Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van het drinken van kurkuma

Verwarring opruimen

 1. Kurkuma, een kruid dat vaak wordt gebruikt in de Indiase curry, heeft een lange geschiedenis van medicinaal gebruik in de Chinese en Indiase Ayurvedische geneeskunde. Naast het eten van kurkuma in gekookte gerechten, kun je het poeder of extract in water mengen en als tonicum drinken. Dit scherpe kruid bevat curcumine, wat de natuurlijke helende krachten van je lichaam kan stimuleren.

Eigenschappen tegen kanker

 1. Curcumine, een component van kurkuma, is een krachtige antioxidant. Antioxidanten zijn stoffen die uw lichaam helpen beschermen tegen instabiele moleculen die cellen kunnen beschadigen. Een samenvatting in "Antikankeronderzoek" in januari 2003 merkte op dat uitgebreid onderzoek in de afgelopen 50 jaar suggereert dat curcumine een enorm potentieel heeft bij de preventie en behandeling van kanker. Het krachtige effect komt voort uit het vermogen om de verspreiding van verschillende tumorcellen te remmen.

Aids Heart Health

 1. Kurkuma is gekoppeld aan lagere cholesterolwaarden en de preventie van atherosclerose, wat plaque-opbouw is in slagaders die kunnen leiden tot een beroerte of een hartaanval. Kurkuma kan ook helpen beschermen tegen bloedstolsels die zich ontwikkelen op de vaatwanden. Een samenvatting gepubliceerd in "Acta Medica Indonesiana" in oktober 2008 merkte op dat een studie uitgevoerd om het effect van curcumine op totaal cholesterol, LDL-cholesterol, HDL-cholesterol en triglyceriden bij acute coronaire patiënten te evalueren, een lage dosis curcumine verminderde totaal cholesterol en LDL onthulde, bij patiënten bekend als slecht cholesterol.

Vermindert ontsteking

 1. Het vermogen van kurkuma om ontstekingen te verminderen, kan gewrichtspijn helpen verlichten bij aandoeningen zoals artrose. Een samenvatting gepubliceerd in "The Journal of Alternative and Complementary Medicine: Research on Paradigm, Practice and Policy" in februari 2003 merkte op dat een literatuuroverzicht over de ontstekingsremmende activiteit van curcumine de veiligheid van curcumine aantoonde. De beoordeling wees ook op de effectiviteit van curcumine als een ontstekingsremmend middel vanwege het vermogen om verschillende stoffen te blokkeren die een rol spelen bij het veroorzaken van ontsteking.

Veiligheidsoverwegingen

 1. Hoewel kurkuma in de aanbevolen doses als veilig wordt beschouwd, kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren, waaronder misselijkheid, duizeligheid, diarree of maagklachten. Volgens MedlinePlus, een divisie van de National Institutes of Health, moeten zwangere vrouwen vermijden om kurkuma oraal in te nemen omdat dit de baarmoeder kan stimuleren of een menstruatie kan aanmoedigen, waardoor er een risico op zwangerschap ontstaat. Bovendien kan kurkuma maagproblemen veroorzaken bij mensen met gastro-oesofageale reflux of GERD. Als u zich zorgen maakt, neem dan contact op met uw medisch adviseur voordat u kurkuma gebruikt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407