Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van Green Chili

Gezonde fastfoodopties

 1. Groene chili is een nietje van Indiase en Zuid-Amerikaanse diëten. De chili is de vrucht van de bloeiende planten Capsicum annuum en C. frutescens. Groene chili wordt voornamelijk gebruikt als specerij in voedsel, hoewel het in sommige medicijnen is opgenomen. Het levert een olie op die viskeus, scherp en scherp is en ook als smaakmaker kan dienen. De chili kan ook tot poeder worden gemalen voor soortgelijke doeleinden.

Vitamine A

 1. De meest voorkomende voedingsstof in groene chili is vitamine A, volgens de National Nutrient Database van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. De vitamine is een carotenoïde, ook bekend als retinol, geassocieerd met de antioxidant beta-caroteen. Vitamine A is volgens Medline Plus essentieel voor de gezondheid en het onderhoud van botten, tanden, slijmvliezen, ogen en huid. De vitamine is essentieel voor gezonde ogen, omdat het retina-pigmentatie produceert en nachtzicht bevordert. Vitamine A-tekorten leiden tot een verminderd gezichtsvermogen en immuniteit.

Vitamine C

 1. Vitamine C of ascorbinezuur is de tweede meest voorkomende voedingsstof in groene chili. Het werkt zowel als een antioxidant als een vitamine, zegt Medline Plus. Het is essentieel voor de vorming van collageen, littekenweefsel, ligamenten, bloedvaten en pezen. Het helpt het lichaam ook om wonden, botten, tanden en kraakbeen te onderhouden en te repareren. Als antioxidant versterkt het de algehele gezondheid en helpt het lichaam infecties te bestrijden.

Voedingsvezels

 1. Groene chili heeft een grote hoeveelheid voedingsvezels - 2 theelepels gedroogd chilipoeder bevatten 10 procent van de dagelijkse waarde voor vezels aanbevolen door de Food and Drug Administration. Voedingsvezels zijn onverteerbaar en passeren het spijsverteringsstelsel, waardoor afval wordt uitgestoten. Het draagt ​​ook sterk bij aan verzadiging. Vezels kunnen constipatie voorkomen en helpen een gezond gewicht te behouden en de spijsvertering te bevorderen, met name in de darmen.

Capsaïcine

 1. Capsaïcine is een stof die van nature voorkomt in chilipepers, waardoor ze hun pittige smaak krijgen. Hoe heter de chili, hoe meer capsaïcine het bevat. Capsaïcine remt effectief neuropeptiden die ontstekingen veroorzaken, waardoor ontsteking bij inname wordt verminderd. Er is klinisch bewijs dat capsaïcine ook zenuwgerelateerde aandoeningen zoals aanhoudende pijn, psoriasis en neuropathie kan behandelen. Bovendien fungeert capsaïcine als een natuurlijke pijnstiller die krachtig genoeg is om aandoeningen zoals artrose te helpen behandelen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407