Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van Jojoba-olie voor gezicht, haar, lichaam en meer

 1. Waar is jojoba-olie het beste voor? Tegenwoordig wordt het vaak gebruikt om acne, zonnebrand, psoriasis en schrale huid te behandelen. Het wordt ook gebruikt door mensen die kaal worden omdat het haargroei stimuleert. Omdat jojoba een verzachtend middel is, kalmeert het de huid en maakt het haarzakjes vrij.

 2. Veel mensen kennen jojoba-olie als een dragerolie voor essentiële olie, zoals het maken van volledig natuurlijke huid- en haarproducten, maar het is eigenlijk ook een effectieve huidbevochtiger en genezer. Je zult verrast zijn om te ontdekken wat je kunt doen met een scheutje jojoba-olie!

Wat is Jojoba-olie?

 1. Rijpe jojobaplanten zijn houtachtige, meerjarige struiken die niet van hun bladeren afstoten wanneer de seizoenen veranderen. Wanneer ze uit zaden worden geplant, kan het tot drie jaar duren voordat jojobaplanten bloemen produceren, en het geslacht kan alleen worden bepaald door de bloemen. De vrouwelijke planten produceren zaad uit bloemen en de mannelijke planten bestuiven. Jojoba-zaden lijken een beetje op koffiebonen, maar ze zijn meestal groter en de vorm is niet altijd uniform.

 2. De chemische structuur van jojoba-olie is anders dan die van andere plantaardige oliën omdat het een meervoudig onverzadigde was is. Als wax is jojoba-olie voor het gezicht en lichaam vooral nuttig omdat het de huid beschermt, vochtregulatie biedt en de huid en het haar kalmeert.

 3. Bij kamertemperatuur is jojoba-olie vloeibaar vanwege de onverzadigde vetzuren. Zoals sommige oliën, wordt jojoba-olie niet afgebroken of ranzig; het heeft zelfs een zeer lange houdbaarheid, wat het goed maakt voor cosmetische producten en toepassingen.

 4. Jojoba-olie bevat nuttige ingrediënten, waaronder vitamine E, vitamine B-complex, silicium, chroom, koper en zink. Het heeft een zeer hoog jodiumpercentage van 82 procent, wat jojoba-olie de kracht geeft om te genezen. Het bevat ook drie vetzuren: erucazuur (13,6 procent), gadolzuur (71,3 procent) en oliezuur (11,2 procent).

8 Voordelen Jojoba-olie

 1. Jojoba-olie voor haar vult het vocht aan en verbetert de textuur van je haar; het behandelt ook de droge hoofdhuid en verwijdert roos. Je kunt jojoba-olie gebruiken om glans toe te voegen en je haar te verzachten, en het elimineert op natuurlijke wijze kroezen. Dit is een veel betere optie dan het gebruik van conditioners of haarproducten die vol zitten met gevaarlijke chemicaliën, waardoor je haar alleen maar droger en slapper wordt.

 2. Jojoba-olie krijgt recent aandacht voor de behandeling van alopecia, wat het haarverlies is als gevolg van een schimmelinfectie of schade aan de haarschacht en follikels. Studies hebben aangetoond dat het gebruik van aromatherapie effectief is bij de behandeling van haarverlies. Een studie van de Universiteit van Maryland Medical Center ontdekte dat het masseren van de hoofdhuid met een combinatie van verschillende essentiële oliën de haargroei verbeterde. Onderzoeksresultaten tonen aan dat oliën zoals lavendelolie, rozemarijnolie, tijmolie en etherische olie van cederhout effectief bleken te zijn.

 3. Omdat etherische oliën bij sommige mensen huidirritaties kunnen veroorzaken, toonde het onderzoek aan dat het mengen ervan met jojoba-olie effectief is. Onderzoek suggereert dat het toevoegen van drie tot zes druppels etherische olie aan een eetlepel jojoba-olie dient als een remedie tegen haarverlies omdat het droog haarzakjes behandelt. Door vocht te herstellen, is de hoofdhuid gezonder en groeit het haar waarschijnlijker.

 4. Vitamine E speelt de rol van antioxidant. Het versterkt de capillaire wanden in uw huid en verbetert het vocht en de elasticiteit en fungeert als een natuurlijke anti-verouderingsstof in uw lichaam. Studies tonen aan dat vitamine E helpt ontstekingen te verminderen, zowel in uw lichaam als op uw huid, waardoor een gezond en jeugdig uiterlijk behouden blijft. Deze antioxiderende eigenschappen zijn ook nuttig wanneer u wordt blootgesteld aan sigarettenrook of ultraviolette stralen van zonlicht en beschermen tegen huidkanker.

 5. B-vitamines werken ook als antioxidanten en helpen het lichaam vrije radicalen en celschade te bestrijden. B-vitamines zijn geweldig voor je huid en voor het natuurlijk handhaven van de hormoonbalans. Vitamine B5 (pantotheenzuur genoemd) helpt bijvoorbeeld bij de behandeling van huidreacties door bestralingstherapie en kan de wond versnellen en de genezing verminderen. Het is ook bekend dat het uiterlijk van vroegtijdige veroudering, zoals rimpels en donkere vlekken op de huid, wordt vertraagd.

 6. Gegevens verzameld uit recente studies suggereren dat pantotheenzuur een versnellend effect op het normale genezingsproces veroorzaakt vanwege bepaalde mechanismen die het helpt controleren. Dit vitamine B5-voordeel, dat je kunt krijgen door het gebruik van jojoba-olie, houdt je huid vrij van infecties en bacteriën terwijl het probeert te genezen.

 7. Jojoba-olie heeft schimmelwerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan teennagelschimmel, voetschimmel behandelen en helpt wratten van de hand te doen.

 8. Een onderzoek uit 2005 wees uit dat jojoba-olie een effectief ontstekingsremmend middel was dat in staat was de symptomen van ontsteking in rattenpoten en oren te verminderen. Uit het onderzoek bleek ook dat jojoba-olie, of de vloeibare was, de vorming van wonden kon verminderen en het genezingsproces kon versnellen.

 9. Is jojoba-olie een goede gezichtscrème? Dat is eigenlijk een van de beste voordelen van jojoba-olie, die te wijten is aan het vermogen van jojoba om zich te gedragen als de natuurlijke oliën van onze huid.

 10. Onze talgklieren zijn microscopische klieren in onze huid die een olieachtige of wasachtige materie afscheiden die talg wordt genoemd. De textuur en het gebruik van talg lijkt sterk op jojoba-olie, dus naarmate we ouder worden, produceren onze talgklieren minder talg, daarom krijgen we een droge huid en haar - het kan zelfs leiden tot roos of jeukende hoofdhuid.

 11. Jojoba speelt de rol van talg en werkt om de huid en het haar te hydrateren wanneer ons lichaam stopt met het op natuurlijke wijze te doen. Aan de andere kant kan te veel talg, wat gebeurt tijdens de puberteit of wanneer de hormoonspiegels hoog zijn, leiden tot een vette huid en acne. Jojoba-olie verwijdert in feite ook plakkerige opbouw of overtollige olie, waardoor uw oliepeil in balans blijft. Dat maakt het een sterke natuurlijke behandeling voor eczeem en een huismiddeltje tegen acne, plus goed geschikt voor andere droge huidaandoeningen.

 12. Jojoba-olie is een verzachtend middel - wat betekent dat het onze huid hydrateert en irritaties of schilferige en ruwe plekken voorkomt. Droge huid wordt veroorzaakt door een verlies van water in de bovenste laag van de huid. Jojoba-olie werkt door een olieachtige laag bovenop de huid te vormen die water in de huid opsluit. Het werkt op je gezicht, nek, handen, voeten en haar. Je kunt het overal op je lichaam gebruiken omdat het volledig natuurlijk is en geen chemicaliën bevat die tot een allergische reactie leiden.

 13. Volgens onderzoek gepubliceerd in het International Journal of Molecular Sciences, heeft jojoba bewezen ontstekingsremmende effecten en kan het potentieel worden gebruikt bij verschillende huidaandoeningen, waaronder huidinfecties, huidveroudering en wondgenezing. Er is ook bewijs dat jojoba-olie vertoont voor acne en seborrheic dermatitis (droge, schilferige huid) en eczeem.

 14. Het is volkomen veilig om jojoba-olie op je gezicht te gebruiken; het is zelfs goed voor je huid. Wat niet veilig is, is het gebruik van conventionele producten die een lange lijst met chemicaliën bevatten die irritatie kunnen veroorzaken.

 15. In plaats van make-upverwijderaars die chemicaliën bevatten, is jojoba-olie een natuurlijk hulpmiddel dat het vuil, make-up en bacteriën van uw gezicht verwijdert terwijl u het gebruikt. Het is zelfs veilig voor het reinigen van oogmake-up en het is hypoallergeen.

 16. Je hoeft geen scheerschuim meer te gebruiken - in plaats daarvan elimineert de wasachtige textuur van jojoba-olie de dreiging van scheerincidenten zoals snijwonden en scheerbrand. Dit is gewoon weer een jojoba-olie voor de huid. Plus, in tegenstelling tot sommige scheercrèmes die chemicaliën bevatten die je poriën verstoppen, is biologische jojoba-olie 100% natuurlijk en bevordert een gezonde huid.

 17. Probeer jojoba-olie toe te passen voordat je scheert, zodat het een glad oppervlak creëert voor het scheren, en breng het vervolgens aan na het scheren om je huid te hydrateren en snijwonden snel te genezen.

 18. Hoe helpt jojoba-olie uw huid? Jojoba-olie is niet-comedogeen, wat betekent dat het de poriën niet verstopt. Hoewel het een olie is - en we denken meestal dat olie die op onze huid zit, uitbraken veroorzaakt - jojoba-olie werkt als een beschermend middel en huidreiniger.

 19. Jojoba-olie is rijk aan jodium, dat de groei van schadelijke bacteriën bestrijdt die tot puistjes leidt. De antioxidanten in jojoba-olie verzachten fijne lijntjes, rimpels en vertragen natuurlijk andere tekenen van veroudering.

 20. Jojoba-olie kan ook het wondgenezingsproces versnellen, zoals aangegeven in een studie van het ministerie van Milieu en Life Sciences in Italië. De resultaten bewezen dat jojoba-olie wondsluitingen versnelt en collageensynthese stimuleert. De studie merkte ook op dat jojoba-olie extreem lage toxische effecten had bij gebruik op de huid.

 21. Een studie uit 2012 in Duitsland onderzocht het vermogen van jojobaolie om huidlaesies te verminderen en de algehele huidconditie te verbeteren voor 194 deelnemers, die kleimaskers met jojoba-olie twee tot drie keer per week op hun gezicht aanbrachten. 54 procent van de deelnemers meldde dat huidlaesies aanzienlijk waren verminderd na zes weken gebruik van jojoba-olie.

 22. Om uw haar te ontwarren, voegt u een paar druppels jojoba-olie toe aan uw borstel of rechtstreeks aan uw haar - uw borstel gaat soepel door en elimineert de dreiging van gebroken stukken.

Hoe te gebruiken en waar te kopen

 1. Als je je afvraagt ​​waar je jojoba-olie kunt kopen, zul je blij zijn te weten dat het verkrijgbaar is in de meeste natuurvoedingswinkels, en sinds kort ook in warenhuizen en supermarkten. Meestal kost het tussen $ 5- $ 10 voor een fles. Houd bij het winkelen voor jojoba-olie vast aan de biologische merken - je wilt zeker weten dat het 100% jojoba-olie is en dat er geen additieven zijn die je huid kunnen irriteren.

 2. Er zijn zoveel jojoba-olie toepassingen, dus wees niet bang om te experimenteren met je haar- en huidproducten door een paar druppels van dit nuttige ingrediënt toe te voegen. Hier zijn enkele aanbevolen toepassingen:

Geschiedenis en interessante feiten

 1. De eerste commerciële teelt van jojoba was in de Negev-woestijn en de Dode Zee-gebieden van Israël. Jojoba-olie werd erg belangrijk voor de cosmetische industrie in de jaren 1970, toen de walvisvangst werd verboden en potvisolie niet langer beschikbaar was. Jojoba-olie werd beschouwd als een geschikte vervanging voor zaadolie, en het werd in cosmetica in de VS gebruikt

 2. Tegen 2000 verwachtte de internationale Jojoba-exportraad dat de wereldwijde jojoba-productie over een periode van vijf jaar met 15 procent zou toenemen, en met de populariteit van doe-het-zelfrecepten en huidverzorging tegenwoordig, gaat jojoba-olie verder om erkenning te krijgen.

 3. Jojoba-olie kan worden gebruikt als een natuurlijk en veilig bestrijdingsmiddel. Tegenwoordig wordt het gebruikt om witte vliegen op alle gewassen en meeldauw die zich op druiven ophoopt te bestrijden. Het vormt een fysieke barrière op het oppervlak van het gewas en houdt het insect er vanaf. Dit is een geweldig alternatief voor veel gebruikelijke commerciële pesticiden omdat het niet giftig is en geen risico vormt voor andere organismen in het milieu.

Recepten

 1. Jojoba-olie wordt in veel huidverzorgingsproducten gebruikt als dragerolie. Meng het met je favoriete etherische oliën om je eigen unieke gezichtswas, shampoo, conditioner, bodylotion of massageolie te maken.

 2. Conventionele lotions kunnen vol zijn met chemicaliën en schadelijke synthetische geuren; probeer in plaats daarvan deze Homemade Body Butter Lotion. Jojoba-olie gemengd met kokosolie is een krachtige combinatie van antioxiderende en hydraterende eigenschappen die uw huid er fris en jeugdig laten uitzien.

 3. Mijn recept voor zelfgemaakte lichaamswas is volledig natuurlijk en vrij van chemicaliën. Het reinigt je huid en doodt bacteriën terwijl het voeding en vitamines levert om het gehydrateerd en gezond te houden.

 4. Voeg 1/4 kopje jojoba-olie toe aan mijn Homemade Vapor Rub en je zult versteld staan ​​hoe het helpt de luchtwegen te openen en het ademhalingsgemak te verbeteren - het ruikt ook super verfrissend.

Mogelijke bijwerkingen van Jojoba-olie

 1. Jojoba-olie is veilig voor de meeste mensen wanneer het op de huid wordt aangebracht, zelfs voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Jojoba-olie bijwerkingen kunnen uitslag en allergische reacties zijn.

 2. Jojoba-olie allergiesymptomen kunnen netelroos en jeuk zijn; jojoba wordt echter als hypoallergeen beschouwd en bijwerkingen zijn zeldzaam. Als u zich zorgen maakt over een allergie, probeer dan een patch-test (jojoba aanbrengen op een klein deel van de huid) voordat u deze op uw gezicht of op grotere oppervlakken gebruikt.

 3. Het is niet veilig om jojoba via de mond in te nemen, omdat het een chemische stof bevat die erucazuur wordt genoemd en die hartbeschadiging en andere ernstige bijwerkingen kan veroorzaken. Blijf jojoba-olie gebruiken voor uitwendig actueel gebruik en niet voor consumptie.

 4. Lees verder: 15 drageroliën voor etherische oliënDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407