Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van het eten van gekookte kool

Kookmethode telt

 1. Gekookte kool bevat verschillende voedingsstoffen die voordelen voor de gezondheid hebben, waardoor het een goede aanvulling is op een goed uitgebalanceerd maaltijdplan. Kool verliest een deel van zijn voeding wanneer het gedurende lange tijd wordt gekookt en de temperatuur en kooktijden gematigd houden zal zoveel mogelijk behouden. Gekookte kool is een bijgerecht dat goed past bij karbonades en is een goede aanvulling op roerbakgerechten en soep.

Vitamine K

 1. De dagelijkse aanbevolen inname voor vitamine K is 90 microgram voor vrouwen en 120 microgram voor mannen en een 1/2 kop gekookte kool voegt 81,5 microgram toe aan dit totaal. Het verkrijgen van voldoende hoeveelheden vitamine K is belangrijk voor bloedstolling en een tekort, hoewel zeldzaam, kan leiden tot overmatig bloeden. Vitamine K is ook nodig voor de gezondheid van de botten omdat het uw lichaam helpt calcium te gebruiken en minder dan de aanbevolen hoeveelheid binnenkrijgt, verhoogt het risico op het ontwikkelen van osteoporose. Kool is een van de beste bronnen van vitamine K, samen met verschillende andere soorten groene bladgroenten.

Vetarm en calorieën

 1. Een dieet dat niet te veel vet en calorieën bevat, is een gezonde manier om uw gewicht onder controle te houden en het risico op verschillende gezondheidsproblemen te verminderen, waaronder hartaandoeningen en diabetes. Gekookte kool eten als onderdeel van een voedzaam dieet is een goede manier om je inname van vet en calorieën laag te houden. Een 1/2 kopje bevat slechts 17 calorieën en 0,04 gram vet. Om succesvol af te vallen, moet je meer calorieën verbranden dan je verbruikt en het toevoegen van gekookte kool aan je dieet is een gezonde manier om je maag te vullen en je calorie-inname onder controle te houden.

Kalium

 1. Kalium is een voedingsstof die een rol speelt bij de samentrekking van uw botten en spieren en helpt bij de spijsvertering. Het is ook noodzakelijk voor het reguleren van uw bloeddruk. Een tekort kan spierkrampen en een onregelmatige hartslag veroorzaken. De dagelijkse aanbevolen inname voor kalium is 4.700 milligram voor zowel mannen als vrouwen en een 1/2 kop gekookte kool draagt ​​147 milligram bij aan dit doel.

Antioxidanten

 1. Plantaardig voedsel, inclusief gekookte kool, is een gezonde bron van antioxidanten die uw gezondheid beschermen. Antioxidanten zijn verbindingen die de schade door vrije radicalen bestrijden die optreedt wanneer u wordt blootgesteld aan schadelijke componenten in de omgeving, waaronder vervuiling en sigarettenrook. Het eten van een dieet dat rijk is aan groenten en fruit kan deze schade tegengaan, wat helpt kanker te voorkomen, waardoor gekookte kool een gezonde keuze is. Verschillende voedingsstoffen worden beschouwd als antioxidanten en omvatten bètacaroteen en vitamine A en C, die allemaal aanwezig zijn in gekookte kool. Een 1/2 kop bevat 28,1 milligram vitamine C, 60 IE vitamine A en 36 microgram bètacaroteen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407