Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van het mengen van spinaziesap

Voorkomt gastroparese

 1. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw beveelt 2 tot 3 koppen groenten per dag aan voor volwassen mannen en vrouwen. Het mengen van verse groenten, zoals spinazie, om sap te maken, is een eenvoudige manier om aan uw aanbevolen dagelijkse behoefte aan groenten te voldoen. Door spinaziesap in een blender te maken, kun je alle voedingsvezels van de groente behouden, in tegenstelling tot een sapcentrifuge, die de vezels eruit filtert. Rijk aan verschillende voedingsstoffen, je hebt 4 koppen verse spinazie en 1 kop water nodig om 1 kop gemengd spinaziesap te maken.

Macronutriënten

 1. Een portie vers 1-kops vers spinaziesap bevat slechts 28 calorieën. Met minder dan 1 gram vet voor een portie van dezelfde grootte, maakt dit spinaziesap een caloriearme, laagdrempelige drank die rijk is aan een aantal voedingsstoffen. De portie vers, gemengd spinaziesap van dezelfde grootte bevat ook bijna 3,5 gram eiwit en slechts een halve gram suiker.

Voedingsvezels

 1. Een portie spinaziesap gemaakt in een blender bevat 2,6 gram voedingsvezels. De voedingsreferentie-inname voor volwassen mannen is 38 gram voedingsvezels per dag. De hoeveelheid daalt tot 25 gram voor volwassen vrouwen en 28 en 29 gram voor vrouwen die respectievelijk zwanger zijn of borstvoeding geven. Volgens de Colorado State University ontvangen de meeste Amerikanen niet voldoende voedingsvezels in hun dagelijkse voeding. Vezels zorgen voor bulk in uw dieet, waardoor u zich sneller voller voelt, u aanmoedigt om minder te consumeren en het risico op overeten vermindert. Voedingsvezels voegen ook bulk toe aan je ontlasting, waardoor het risico op constipatie wordt verminderd als je ontlasting gemakkelijker passeert met de extra bulk.

Vitamine K

 1. Een enkele portie gemengd spinaziesap bevat bijna 580 microgram vitamine K, ruim 100 procent van de dagelijkse voldoende inname. De dagelijkse AI voor volwassen mannen en vrouwen is respectievelijk 120 en 90 microgram. Vitamine K is ook bekend als de stollingsvitamine, omdat het uw bloed helpt stollen. Lage vitamine K-waarden kunnen leiden tot abnormale bloedingen en blauwe plekken en problemen met de genezing van zelfs kleine snijwonden en schaafwonden. Vitamine K helpt ook bij de opname van calcium, dus het helpt je botten en tanden sterk en gezond te houden.

Calcium

 1. Een portie vers spinaziesap bevat 119 milligram per portie, wat bijna 12 procent is van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. De ADH voor calcium is volgens het Linus Pauling Institute 1.000 milligram voor volwassenen. Calcium is een essentieel mineraal dat helpt bij het opbouwen van gezonde botten en tanden. Een consistent gebrek aan calcium in uw dieet kan leiden tot zachte botten, ook bekend als osteoporose. Calcium helpt ook bij het samentrekken van spieren en bloedvaten, evenals bij het overbrengen van informatie via uw zenuwen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407