

Macronutrient Comparison

 1. Een kopje zelfgemaakte cashewmelk gemaakt met 1/4 kopje cashewnoten heeft 189 calorieën en 10 gram koolhydraten. In de winkel gekochte cashewmelk heeft 40 calorieën en 3 gram koolhydraten in een portie van 1 kopje. Je krijgt 6 gram eiwit uit de zelfgemaakte versie, terwijl het commerciële merk minder dan 1 gram eiwit heeft. Zelfgemaakte cashewmelk bevat 15 gram vet per portie. Het commercieel bereide merk heeft 5 gram vet.

Voedingsstoffen in zelfgemaakt

 1. De voedingsstoffen in zelfgemaakte cashewmelk weerspiegelen de vitamines en mineralen van 1/4 kopje cashewnoten. Een kopje zelfgemaakte cashewmelk bevat 15 procent van de dagelijkse waarde, of DV, voor vitamine K, gebaseerd op het dagelijks consumeren van 2000 calorieën. Vitamine K is een essentieel onderdeel van verschillende eiwitten die verantwoordelijk zijn voor het maken van bloedstolsels en het opbouwen van sterke botten. Je krijgt ook 13 procent van de DV voor ijzer en 25 procent voor magnesium uit 1 kop zelfgemaakte cashewmelk. Magnesium werkt met honderden enzymen die energie produceren en eiwitten synthetiseren, terwijl je ijzer nodig hebt om zuurstof in rode bloedcellen te vervoeren en je immuunsysteem te ondersteunen.

Voedingswaarde van gekochte winkel

 1. In de winkel gekochte cashewmelk wordt vaak verrijkt met calcium en vitamine A, D en B-12. Eén merk heeft 10 procent van de DV voor calcium, 35 procent van vitamine D en 60 procent van de DV voor vitamine B-12. Een ander merk levert 30 procent van de DV voor calcium, 25 procent vitamine D en 50 procent vitamine B12. Beide bevatten 10 procent van de dagelijkse waarde van vitamine A.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407