Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van de Tabasco-pepersaus

Betere geestelijke gezondheid

 1. Tabasco is een merk van hete saus, en het is ook een van de meest bekende melanges. De saus is gemaakt van Tabasco-pepers, azijn en zout, en de resulterende smaak - krachtig en intens - past goed bij een breed scala aan voedingsmiddelen en recepten. Hoewel het niet veel vitamines en mineralen levert, biedt het andere gezondheidsvoordelen.

Basisvoedingsinformatie

 1. Een theelepel originele Tabasco-saus bevat nul calorieën en nul gram vet. De saus levert geen essentiële voedingsstoffen, zoals eiwitten, vezels, vitamine C, calcium of ijzer, maar het gebrek aan calorieën of vet betekent dat het een waardevolle plek kan hebben in uw gezond eetplan. De groene jalapeno-smaak voorziet in 6 procent van je dagelijkse vitamine C-behoeften. De zoete en kruidige smaak bevat 15 calorieën per theelepel, maar de andere smaken, waaronder buffels, habanero en chipotle peper, zijn calorie- en vetvrij.

Capsaïcine en gezondheid

 1. Tabascosaus bevat capsaïcine, een pijnstiller, volgens het University of Maryland Medical Center. Capsaïcine helpt ook bij de spijsvertering en vermindert de symptomen van indigestie, merken Michael T. Murray en Joseph E. Pizzorno op in hun boek 'The Encyclopedia of Healing Foods'. Capsaïcine kan ook de symptomen van gastro-oesofageale reflux en het prikkelbare darm syndroom verminderen. Capsaïcine kan nuttig zijn bij gewichtsverlies, door verzadigingssignalen na het eten te activeren, volgens een artikel uit 2005 gepubliceerd in het "International Journal of Obesity". Hoewel je geen actueel capsaïcine eet, is het interessant om op te merken dat het vaak wordt gebruikt als pijnstiller of om huidaandoeningen zoals psoriasis te helpen behandelen.

Natriumstatistieken

 1. Een nadeel van het eten van Tabasco-saus is de hoeveelheid natrium die het bevat. Een theelepel originele Tabasco-saus bevat 35 milligram natrium, ongeveer 2 procent van de dagelijkse limiet van 1500 milligram natrium die wordt aanbevolen door de American Heart Association. Een theelepel groene jalapeno- of knoflookpepersmaak bevat 150 milligram natrium, of 10 procent van uw dagelijkse limiet. De smaak van Tabasco-saus in buffalo-stijl bevat het meeste natrium, met 190 milligram per theelepel. Je natrium bekijken is een goede manier om de gezondheid van je hart te beschermen.

Tabasco-saus aan uw dieet toevoegen

 1. Vervang uw gebruikelijke sauzen door Tabasco-saus om uw calorieën en vetten te snijden. Strooi bijvoorbeeld Tabasco-saus over taco's of burrito's in plaats van zure room of over kipfilet in plaats van jus. De originele smaak is uw beste keuze qua natriumgehalte, maar het maakt niet uit welke smaak u kiest. De sterke smaak van de saus betekent dat je niet veel nodig hebt, en het beperken van je inname zal je natriuminname laag houden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407