Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van de therapie met rood licht

Outlook

 1. Zie, de kracht van het licht om letterlijk te genezen, wat je ook doet - van pijnlijke spieren tot jeukende, droge huid en (misschien) zelfs je winterblues.

 2. Het klinkt misschien als science fiction, maar het is een echte behandeling die gestaag groeit in populariteit: therapie met rood licht.

 3. En op basis van het intrigerende "What the ...?" factor, het is slechts een kwestie van tijd voordat het op Gwyneth Paltrow's Instagram-verhaal verschijnt.

 4. Hier is alles wat u moet weten over roodlichttherapie voordat u het probeert.

Anders dan daglicht

 1. Roodlichttherapie, ook bekend onder de minder opvallende namen van fotobiomodulatie en laag-niveau lasertherapie (LLLT), laat lichtgolven vrij in het rode en infrarode spectrum.

 2. In tegenstelling tot ultraviolette stralen van de zon die het DNA van huidcellen beschadigen, "is licht dat in dit spectrum wordt uitgezonden volkomen veilig", zei Dr. Susan Bard, een door de raad gecertificeerde dermatoloog in New York Stad.

 3. Dat betekent dat er geen bruining of verbranding optreedt wanneer u wordt blootgesteld aan rood licht. De effecten ervan gebeuren diep van binnen op cellulair niveau.

 4. Ga een paar minuten van een paneel met speciale rode lichten zitten of staan ​​en naar verluidt verandert hun golflengte de manier waarop uw cellen energie en antioxidanten produceren. Op zijn beurt kan deze verbeterde efficiëntie helpen bij het genezen van botten, zenuwen, huid, pezen en ligamenten, terwijl de pijn wordt verminderd. [! 3794 => 1140 = 2!

 5. Toch varieert de mate waarin het wordt geaccepteerd nog steeds.

Gebruik van rood licht

 1. Roodlichttherapie is gebruikt om het volgende te behandelen of te verbeteren:

 2. "Het aantal aandoeningen dat rood licht kan behandelen, is 'voortdurend aan het uitbreiden'," zei Michael R. Hamblin, PhD, een hoofdonderzoeker bij het Wellman Center for Photomedicine van het Massachusetts General Hospital en universitair hoofddocent dermatologie aan de Harvard Medical School.

 3. Hamblin is ook lid van de wetenschappelijke adviesraad voor Joovv, een bedrijf dat medische lichttherapieapparatuur verkoopt.

 4. Volgens Scott Nelson, mede-oprichter van Joovv, zoeken veel van hun klanten - een groep met NFL-spelers en Olympische atleten - hulp bij drie hoofdzaken: gewrichtspijn en ontsteking, fysiek prestaties en gezondheid van de huid.

 5. "Wat interessant is, is dat de meeste van onze klanten een apparaat kopen voor een specifiek ding, zoals spierherstel, bijvoorbeeld," zei Nelson. "Maar ze zullen andere voordelen opmerken door consistent gebruik, zoals een 'gloeiende' huid, betere cognitieve functie, verbeterde slaap en verhoogd libido."

 6. Veel onderzoeken naar de therapie met rood licht - Hamblin zet het aantal in duizenden - zijn uitgevoerd, waarbij de effecten op verschillende aandoeningen zijn getest.

 7. "De soliditeit van het bewijsmateriaal is variabel, afhankelijk van het aantal voltooide onderzoeken," merkte hij op.

 8. Wat de huid betreft, wijst Bard erop dat therapie met rood licht nuttig is bij het verminderen van ontstekingen en het stimuleren van wondgenezing na de procedure.

 9. Het kan ook helpen de haargroei bij mensen met alopecia te versterken en de collageenproductie te stimuleren bij mensen die hopen fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

 10. Als het gaat om weke delen verwondingen zoals verstuikingen en verrekkingen, kan roodlichttherapie zowel de genezing bevorderen als ook pijnverlichting bieden.

 11. "Een klein onderzoek toonde aan dat enkelverstuikingen behandeld met lichttherapie na 24, 48 en 72 uur minder zwelling hadden in vergelijking met rust, ijs, compressie, [!en

 12. "Een ander klein onderzoek toonde aan dat mensen die met lichttherapie werden behandeld eerder na enkelverstuiking weer op volle kracht kwamen te staan", voegde ze eraan toe. [! 3794 => 1140 = 3!

 13. Ondanks veelbelovende resultaten van kleine studies, zou ze graag grotere studies zien die roodlichttherapie vergelijken met andere (of helemaal geen) therapieën om te zien of pijn is verbeterd, mensen kunnen terugkeren naar hun activiteiten sneller en als het weefsel daadwerkelijk wordt genezen.

 14. "Hoewel een vriend kan zeggen dat [!therapie met rood licht

 15. Sommige experts twijfelen ook aan het vermogen van rood licht om geestelijke gezondheidsproblemen te verlichten.

 16. "Wat mentale gezondheid betreft, ken ik geen gedocumenteerde effecten van rood licht," zei Dr. Norman Rosenthal, een klinisch professor in de psychiatrie aan de Georgetown University School of Medicine die de zin "seizoensgebonden affectieve stoornis."

 17. Hij wijst erop dat rood licht daadwerkelijk is gebruikt als placebo-controle voor lichttherapiestudies waarin een andere actieve behandeling is getest.

 18. "In een onderzoek bij mensen met seizoensgebonden affectieve stoornis vergeleken we bijvoorbeeld groen met rood licht en ontdekten dat het groene licht antidepressieve effecten had, terwijl het rode licht niet beter was dan men zou verwachten van een placebo, "zei Rosenthal.

 19. En hoewel regelmatig wit licht mogelijk het hormoon melatonine, dat gekoppeld is aan seizoensgebonden affectieve stoornis, kan onderdrukken, lijkt rood licht niet dezelfde kracht te hebben.

Er is licht

 1. Drie maanden geleden introduceerde de schoonheidsspecialiste van Christine Gosch haar in therapie met rood licht.

 2. "Het was warm en ontspannend en stelt je in staat om in een meditatieve gemoedstoestand te komen", zei de inwoner van Des Moines, Iowa.

 3. Hoewel ze aanvankelijk sceptisch was over de 12 minuten durende behandeling, was Gosch tevreden met de resultaten - en uiteindelijk kocht ze haar eigen Joovv-over-de-deur-eenheid die ze in de kast van haar meester bewaart slaapkamer.

 4. Na slechts twee weken dagelijks gebruik werd haar huidtint egaler en genezen puistjes sneller. Haar cystische acne was niet langer pijnlijk en ontstoken.

 5. "Het wordt alleen maar beter," zei Gosch. "Mijn huid ziet er glanzend uit en mijn poriën zijn beter."

 6. Haar dochter, die worstelt met eczeem, gebruikt nu ook het paneel om haar jeuk te verlichten. En Gosch voelt dat het rode licht ook heeft geholpen haar winterblues te verlichten.

 7. "We hebben koud, somber weer in de winter," zei ze. "Het is gemakkelijk om ongemotiveerd en een beetje depressief te zijn. [!Roodlichttherapie

 8. "Mensen geloven niet echt dat het echt kan werken totdat ze het proberen, wanneer ze vaak toegewijde pleitbezorgers worden," zei Hamblin.

Raadpleeg eerst uw arts

 1. Spa's bieden therapie met rood licht. U kunt ook behandelingen vinden in zonnestudio's, sportblessures, kantoren van chiropractoren en klinieken voor natuurgeneeskunde. Of u kunt investeren in uw eigen lichttherapieapparaat voor thuisgebruik.

 2. Maar voordat u het geld opslaat - Joovv's Elite-model kost $ 5.995 - raadpleeg uw arts om te controleren of u überhaupt baat hebt bij roodlichttherapie.

 3. "Het zou idealiter in combinatie met andere therapieën moeten worden gebruikt om het voordeel te maximaliseren," zei Bard.

 4. Op dit moment lijkt therapie met rood licht veilig, maar wat u misschien in de gaten wilt houden, zijn uw verwachtingen.

 5. Het internet is berucht om een ​​nuttige behandeling een wondermiddel te laten lijken. Met roodlichttherapie is er "zeker dat gevaar", zei Bard.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407