Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van gesneden havermout

Waarschuwing

 1. Gesneden haver kan worden beschouwd als een "krachtig voedsel" omdat ze een uitstekende bron van eiwitten, oplosbare en onoplosbare vezels en geselecteerde vitamines en mineralen zijn. De voordelen van gesneden haver overtreffen de voordelen van havermout vanwege de manier waarop ze worden verwerkt. Gesneden haver is dicht en taai als gevolg van het passeren door scherpe, stalen messen die ze in dunne plakjes snijden die helpen meer vezels en eiwitten te behouden. Gesneden haver is, net als elke hele haver, een gezonde aanvulling op uw normale voeding.

Gesneden staal versus havermout

 1. Gesneden haver komt uit dezelfde fabriek als havermout of instanthaver en andere haverproducten. Het verschil tussen gesneden en gerolde haver zit in de verwerking ervan. Staalgesneden haver wordt nooit gekookt en begint bij de hele korrel die vervolgens door dunne bladen wordt gevoerd die de haverkorrel in dunne plakjes snijden. Gewalste of snelle haver, bereid op de ouderwetse manier, worden gestoomd en vervolgens gerold. Het rollen van de haver helpt het om sneller te koken. Het duurt 15 tot 20 minuten om met staal gesneden haver te koken.

Fiber

 1. Gesneden haver heeft 5 g vezels per 1/4 kop droge haver, inclusief 2 g onoplosbare vezels. De onoplosbare vezel in stalen haver bevat d-bèta-glucaan, wat geassocieerd is met verbeterde bloedsuikerspiegel bij diabetes en verbeterde cholesterolspiegels. In het bijzonder bij diabetes wordt gesuggereerd dat slechts 3 g bèta-glucaan per dag de maaglediging vertraagt, waardoor de glykemische reactie op een maaltijd wordt verlaagd. Zijn rol bij het verlagen van de glycemische belasting van een maaltijd helpt ook de cardiale gezondheid te verbeteren, gebaseerd op een artikel uit 2004 gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association.

Protein

 1. Gesneden haver is een goede eiwitbron en levert 7 g eiwit per portie van 1/4 kopje. Het eiwit in haver van staal is compleet en bevat sporen van alle essentiële aminozuren. Het bevat relatief veel glutaminezuur en asparaginezuur en bevat weinig tryptofaan.

Iron

 1. Gesneden haver is een volkorenproduct en is als zodanig van nature goede bronnen van B-vitamines en ijzer. Zoals de meeste volle granen, kun je 10 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer krijgen in 1/4 kop droge, in staal gesneden haver. Volwassenen die het equivalent van 1/2 kop droge haver consumeren, krijgen 20 procent van hun ijzer in deze hoeveelheid. Net als bij andere volle granen, zijn ook in staal gesneden haver een goede bron van B-vitamines, die ten minste 10 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid thiamine, niacine, riboflavine en niacine leveren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407