Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van het mengen van olijfolie en azijn

Eten of niet eten?

 1. Het mengen van olijfolie en azijn biedt gezondheidsvoordelen in salades, marinades, sandwiches en andere voedselbereidingen. Hoewel het mengproces zelf geen rekening houdt met de gezondheidsvoordelen van olie en azijn, kunt u door het mengen van de twee ingrediënten gezonde verbanden en marinades maken die gezondheidsvoordelen bieden. Kies gezonde soorten olie en azijn - zoals olijfolie en appelcider of rode wijnazijn - voor optimale gezondheidsvoordelen.

Gezonde olijfolie van het hart

 1. Olijfolie gebruiken in plaats van oliën met verzadigd vet kan u beschermen tegen hartziekten. Het enkelvoudig onverzadigde vet in olijfolie helpt het LDL-cholesterol te verlagen en het beschermende HDL-cholesterol te verhogen, volgens de Harvard School of Public Health. Te veel LDL-cholesterol verstopt de slagaders door plaque op de vaatwanden te vormen, de bloedstroom naar en van het hart te vertragen en uiteindelijk tot hartaandoeningen te leiden. Gezonde HDL-cholesterol neemt overtollig cholesterol op in de bloedbaan en brengt het naar de lever voor verwijdering.

Mogelijke remedies met azijn

 1. Azijn bevat nuttige ingrediënten, waaronder kalium en calcium. Het azijnzuur in azijn kan het zuurniveau in uw maag in evenwicht brengen om de spijsvertering te verbeteren. Appelazijn is gebruikt voor verschillende folkremedies, zoals het verbeteren van gewrichtspijn en stijfheid bij mensen met artritis en het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Deze remedies zijn niet wetenschappelijk bewezen. Azijn kan echter antimicrobiële eigenschappen hebben, volgens het University of Maryland Medical Center, dat meerdere keren per dag 2 theelepels appelazijn in een kopje warm water aanbeveelt als een remedie voor voedselvergiftiging.

Bloedsuikerhulpmiddel

 1. Onderzoekers van de Arizona State University ontdekten dat azijn de glucose- of bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes type 2 verbetert. Ze onderzochten 11 diabetici die al meerdere dagen voor het slapengaan azijn hadden ingenomen. Dit had een gunstige invloed op hun wakker glucoseconcentraties. Het azijnzuur in azijn kan diabetici ten goede komen met metabolische stoornissen die bijdragen aan een ochtendstijging van nuchtere glucose, meldden de onderzoekers in het novembernummer van "Diabetes Care", een publicatie van de American Diabetes Association.

Tips

 1. Voeg, naast het mengen van olijfolie en azijn voor uw gegooide salades of op sandwiches, olijfolie en azijn toe aan uw aardappelsalade met selderij, paprika, ui en eieren. Voor een smakelijke marinade, omvatten olijfolie, rode wijn, appelcider of balsamicoazijn, gehakte knoflook, gehakte peterselie en zout en peper naar smaak. Klop in een middelgrote kom en voeg vlees en groenten toe voordat je twee uur marineert om extra smaak en zachtheid aan vlees toe te voegen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407