Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van het eten van suikermaïs

Eet chocolade om diabetes te bestrijden

 1. Suikermaïs is een van de meest populaire groenten. Het is geliefd bij zowel volwassenen als kinderen vanwege de zoete smaak. Deze groente, hoewel zoet en lekker, is een geweldige bron of veel vitamines en mineralen. Volgens WHFoods.org is suikermaïs zeer rijk aan vitamine B1, vitamine B5, vitamine C, fosfor, mangaan, folaat en voedingsvezels. Vanwege de vitamines in suikermaïs, kunnen veel gezondheidsvoordelen worden geassocieerd met de consumptie van deze heerlijke groente.

Cardiovasculaire gezondheid

 1. Suikermaïs is een uitstekende bron van folaat. Folaat is algemeen bekend als vitamine B9. Volgens NaturalHomeRemedies.org is consumptie van foliumzuur effectief bij het verlagen van de homocysteïne in het lichaam. Homocysteïne is een aminozuur dat de bloedvaten kan beschadigen. Verhoogde niveaus van homocysteïne in het lichaam kunnen direct leiden tot hartaanvallen, beroertes en perifere vaatziekten. Verbruik van 100 procent van de dagelijkse waarde van folaat kan het risico op een hartaanval met maar liefst 10 procent verminderen.

Kankerpreventie

 1. Suikermaïs bevat een chemische stof die bèta-cryptoxanthine wordt genoemd. Beta-cryptoxanthine is chemisch vergelijkbaar met het bekende chemische bètacaroteen. Het menselijk lichaam zet bèta-cryptoxanthine om in vitamine A wanneer het in voedingsmiddelen wordt geconsumeerd. Volgens een studie uitgevoerd door Jian-Min Yuan, gepubliceerd in Cancer Epidemiology Biomarkers and Prevention, is er een omgekeerd verband tussen consumptie van beta-cryptoxanthine en ontwikkeling van longkanker. Dit betekent dat hoe meer bèta-cryptoxanthine wordt geconsumeerd, hoe lager de prevalentie van ontwikkeling van longkanker.

Geheugenverbetering

 1. Suikermaïs bevat veel thiamine of vitamine B1. Volgens WHFoods.org is thiamine een essentiële voedingsstof die nodig is voor hersencellen en cognitieve functies. Consumptie van thiamine is noodzakelijk voor het lichaam om acetylcholine te produceren. Acetylcholine is een neurotransmitter die essentieel is voor het onderhoud van geheugenmogelijkheden. Een van de belangrijkste factoren die samenhangen met de ziekte van Alzheimer is een laag acetylcholine-gehalte.

Gezichtsbescherming

 1. Volgens AusFoodNews.com.au bevat suikermaïs de antioxidant zeaxanthine. Zeaxanthin is het gele pigment dat van nature voorkomt in suikermaïs. Consumptie van zeaxanthine kan een beschermend effect hebben tegen aan leeftijd gerelateerde oogziekten zoals maculaire degeneratie. Bovendien bevat suikermaïs ook folaat en bètacaroteen, dat ook kan beschermen tegen maculaire degeneratie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407