Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van een groter ontbijt eten

Goede bron van folaat

 1. Geef het ontbijt meer dan alleen een voorbijgaande gedachte. Het is de enige manier om uw energievoorraden bij te vullen na een nacht geslapen te hebben en het overslaan van het ontbijt kan uw totale energieniveau en uw gezondheid beïnvloeden. Houd er rekening mee dat het eten van een groter ontbijt niet automatisch tot gewichtstoename leidt, en in feite is het tegenovergestelde waar. Datzelfde grote ontbijt vormt ook de basis voor het maken van gezonde voedselkeuzes voor de rest van de dag. De kunst is om het juiste voedsel te kiezen om in je grote ontbijt op te nemen.

Beteugelt hunkeren naar en stimuleert gewichtsverlies

 1. Een groot ontbijt kan helpen uw honger te stillen en u de hele ochtend vol te houden. Als je dit elke dag doet, zul je waarschijnlijk minder calorieën consumeren, wat zich kan vertalen in gewichtsverlies. Dit gebeurt omdat je maag vol blijft, zodat je niet in de verleiding komt om calorierijke snacks te eten om je tot de lunch tevreden te houden. Volgens een artikel uit 2005, gepubliceerd in "The American Journal of Clinical Nutrition", wegen vrouwen die het ontbijt overslaan vaak meer dan hun tegenhangers die ontbijt eten.

Houdt de dokter weg

 1. Als u een uitgebreid ontbijt begint, houdt u de dokter misschien weg. Volgens een artikel uit 2011 gepubliceerd in "Nutrition Research and Practice", eten mensen die regelmatig ontbijten de neiging om over het algemeen gezonder te eten. Dat betekent dat ontbijten mensen aanmoedigt om ook de rest van de dag gezond voedsel te eten, zoals fruit, groenten, mager vlees en volle granen. Mensen die het ontbijt overslaan, nemen doorgaans minder essentiële voedingsstoffen op, zoals vezels, calcium en kalium, merkt hetzelfde artikel op. Voedingstekorten kunnen het risico op bepaalde gezondheidsproblemen verhogen, zoals osteoporose bij een lage calciuminname.

Groot hoeft niet slecht te betekenen

 1. Het feit dat het eten van een groot ontbijt positieve effecten op uw gezondheid kan hebben, geeft u geen vergunning om de principes van gezond eten op te geven en te eten wat u maar wilt. Als je een groot ontbijt eet dat bestaat uit spek, worst, gebakken eieren en gebakken aardappelen, zul je je waarschijnlijk enkele uren vol voelen, maar je verbruikt ook te veel verzadigd vet en natrium om de maaltijd als gezond te beschouwen. Hetzelfde geldt voor een groot ontbijt met donuts of andere zoete deegwaren. Hoewel deze je zoetekauw kunnen bevredigen, zitten ze ook boordevol suiker, wat geen gezonde manier is om de dag te beginnen.

Een beter groot ontbijt

 1. Bouw een uitgebreid ontbijt rond voedsel met veel voedingsstoffen om het meeste voordeel te halen uit het eten van een ochtendmaaltijd. De American Heart Association beveelt aan om volkoren granen te eten, zoals volkoren toast of een volkoren bagel, in plaats van wit brood of witte bagels. Voeg vers fruit en een glas vruchtensap toe om de voedingswaarde van uw ochtendmaaltijd nog meer te verhogen. Volkoren granen, magere yoghurt, roerei en mager vlees, zoals kip met wit vlees, zijn ook elk onderdeel van een goed uitgebalanceerd en voedzaam ontbijt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407