Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van het eten van zelfgemaakte maaltijden

Hoe de beste chocolade te kopen

 1. Uit eten gaan in restaurants is een traktatie voor veel gezinnen, maar het is voor veel andere Amerikanen een routinematig gemak geworden. U ontvangt voordelen op het gebied van voeding, gezondheid en economie wanneer u het eten beperkt en begint met het eten van uw eigen zelfgemaakte gerechten.

Natuurlijke ingrediënten

 1. Thuis eten stelt u in staat de ingrediënten in uw voedsel te regelen, zodat u natuurlijke ingrediënten kunt gebruiken in plaats van ongezond verwerkt voedsel. Bewerkte voedingsmiddelen, vaak geserveerd in restaurants of verkrijgbaar in kant-en-klaar maaltijden in de supermarkt, bevatten meestal veel natrium, vet en toegevoegde suikers. Volgens de BBC beveelt de Wereldgezondheidsorganisatie aan om de inname van verwerkt voedsel sterk te verminderen. Door zelfgemaakt voedsel te eten kun je meer verse groenten en fruit aan je dieet toevoegen, zodat je je kunt concentreren op volledig natuurlijke ingrediënten.

Vervangingen en gezond eten

 1. U kunt gezondere kookmethoden en vervangingen voor ongezonde ingrediënten gebruiken bij het maken van uw eigen maaltijden. Wanneer de meeste restaurants bijvoorbeeld boter of olie met transvetten gebruiken, kunt u thuis koken met magere kookspray of gezonde plantaardige oliën zoals olijfolie. Bovendien kunt u thuis ongezonde ingrediënten vervangen door alternatieven. De American Heart Association beveelt bijvoorbeeld aan om een ​​kopje vetvrije melk te vervangen door een eetlepel plantaardige olie door een kopje volle melk.

Economische waarde

 1. Met de economie in een recessie eten veel Amerikanen meer zelfgemaakt voedsel omdat het goedkoper is dan naar een restaurant gaan of voorgekookte maaltijden kopen. Weinig restaurantgerechten zijn goedkoper om thuis te kopen dan om te maken, en zelfs fastfoodproducten zijn iets goedkoper om thuis te maken. Utah State University Extension meldt bijvoorbeeld dat je een zelfgemaakte hamburger kunt maken voor minder dan het zou kosten om een ​​fastfoodburger te kopen. Door voedsel in grote hoeveelheden te bereiden, wat u thuis kunt doen, kunt u zuiniger met uw geld omspringen.

Andere voordelen

 1. Zelfgemaakte gerechten eten biedt ook andere voordelen, zoals een gezondere levensstijl. Thuis eten stelt u in staat om de portiegrootte naar behoefte aan te passen, waardoor uw drang om te genieten van te grote restaurantporties vermindert, ongeacht de voedingswaarde van het gerecht. Een rapport in het januari 2007 nummer van "Public Health Nutrition" stelt dat gezinnen die meer fast-food maaltijden eten minder vaak gezonde groenten en fruit eten, en een algehele toename van de consumptie van zoute snacks en frisdrank hadden. Door zelfgemaakt voedsel te eten dat je zelf bereidt, leer je goede voeding, die je je familie kunt leren zodat ook zij gezonder kunnen zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407