Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van citroenwater

Wat heb ik nodig?

 1. Hoewel het verleidelijk is om je favoriete ijsthee, latte of sportdrank te pakken wanneer je op zoek bent naar iets om je dorst te lessen of je energie te vergroten, houd er rekening mee dat deze dranken - en talloze anderen - kan veel toegevoegde suiker en calorieën bevatten. Een smaakvol alternatief is het drinken van citroenwater, dat nul calorieën bevat en verschillende belangrijke gezondheidsvoordelen biedt.

Voordelen van water

 1. Het primaire ingrediënt van citroenwater is natuurlijk water. Je water op smaak brengen met verse citroen om het smakelijker te maken, kan zijn aantrekkingskracht verbeteren, waardoor je er waarschijnlijk vaker naar zult reiken.

 2. En voldoende water drinken is essentieel voor een optimale gezondheid. Het is het belangrijkste chemische bestanddeel van je lichaam, dat ongeveer 60 procent van je lichaamsgewicht uitmaakt. Elk systeem in het lichaam is afhankelijk van water om goed te functioneren. Water spoelt gifstoffen uit vitale organen, levert voedingsstoffen aan cellen en creëert een vochtige omgeving voor weefsels in het oor, neus en keel.

 3. Niet genoeg water drinken kan leiden tot uitdroging, een aandoening die optreedt wanneer uw lichaam niet voldoende water heeft om normale functies uit te voeren. Vrouwen moeten ernaar streven om ongeveer 2,2 liter water per dag te drinken - ongeveer 9 kopjes, en mannen moeten proberen ongeveer 3 liter per dag te drinken - ongeveer 13 kopjes.

Voordelen van Lemon

 1. Citroen toevoegen aan water is een gemakkelijke manier om enkele van de voedingsvoordelen van deze vrucht te krijgen. Citroenen bevatten weinig verzadigd vet en natrium en zijn ook een goede bron van foliumzuur, kalium en vitamine C.

 2. Foliumzuur is een in water oplosbare vitamine B waarvan bekend is dat het neurale buisdefecten tijdens de zwangerschap voorkomt; het kan ook cognitieve achteruitgang, kanker, bepaalde psychiatrische aandoeningen en cardiovasculaire aandoeningen voorkomen. Kalium bouwt eiwitten en spieren op, onderhoudt de normale lichaamsgroei en regelt de elektrische activiteit van het hart.

 3. En tot slot is vitamine C nodig voor de groei en het herstel van weefsels in alle delen van het lichaam, merkt MedlinePlus op. Als antioxidant bevat het voedingsstoffen die schade door vrije radicalen blokkeren, die een rol kunnen spelen bij kanker, hartziekten en artritis.

Reinigende eigenschappen

 1. Citroenwater speelt ook een belangrijke rol bij het reinigen van uw systeem, volgens Dr. David Jockers, eigenaar en exploitant van het Exodus Health Center in Kennesaw, Georgia.

 2. Water doordrenkt met citroen bevat citroenzuur, dat calciumstenen kan opruimen en kan voorkomen dat calciumafzettingen zich ophopen in slagaders. Deze afzettingen kunnen hart- en vaatziekten bevorderen. Jockers merkt ook op dat citroenwater het lichaam kan voorzien van hydratatie, antioxidanten en elektrolyten.

Een gezond alternatief

 1. Citroenwater kan dienen als een smakelijk alternatief voor andere, minder gezonde dranken. De Centers for Disease Control and Prevention zegt dat hoewel calorieën in dranken niet 'verborgen' zijn, je je misschien niet realiseert hoeveel calorieën dranken kunnen bijdragen aan je dagelijkse inname.

 2. In een portie van 12 ounce heeft appelsap bijvoorbeeld 192 calorieën, sinaasappelsap heeft 168 calorieën, limonade heeft 168 calorieën en een sportdrank heeft 99 calorieën. Citroenwater heeft daarentegen nul - waardoor het een geweldige keuze is voor als je een lekker drankje wilt, maar niet alle toegevoegde calorieën.

 3. Citroenwater kan dienen als een smakelijk alternatief voor andere, minder gezonde dranken. De Centers for Disease Control and Prevention zegt dat hoewel calorieën in dranken niet 'verborgen' zijn, je je misschien niet realiseert hoeveel calorieën dranken kunnen bijdragen aan je dagelijkse inname.

 4. In een portie van 12 ounce heeft appelsap bijvoorbeeld 192 calorieën, sinaasappelsap heeft 168 calorieën, limonade heeft 168 calorieën en een sportdrank heeft 99 calorieën. Citroenwater heeft daarentegen nul - waardoor het een geweldige keuze is voor als je een lekker drankje wilt, maar niet alle toegevoegde calorieën.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407