Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van Glutathione voor uw gezondheid en lichaam

Overzicht

 1. Glutathione is een antioxidant die in cellen wordt geproduceerd. Het bestaat grotendeels uit drie aminozuren: glutamine, glycine en cysteïne.

 2. Glutathion-waarden in het lichaam kunnen worden verminderd door een aantal factoren, waaronder slechte voeding, toxines uit het milieu en stress. Het niveau neemt ook af met de leeftijd.

 3. Glutathion wordt niet alleen op natuurlijke wijze door het lichaam geproduceerd, maar kan ook intraveneus, lokaal of als inhaleermiddel worden toegediend. Het is ook beschikbaar als een oraal supplement in capsule- en vloeibare vorm. Voor sommige aandoeningen is orale inname van glutathion echter niet zo effectief als intraveneuze toediening.

Voordelen van Glutathione

 1. De acht weken durende klinische proef met kinderen van 3 tot 13 jaar gebruikte orale of transdermale toepassingen van glutathion. Autistische symptoomveranderingen werden niet geëvalueerd als onderdeel van de studie, maar kinderen in beide groepen vertoonden verbetering in cysteïne, plasmasulfaat en glutathiongehaltes in het hele bloed.

 2. Hoge bloedsuikerspiegel op lange termijn wordt geassocieerd met verminderde hoeveelheden glutathion. Dit kan leiden tot oxidatieve stress en weefselschade. Een studie toonde aan dat voedingssupplementen met cysteïne en glycine de glutathione-niveaus verhoogde. Het verlaagde ook oxidatieve stress en schade bij mensen met ongecontroleerde diabetes, ondanks hoge suikerniveaus. Studie deelnemers werden geplaatst op 0,81 millimol per kilogram (mmol / kg) cysteïne en 1,33 mmol / kg glycine dagelijks gedurende twee weken.

 3. N-acetylcysteïne is een medicijn dat wordt gebruikt om aandoeningen zoals astma en taaislijmziekte te behandelen. Als inhalator helpt het slijm te verdunnen en het minder pasta-achtig te maken. Het vermindert ook ontstekingen. N-acetylcysteïne is bijproduct van glutathion.

 4. Oxidatieve stress treedt op wanneer er een onbalans is tussen de productie van vrije radicalen en het vermogen van het lichaam om ze af te weren. Te hoge niveaus van oxidatieve stress kunnen een voorloper zijn van meerdere ziekten. Deze omvatten diabetes, kanker en reumatoïde artritis. Glutathion helpt de impact van oxidatieve stress te voorkomen, wat op zijn beurt de ziekte kan verminderen.

 5. Een artikel in Journal of Cancer Science and Therapy gaf aan dat glutathiontekort leidt tot verhoogde niveaus van oxidatieve stress, wat kan leiden tot kanker. Het verklaarde ook dat verhoogde glutathione niveaus antioxidant niveaus en weerstand tegen oxidatieve stress in kankercellen verhoogde.

 6. Een kleine studie gaf aan dat wei-eiwit, wanneer oraal toegediend, psoriasis verbeterde met of zonder aanvullende behandeling. Wei-eiwit had eerder aangetoond het glutathion-niveau te verhogen. Deelnemers aan de studie kregen gedurende drie maanden dagelijks 20 gram als oraal supplement. Onderzoekers verklaarden dat meer onderzoek nodig is.

 7. Celdood in de lever kan worden verergerd door een tekort aan antioxidanten, waaronder glutathion. Dit kan leiden tot leververvetting bij zowel degenen die alcohol misbruiken als degenen die dat niet doen. Van glutathion is aangetoond dat het de eiwit-, enzym- en bilirubinespiegels in het bloed van personen met alcoholische en niet-alcoholische chronische leververvetting verbetert.

 8. Een studie meldde dat glutathion het meest effectief was wanneer het in hoge doses intraveneus werd toegediend aan mensen met leververvetting. Deelnemers aan het onderzoek toonden ook afname van malondialdehyde, een marker voor celschade in de lever.

 9. Een andere kleine studie wees uit dat oraal toegediend glutathion positieve effecten had op mensen met niet-alcoholische leververvetting na proactieve veranderingen in levensstijl. In deze studie werd glutathion gedurende vier maanden in supplementvorm verstrekt in een dosis van 300 milligram per dag.

 10. Naarmate mensen ouder worden, produceren ze minder glutathion. Onderzoekers van de Baylor School of Medicine gebruikten een combinatie van dier- en mensstudies om de rol van glutathion bij gewichtsbeheersing en insulineresistentie bij ouderen te onderzoeken. Onderzoeksresultaten wezen uit dat lage glutathiongehaltes geassocieerd werden met minder vetverbranding en hogere vetopslag in het lichaam.

 11. Oudere personen hadden cysteïne en glycine aan hun voeding toegevoegd om het glutathionniveau te verhogen, dat binnen twee weken piekte, waardoor de insulineresistentie en vetverbranding werd verbeterd.

 12. Perifere slagaderziekte treedt op wanneer de perifere slagaders verstopt raken door plaque. Het gebeurt meestal in de benen. Eén studie meldde dat glutathion de bloedsomloop verbeterde, waardoor de deelnemers aan de studie langer langere afstanden pijnloos konden lopen. Deelnemers die glutathion kregen in plaats van een zoutoplossing, kregen placebo twee keer per dag gedurende vijf dagen intraveneuze infusies en vervolgens geanalyseerd op mobiliteit.

 13. De ziekte van Parkinson beïnvloedt het centrale zenuwstelsel en wordt bepaald door symptomen zoals tremoren. Het is momenteel niet te genezen. Een oudere studie documenteerde de positieve effecten van intraveneuze glutathion op symptomen zoals tremoren en rigiditeit. Hoewel meer onderzoek nodig is, suggereert dit casusrapport dat glutathion de symptomen kan helpen verminderen en de kwaliteit van leven van mensen met deze ziekte kan verbeteren.

 14. De chronische ontsteking veroorzaakt door auto-immuunziekten kan oxidatieve stress verhogen. Deze ziekten omvatten reumatoïde artritis, coeliakie en lupus. Volgens een onderzoek helpt glutathion oxidatieve stress te verminderen door de immunologische reactie van het lichaam te stimuleren of te verminderen. Auto-immuunziekten vallen de mitochondriën in specifieke cellen aan. Glutathione beschermt de mitochondriën van cellen door vrije radicalen te verwijderen.

 15. Verschillende onderzoeken, waaronder een klinische studie gerapporteerd in de Medical Science Monitor, geven aan dat kinderen met autisme hogere niveaus van oxidatieve schade en lagere niveaus van glutathion in hun hersenen hebben. Deze verhoogde gevoeligheid voor neurologische schade bij kinderen met autisme door stoffen zoals kwik.

 16. Glutathion wordt in sommige voedingsmiddelen aangetroffen, hoewel koken en pasteurisatie de niveaus ervan aanzienlijk verminderen. De hoogste concentraties zijn in:

Forms

 1. Glutathione bevat zwavelmoleculen, wat de reden kan zijn waarom voedingsmiddelen met een hoog zwavelgehalte de natuurlijke productie in het lichaam helpen stimuleren. Deze voedingsmiddelen omvatten:

 2. Andere voedingsmiddelen en kruiden die de glutathioniveaus op natuurlijke wijze verhogen, zijn onder meer:

 3. Glutathion wordt ook negatief beïnvloed door slapeloosheid. Regelmatig voldoende rust krijgen kan helpen de niveaus te verhogen.

Bijwerkingen en risico's

 1. Een dieet rijk aan glutathionbevorderende voedingsmiddelen vormt geen enkel risico. Het is echter mogelijk dat het innemen van supplementen niet voor iedereen raadzaam is. Praat met uw arts over glutathion om te bepalen of dit geschikt is voor u. Mogelijke bijwerkingen kunnen zijn:

Takeaway

 1. Glutathione is een krachtige antioxidant die in de lichaamscellen wordt aangemaakt. Het niveau neemt af als gevolg van veroudering, stress en blootstelling aan toxines. Het stimuleren van glutathion kan veel gezondheidsvoordelen bieden, waaronder vermindering van oxidatieve stress.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407