Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van cranberrysap: is het gezond?

De onderste regel

 1. Je hebt misschien gehoord dat het drinken van cranberrysap kan helpen bij een urineweginfectie (UTI), maar dat is niet het enige voordeel.

 2. Veenbessen zijn watergeoogste vruchten. Ze zitten boordevol voedingsstoffen om uw lichaam te helpen infecties af te weren en de algehele gezondheid te verbeteren. In de loop van de geschiedenis zijn ze zelfs gebruikt om urineproblemen, maagklachten en leverproblemen te behandelen.

 3. Veenbessen groeien in moerassen. Wanneer de bessen rijp zijn en klaar zijn om te plukken, drijven ze in het water. Aan het wateroppervlak zijn ze blootgesteld aan meer zonlicht. Dit kan hun voedingswaarde verhogen.

 4. Zoals de meeste soorten fruit, krijg je het hoogste voedingsniveau als je hele veenbessen eet. Maar het sap zit nog steeds boordevol voordelen.

 5. Lees verder om erachter te komen hoe het drinken van cranberrysap uw gezondheid ten goede kan komen.

Voorkom urineweginfecties

 1. Veenbessen bevatten proanthocyanidinen, een stof die veel voorkomt in planten. Er wordt aangenomen dat deze verbinding UTI's kan helpen voorkomen door te voorkomen dat bacteriën zich hechten aan de bekleding van de urinewegen. Als de bacteriën niet kunnen groeien en zich verspreiden, kan dit geen infectie veroorzaken.

 2. Helaas is het onderzoek naar cranberrysap gemengd. Sommige studies tonen aan dat cranberrysap effectief is in het verminderen van het risico op UTI's, terwijl anderen hebben ontdekt dat het geen effectieve behandeling is.

 3. Meer onderzoek is nog nodig om de exacte voordelen te bepalen.

Gezondheid van het hart

 1. Veenbessen bevatten ook fytonutriënten. Dit geeft hen een ontstekingsremmende eigenschap. Ontsteking speelt in de loop van de tijd een rol bij het beschadigen van bloedvaten. De beschadigde bloedvaten trekken vervolgens tandplak aan en veroorzaken atherosclerose.

 2. Fytonutriënten in veenbessen kunnen helpen beschermen tegen ontstekingen, het proces vertragen en bescherming bieden tegen hartziekten.

 3. Er is ook enig bewijs dat cranberrysap kan helpen tandplak te voorkomen die zich op tanden ophoopt en tandvleesaandoeningen veroorzaakt.

Beschermen tegen kanker

 1. Veenbessen bevatten ook krachtige fytochemicaliën die als antioxidanten werken. Antioxidanten helpen uw lichaam te beschermen tegen celbeschadiging door vrije radicalen. Vrije radicalen dragen bij aan het verouderingsproces en kunnen ook risicofactoren zijn voor het ontwikkelen van chronische ziekten zoals kanker en hartaandoeningen.

 2. Onderzoek gepubliceerd in het Journal of Nutrition heeft aangetoond dat veenbessen mogelijk een rol spelen bij het voorkomen van kanker door veranderingen in de voeding.

Spijsvertering verbeteren

 1. Dezelfde verbindingen die het hart helpen beschermen, verbeteren ook uw spijsverteringsfunctie.

 2. Ze kunnen voorkomen dat de bacteriën, Helicobacter pylori (H. pylori), groeien en zich vermenigvuldigen in de maagwand. Dit is belangrijk omdat wanneer H. pylori ongecontroleerd mag groeien, zich maagzweren kunnen vormen.

 3. De antioxidanten en andere ontstekingsremmende stoffen in veenbessen kunnen ook bescherming bieden tegen darmkanker.

Kies je sap verstandig

 1. Als u op zoek bent naar gezond cranberrysap, is het belangrijk om niet te vallen voor het labelen van vallen. Er is een groot verschil tussen cranberrysapcocktail (of cranberrydrank) en echt cranberrysap.

 2. Sapcocktails bevatten toegevoegde suikers zoals maïsstroop met een hoge fructose. Dit is niet goed voor je. Deze cocktails worden vaak gemaakt met slechts een kleine hoeveelheid cranberrysap.

 3. Zoek naar etiketten met de tekst "gemaakt met 100 procent echt sap" of die andere natuurlijke zoetstoffen bevatten, zoals appelsap of druivensap.

 4. Koop 100% cranberrysap online.

The Takeaway

 1. Cranberrysap kan een gezond onderdeel van uw dieet zijn en zelfs helpen beschermen tegen bepaalde gezondheidsproblemen. Maar het is geen vervanging voor de behandeling van een medische aandoening. Als u denkt dat u een UTI heeft, ga dan naar uw arts.

 2. Normale porties cranberrysap zijn veilig en gezond, maar overdrijven kan bijwerkingen zoals maagklachten, diarree of pieken in de bloedsuikerspiegel veroorzaken.

 3. Cranberrysap kan ook problemen veroorzaken voor mensen die bloedverdunnende medicijnen gebruiken. Praat met uw arts over het al dan niet beperken of vermijden van cranberrysap terwijl u uw medicatie gebruikt.

 4. Cranberrysap kan een gezond onderdeel van uw dieet zijn en zelfs helpen beschermen tegen bepaalde gezondheidsproblemen. Maar het is geen vervanging voor de behandeling van een medische aandoening. Als u denkt dat u een UTI heeft, ga dan naar uw arts.

 5. Normale porties cranberrysap zijn veilig en gezond, maar overdrijven kan bijwerkingen zoals maagklachten, diarree of pieken in de bloedsuikerspiegel veroorzaken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407