Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van het gebruik van Lava Rock voor het grillen

Vetgehalte en smaak

 1. Lavastenen worden gebruikt in grills, voornamelijk gasgrills, als een manier om warmte vast te houden tijdens het kookproces. Gemaakt van vulkanische explosies, kan lavasteen worden gekocht in thuiszorgcentra en in sommige supermarkten in de zomer. Goed onderhoud, gebruik en onderhoud van lavastenen kan een ideale grillervaring creëren.

Warmteopslag en kookruimte

 1. Van nature zijn lavastenen poreus, met kleine gaten in de rots. Dit maakt ze een uitstekende warmtebron, waardoor u warmte door uw hele grill kunt verspreiden, naar gebieden waar de gasvlammen anders misschien niet komen. De lavastenen absorberen de warmte van de gasvlam en houden deze vast en verspreiden deze naar elk gebied waar de lavastenen zich bevinden, waardoor een breder kookgebied ontstaat en meer warmte door de hele grill.

Gezondheidsproblemen

 1. Grillen is een natuurlijk vetarme kookmethode die veel smaak produceert. Houd uw lavastenen echter vers om de potentiële blootstelling aan schadelijke kankerverwekkende stoffen als gevolg van verbranding en blootstelling aan rook te verminderen. Terwijl het vet uit je eten op de rotsen druppelt, wordt het teveel opgeslagen in de poriën van de rots, wat leidt tot extra roken naarmate de tijd verstrijkt. Het rokende vet verandert niet alleen de smaak van uw voedsel, het bevat schadelijke kankerverwekkende stoffen. Lavastenen kunnen echter ook worden gebruikt om de blootstelling aan kankerverwekkende stoffen door grillen te verminderen vanwege hun hoge warmte-vasthoudend vermogen. Hoe langer de warmte in de grill wordt gehouden, hoe korter de kooktijden, wat betekent dat minder blootstelling aan rook en kankerverwekkende stoffen. Het hoge vermogen om warmte vast te houden betekent ook dat u de vlam kunt uitschakelen, het deksel kunt sluiten en uw voedsel op de grill kunt houden om het langzaam te laten koken of opwarmen, zonder het aan een continue vlam of rook bloot te stellen.

Gebruik ze in gasgrills

 1. Lavastenen werken het beste als warmteverdeler, en omdat houtskool of hout dat in houtskoolgrills wordt gebruikt, van nature warmte vasthoudt en verspreidt, zijn lavastenen over het algemeen niet nodig in houtskoolgrills, hoewel ze kunnen worden gebruikt. Gasgrills hebben echter alleen beschikbare warmte wanneer de brandstof brandt en loopt. De lavastenen helpen de warmte in de grill en het beschikbare kookoppervlak op peil te houden, zelfs wanneer de brandstoftoevoer is uitgeschakeld.

Uw grill instellen

 1. Voor het gebruik van lavastenen in uw grill is een speciaal rooster nodig, onder het kookoppervlak en boven de vlammen. U kunt een afzonderlijk steenrooster voor uw grill kopen, of u kunt de verwarmingsplaten gebruiken die al in de grill zijn om de rotsen vast te houden. Hoewel een afstand van 1 inch tussen de branders en de rotsen wordt aanbevolen, kunt u maximaal 2 inch uit elkaar gaan. Je hebt minimaal 3 tot 4 centimeter ruimte nodig tussen de bovenkant van je lavastenen en je grill. In alle gevallen moet er ruimte zijn voor lucht die tussen de rotsen, de warmtebron en de grill kan circuleren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407