Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van gezond eten

Pittige pepers en kanker

 1. Ongeacht uw leeftijd, uw dagelijkse voedselkeuzes kunnen een groot verschil maken in uw algehele gezondheid en in hoe u zich voelt en eruit ziet. Het dagelijks eten van een gezond, uitgebalanceerd dieet biedt de voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft om uw botten, organen en spieren in optimale vorm te houden. Deze voedingsstoffen omvatten vetten, koolhydraten, eiwitten, vitamines en mineralen. Gezond eten kan ook helpen bij het handhaven van een gezond gewicht, het stimuleren van uw hartgezondheid, het voorkomen van diabetes en het verbeteren van uw hersenfunctie.

Gezond gewicht

 1. Het eten van het juiste voedsel kan u helpen uw gewicht beter te beheersen. Volgens de Harvard School of Public Health kan het eten van een gezond dieet met weinig verzadigde vetten en veel groenten en fruit en een matige hoeveelheid onverzadigd vet helpen om een ​​stabiel gewicht te behouden. Bovendien kunnen voedingsmiddelen die een zachter effect hebben op de bloedsuikerspiegel, zoals havermout uit staal, volkoren brood, bonen en tarwebessen, gunstig zijn voor gewichtsbeheersing. Bovendien is het kiezen van de juiste portiegroottes van het voedsel ook belangrijk als het gaat om het handhaven van een gezond gewicht. [! 1185 => 1130 = 3!

 1. Het consumeren van een uitgebalanceerd dieet met veel vezelrijk voedsel, zoals noten, peulvruchten, volle granen en fruit en groenten, zal ervoor zorgen dat je hart volgens de universiteit optimaal werkt. van Maryland Medical Center. Kies diepgekleurde groenten en fruit, omdat deze het hoogste gehalte aan micronutriënten bevatten. Goede keuzes zijn perziken, spinazie, bessen en wortelen. Eet tweemaal per week vette vis, zoals makreel, zalm en forel, om uw risico op overlijden door hartaandoeningen te verminderen. Vette vis bevat aanzienlijke hoeveelheden omega-3-vetzuren die gunstig zijn voor uw hart.

Diabetes Preventie

 1. Door gezonde voedingskeuzes te maken, kunt u uzelf beschermen tegen diabetes. Volgens de Harvard School of Public Health kan het eten van een dieet dat rijk is aan enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten het risico op diabetes verminderen. Olijfolie, koolzaadolie, avocado's, zaden en noten zijn de beste keuzes. Volkoren voedingsmiddelen bieden ook bescherming tegen diabetes, zegt de Harvard School of Public Health. De zemelen en vezels in volle granen voorkomen dat spijsverteringsenzymen zetmeel omzetten in glucose, wat leidt tot geleidelijke stijging van de bloedsuikerspiegel en insuline en een lagere glycemische index. Als gevolg daarvan leggen ze minder stress op de insuline-producerende machines van uw lichaam en kunnen dus type 2 diabetes helpen voorkomen. Bovendien zitten volle granen vol met fytochemicaliën, vitamines en mineralen die het diabetesrisico kunnen helpen verminderen.

Verbeterde hersenfunctie

 1. Met goede voeding en gezonde eetgewoonten, kunt u op weg zijn om uw dagelijkse geestelijke gezondheid en welzijn te verbeteren. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan B-vitamines, met name vitamine B-6 en B-12 en foliumzuur, kunnen uw homocysteïnegehalte verlagen. Hoge niveaus van homocysteïne zijn volgens de Harvard Medical School gekoppeld aan een verhoogd risico op dementie. Goede voedselbronnen van B-vitamines zijn groene bladgroenten, verrijkte granen en granen. Omega-3-vetzuren helpen het geheugen en leren te verbeteren en stemmingsstoornissen, schizofrenie, dementie en depressie te bestrijden, zegt Fernando Gomez-Pinilla, een professor in de fysiologische wetenschap aan de Universiteit van Californië, Los Angeles.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407