Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van Fresh Ginger Carrot Juice

Belang van groentevariëteit en rauwe wortelen

 1. Groenten en fruit moeten de basis vormen voor een gezond dieet, maar zeven op de tien Amerikanen halen hun dagelijkse inname van fruit en groenten niet, meldt de University of Wisconsin School of Medicine. Het drinken van sap, zoals gemberwortelsap, als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet helpt je je inname van fruit en groenten te stimuleren. Een portie wortelgembersap - gemaakt van 3/4 kopje vers wortelsap en 1/4 kopje vers gembersap - bevat 129 calorieën om je gezonde levensstijl te voeden. Het biedt tal van gezondheidsvoordelen vanwege het gehalte aan voedingsstoffen.

Gezonde immuunfunctie

 1. Wortel- en gembersap heeft een gunstig effect op uw immuunsysteem dankzij de toevoer van vitamine A en C. Vitamine A helpt de stamcellen in uw beenmerg te ontwikkelen tot witte bloedcellen - de familie van cellen belast met het vinden en vernietigen van ziekteverwekkende pathogenen. Een kopje wortelsap bevat 33.412 internationale eenheden vitamine A - je hele dagelijkse aanbevolen inname. Elke kop sap geeft je ook 15 milligram vitamine C - 20 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vrouwen en 16 procent voor mannen. Vitamine C helpt u ook om witte bloedcellen aan te maken en beschermt deze cellen tegen schade.

Gezonde huid

 1. Drink wortelgemberensap voor een gezonde huid. De vitamine C in het sap helpt de collageenproductie te stimuleren, een proces dat nodig is voor wondgenezing en om uw huid sterk te houden. Het dient ook als een bron van vitamine E, een antioxidant die natuurlijke bescherming biedt tegen de schadelijke stralen van de zon. Vitamine E reguleert de ontsteking van de huid en kan de opbouw van vocht en zwelling in uw huid helpen verminderen. Een kopje wortelsap levert u 1,5 milligram vitamine E op - 10 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Kankerbescherming

 1. Gemberwortelsap biedt natuurlijke kankerbescherming. Het draagt ​​bij aan een dieet rijk aan vitamine C, dat gepaard gaat met een lager risico op verschillende soorten kanker, waaronder borst- en maagkanker. De gingerolen aanwezig in gembersap bevorderen ook de dood van eierstokkanker, volgens een reageerbuisstudie gepubliceerd in het "European Journal of Pharmacology" in 2012. Een aanvullende reageerbuisstudie, gepubliceerd in "Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine" in 2012 , vond dat gingerols ook de groei van darmkankercellen kunnen belemmeren.

Cardiovasculaire gezondheid

 1. Verschillende voedingsstoffen in wortelgembersap komen ook uw cardiovasculaire gezondheid ten goede. De gingerolen in gembersap werken in wisselwerking met een eiwit genaamd angiotensine II type 1-receptor, dat helpt de bloeddruk te reguleren, volgens een studie gepubliceerd in "Planta Medica" in 2013. Als gevolg hiervan kan de gingerol in uw sap uw bloeddruk verlagen , wat op zijn beurt uw risico op hart- en vaatziekten kan verminderen. De vitamine C in gemberwortelsap draagt ​​ook bij aan deze gunstige effecten, waardoor het risico op coronaire hartziekten en beroertes wordt verminderd.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407