Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van frambozen

Fat

 1. Voor velen is het eten van een kom verse frambozen een van de smakelijke geneugten van de zomer. Levendig gekleurd en verfrissend zoet, sappig en bevredigend om te eten, frambozen bieden ook een overvloed aan gezondheidsvoordelen, van het helpen bij het beheersen van het gewicht tot mogelijk het voorkomen van kanker. Hoewel het moeilijk is om de smaak en textuur van verse frambozen te verslaan, kunnen frambozen worden ingevroren, gevriesdroogd en zelfs gedroogd en gepoederd zonder hun voedingswaarde te verliezen. Voor maximale gezondheidsvoordelen, snack op zwarte frambozen of Rubus occidentalis; ze zijn zelfs hoger in nuttige plantaardige stoffen dan Rubus idaeus, hun lichter gekleurde neven.

Diet-Friendly

 1. Een kopje verse frambozen bevat ongeveer 1,5 g eiwit, 8 g voedingsvezels en 14,7 g koolhydraten. Frambozen zijn cholesterolvrij, bevatten weinig vet en natrium en wegen met een bescheiden 64 calorieën per kopje. Dit is een goede keuze voor lijners. De royale hoeveelheid vezels die ze bieden - met één kopje dat een derde van de dagelijkse aanbevolen waarde voor volwassenen levert - kan de eliminatie helpen versnellen en mogelijk gewichtsverlies bevorderen; hun natuurlijke zoetheid kan hunkeren naar minder gezond voedsel.

Gunstige vitamines en mineralen

 1. Een kopje verse frambozen bevat veel verschillende vitamines en mineralen die nodig zijn voor een gezonde lichaamsfunctie, waaronder 186 mg kalium, nodig voor het handhaven van een gezonde bloeddruk; 31 mg calcium, nodig voor botontwikkeling en groei; en 167 gecombineerde mcg van luteïne en zeaxanthine. Dit paar carotenoïden - of plantenpigmenten - kan helpen beschermen tegen maculaire degeneratie, een oogziekte die verlies van het gezichtsvermogen kan veroorzaken. Dezelfde kop frambozen biedt ook 26 mcg folaat, wat neurale buisdefecten bij pasgeborenen kan voorkomen.

Artritis verlichten

 1. Frambozen kunnen ontstekingsaandoeningen - zoals artritis en jicht - bestrijden op vrijwel dezelfde manier als aspirine en ibuprofen: door signalen uit te schakelen die worden verzonden door COX-1s en COX-2s, de enzymen die verantwoordelijk zijn voor de ontstekingsreactie van het lichaam. Onderzoekers geloven dat anthocyanen - de in water oplosbare plantenpigmenten die de bes zijn levendige kleur geven - verantwoordelijk zijn voor zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Artritis vandaag beveelt aan om frambozen te mengen met puur vruchtensap en ze te verwarmen om een ​​bes-doordrenkte, kleurrijke en intrigerende saus te maken voor mager vlees en kip.

Voordelen van antioxidanten

 1. Frambozen bevatten extreem veel antioxidanten, die kunnen helpen bij het bestrijden van veroudering en langzame kankergroei door destructieve vrije radicalenmoleculen in je lichaam op te ruimen. Naast vitamine C - een krachtige antioxidant op zichzelf - bevatten frambozen antioxidant carotinoïden, ellaginezuur en quercetine. Volgens het Berry Health Benefits Network plaatst de ORAC-schaal - die het antioxidantpotentieel van stoffen meet - frambozen op een zeer respectabele 24 umole / TE / g. De BHBN merkt op dat dit ongeveer overeenkomt met de ORAC-mogelijkheden van bosbessen, zelf bekend om hun antioxiderende eigenschappen.

Chemoprotective Voordelen

 1. Alsof de voedings-, antioxidant- en ontstekingsremmende eigenschappen van frambozen niet indrukwekkend genoeg zijn, hebben dier- en reageerbuisstudies aangetoond dat ze kanker kunnen helpen voorkomen. Ellaginezuur, een fenolische verbinding, kan bepaalde soorten kankercellen doden, waaronder die van darm-, slokdarm-, lever-, long-, tong- en huidkankers. Quercetine is nog een ander effectief anticarcinogeen dat in frambozen wordt gevonden; studies ondersteunen het vermogen om op te treden tegen borstkanker bij knaagdieren. In een klinische studie die in 2010 werd gepubliceerd in "Cancer Prevention Research", ontdekten onderzoekers dat zwart frambozenpoeder dat gedurende 12 weken aan muizen werd gevoerd, zeer effectief was bij het voorkomen van darmtumoren. Het zwarte frambozenpoeder remde de tumorontwikkeling door ontstekingen te verminderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407