Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van Hawaiian Spirulina

Overwegingen

 1. Hawaiiaanse spirulina, ook bekend als spirulina pacifica, is een speciaal gekweekte soort eetbare algen. Deze stof wordt verbouwd in ondiepe, open vijvers grenzend aan de Stille Oceaan die een mengsel van zoet en zeewater bevatten. Volgens het University of Maryland Medical Center kan de consumptie van spirulina een uitstekende manier zijn om uw voldoende dagelijkse hoeveelheid essentiële vitamines en mineralen te verkrijgen. Vanwege de hoge concentraties vitaminen en mineralen kunnen veel gezondheidsvoordelen voortvloeien uit de consumptie van Hawaiiaanse spirulina.

Voordelen van antioxidanten

 1. Hawaiiaanse spirulina bevat een hoge concentratie antioxidanten die cruciaal zijn om het lichaam tegen celschade te beschermen. Spirulina bevat hoge concentraties van de antioxidanten beta-caroteen, zeaxanthine, echinenon, myxoxanthophyll en beta-cryptoxanthine. Een studie gepubliceerd in het Braziliaanse Journal of Medical and Biological Research bevestigt de aanwezigheid van antioxidanten in microalgen zoals spirulina, evenals de anti-kanker- en anti-verouderingseffecten geassocieerd met deze antioxidanten.

Voordelen voor cholesterol

 1. De consumptie van Hawaiiaanse spirulina kan ook cholesterolverlagende eigenschappen bevorderen vanwege de aanwezigheid van bètacaroteen. Een studie uitgevoerd aan de Taipei Medical University in Taiwan heeft aangetoond dat de proefpersonen blootgesteld aan beta-caroteen onderdrukte cholesteroloxidatie ontvingen en lagere cholesterolwaarden in het bloed opleverden dan proefpersonen die niet werden blootgesteld aan beta-caroteen.

Voordelen tegen kanker

 1. Hawaiiaanse spirulina bevat ook een grote concentratie van een essentieel vetzuur dat gamma-linoleenzuur wordt genoemd. Consumptie van gamma-linoleenzuur kan preventie bieden tegen sommige vormen van kanker. Een studie uitgevoerd door het Department of Urology in St. Mary's Hospital in Portsmouth, Verenigd Koninkrijk, onthulde dat de aanwezigheid van gamma-linoleenzuur cytotoxische effecten had op het overgangscelcarcinoom van de blaas.

Voordelen van bloedarmoede

 1. Volgens het University of Maryland Medical Center bevat spirulina een hoge concentratie ijzer. Bloedarmoede, die wordt gedefinieerd als een lage concentratie ijzer in het bloed, is de meest voorkomende vorm van ijzertekort die wordt gekenmerkt door zwakte en vermoeidheid. Consumptie van spirulina kan het ijzergehalte in uw lichaam verhogen en de zwakte en vermoeidheid van deze aandoening verbeteren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407