Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van kippencollageen Spijsvertering, immuniteit Huidgezondheid

Laatste gedachten over de voordelen van kokosolie

 1. Het zal u misschien niet verbazen dat kippen collageen bevatten, net als wij, maar wist u dat kippencollageen eigenlijk als medicijn wordt gebruikt? Het is waar. Dit type eiwit wordt gebruikt voor de behandeling van allerlei gezondheidsproblemen, waaronder artritis, rug- en nekpijn en pijn veroorzaakt door een operatie.

 2. Je vraagt ​​je waarschijnlijk af hoe collageen uit een kip je pijnlijke gewrichten en lichamelijke pijnen eindelijk met rust kan laten. Kippencollageen zorgt ervoor dat uw lichaam stoffen aanmaakt die ontstekingen en pijn bestrijden. Het bevat ook chondroïtine en glucosamine, twee verbindingen die helpen bij het opnieuw opbouwen van kraakbeen. (1) Chondroïtine en glucosamine worden verkocht als dure supplementen om pijn, artritis en ontsteking te verminderen, maar u kunt deze beide op natuurlijke wijze krijgen van kippencollageen. En daarom kan kippencollageen verbazingwekkende voordelen bieden voor je darmen, immuunsysteem, huid en meer.

5 voordelen voor de gezondheid van kippencollageen

 1. Kippencollageen helpt een gezonde slijmvlieslaag in de darm te ondersteunen. Studies hebben aangetoond dat bij personen met spijsverteringsstoornissen de serumconcentraties van collageen zijn verlaagd. (13) Omdat de aminozuren in collageen het weefsel vormen dat de dikke darm en het gehele maagdarmkanaal vormt, kan supplementen met collageen een gezonde spijsvertering ondersteunen. Door de slijmvlieslaag van je darmen gezond te houden, kun je het lekkende darmsyndroom voorkomen, wat vaak de oorzaak is van voedselallergieën, weinig energie, gewrichtspijn, schildklieraandoeningen, symptomen van auto-immuunziekten en langzaam metabolisme.

 2. Onderzoek uitgevoerd door het Department of Nutrition and Sports Nutrition for Athletics van Penn State University heeft aangetoond dat wanneer atleten gedurende 24 weken met collageen werden aangevuld, de meerderheid significante verbeteringen in gewrichtscomfort vertoonde en een afname van factoren die de atletische prestaties negatief beïnvloedden. (14) Het is niet verwonderlijk dat type II collageen zowel artritis als sportgerelateerde gewrichtsklachten helpt omdat het van nature chondroïtine en hyaluronzuur bevat.

 3. Dit zijn twee stoffen waarvan bekend is dat ze de gezondheid van de gewrichten ondersteunen. Chondroïtine helpt kraakbeen gezond te houden door vocht (voornamelijk water) in het bindweefsel te absorberen. Het biedt ook de bouwstenen voor het lichaam om nieuw kraakbeen te produceren en kan ook enzymen blokkeren die kraakbeen afbreken. Hyaluronzuur, van nature aanwezig in gewrichtsvloeistof, smeert gewrichten.

 4. Meer dan 50 miljoen volwassenen en 300.000 kinderen hebben een vorm van artritis, wat een informele manier is om te verwijzen naar gewrichtspijn of degeneratieve gewrichtsziekte. Er zijn eigenlijk meer dan 100 verschillende soorten artritis en aanverwante aandoeningen. (2) Veelvoorkomende gewrichtssymptomen zijn onder meer zwelling, pijn, stijfheid en verminderd bewegingsbereik.

 5. Twee van de meest voorkomende en bekende soorten artritis zijn artrose en reumatoïde artritis. Collageen kan daadwerkelijk helpen auto-immuunziekten zoals reumatoïde artritis in zijn sporen te stoppen of op zijn minst de symptomen van reumatoïde artritis aanzienlijk te verbeteren. Kipcollageen zit boordevol gewrichtsgezonde chondroïtinesulfaat en glucosaminesulfaat - beide zijn geweldig voor het ondersteunen van uw gewrichten en het handhaven van een gezonde pH-waarde.

 6. In een gerandomiseerde, dubbelblinde studie waarbij 60 patiënten met ernstige, actieve reumatoïde artritis waren betrokken, ondervonden de patiënten die kiptype II collageen gedurende drie maanden kregen een afname van het aantal gezwollen en gevoelige gewrichten. Patiënten die een placebo namen, hadden geen verbeteringen. Vier van de patiënten in de collageengroep hadden totale remissie van hun artritis en patiënten die het collageen gebruikten, hadden geen duidelijke bijwerkingen. (3)

 7. Van niet-gedenatureerd type II kippencollageen is aangetoond dat het het immuunsysteem opnieuw traint om blootgestelde kraakbeenproteïnen correct te herkennen als de eigen weefsels van het lichaam, in plaats van ze ten onrechte als vreemde indringers te zien. Dit voorkomt de inflammatoire en destructieve aanval die stijfheid en pijn van de osteoartritische gewrichten veroorzaakt. Dat is de reden waarom kippencollageen de gewrichtsflexibiliteit, het comfort en de fysieke functie kan verbeteren, met name bij mensen met artritis. (4, 5, 6, 7)

 8. Onderzoek blijft het bewijs leveren dat collageen openingen in de darmwand kan afdichten en de darmintegriteit ondersteunt. Dit werkt direct om het immuunsysteem te stimuleren en is een van de redenen waarom kippensoep je echt beter kan laten voelen als je vecht tegen een tijdelijke ziekte of een chronisch immuungerelateerd gezondheidsprobleem.

 9. Wanneer type II kippencollageen wordt ingenomen in geval van auto-immuunontsteking, lijkt de eerste plaats van activiteit op het niveau van dendritische (antigeen-presenterende) immuuncellen in de darmen te zijn. Deze gebieden, bekend als Peyer's pleisters, hebben een hoge populatie dendritische cellen. (8) Deze ongelooflijke cellen werden voor het eerst meer dan 30 jaar geleden ontdekt en staan ​​nu bekend als controllers die zowel de immuniteit van je lichaam kunnen creëren als verminderen. (9) Door kippencollageen in uw dieet op te nemen, kunt u uw primaire immuunreacties verbeteren, evenals het vermogen van uw immuunsysteem om in het algemeen adaptief te zijn. (10)

 10. Van kippencollageen is ook aangetoond dat het de pro-inflammatoire cytokineproductie bij muizen vermindert, waarbij onderzoekers concluderen dat de behandeling van kippencollageenhydrolysaat niet alleen atherosclerose kan helpen voorkomen, maar ook de expressie van inflammatoire cytokines. " (11)

 11. Collageen helpt elastine en andere stoffen in de huid te vormen die verantwoordelijk zijn voor het behoud van de jeugdige toon, textuur en het uiterlijk van de huid. Voeding is van cruciaal belang als het gaat om de gezondheid en het uiterlijk van de huid. Hoe meer collageen je in je lichaam hebt, hoe minder waarschijnlijk je een van de meest zichtbare tekenen van veroudering hebt - rimpels. Dat betekent dat kippencollageen aan uw natuurlijke huidverzorgingsregime kan worden toegevoegd.

 12. Hoewel veel gezichtscrèmes beweren de huid te revitaliseren door collageen in hun ingrediënten op te nemen, zijn de moleculen in deze actuele producten meestal te groot om door uw huid te worden opgenomen.

 13. Onderzoek toont aan dat orale collageensuppletie effectief de veel voorkomende tekenen van huidveroudering verbetert. Eén studie toonde aan dat de hydratatie van de huid verbeterde na acht weken collageensuppletie, terwijl de collageendichtheid in de lederhuid aanzienlijk toenam na slechts vier weken suppletie. (12) Door bottenbouillon en collageensupplementen te consumeren, kunt u zorgen voor een betere collageenabsorptie en uw lichaam van binnenuit verbeteren.

Kip collageen voeding

 1. Collageen is een eiwit dat een belangrijke component is van kraakbeen, botten en andere weefsels bij zowel dieren als mensen. Kipcollageen is een natuurlijk voorkomend eiwit in, je raadt het al, kippen. Het wordt meestal voornamelijk uit het borstkraakbeen van een kip genomen. Kippencollageen is extreem rijk aan type II collageen. Type II-vormen van collageen worden uit kraakbeenmateriaal gehaald. Kippencollageen kan worden gesynthetiseerd en worden omgezet in een injecteerbare oplossing of een supplement. Het kan ook worden verkregen uit kippenbouillonbouillon.

 2. Dus als u op zoek bent naar collageenbronnen in voedsel, zoek dan niet verder dan een hoogwaardige bottenbouillon gemaakt van kip. Kippenbouillon is een geweldige plek om kippencollageen te verkrijgen, evenals waardevolle aminozuren, gelatine en sporenelementen. In feite zijn er tientallen verschillende voedingsstoffen gevonden in bottenbouillon, waarvan vele niet gemakkelijk kunnen worden verkregen uit ander veel gegeten voedsel.

 3. Andere opties voor het opnemen van kippencollageen in uw dieet zijn het gebruik van een botbouillonsupplement of een collageensupplement.

 4. Welke route u ook kiest, het type II collageen in kippen zit vol met zoveel vitale voedingsstoffen. Het zit vol met voorwaardelijke aminozuren zoals arginine, glutamine, glycine en proline. Onder normale en gezonde omstandigheden worden al deze aminozuren geproduceerd door je lichaam. Als je echter gestrest, ziek of anderszins ongezond bent, kan je lichaam mogelijk niet voldoende van deze aminozuren produceren. Dit is wanneer het hulp van externe bronnen, zoals voeding of supplementen, nodig heeft om zijn vulling te krijgen.

 5. Deze "niet-essentiële" aminozuren zijn eigenlijk vrij waardevol. Vooral glycine en proline spelen een belangrijke rol bij het goed functioneren van uw lichaam. Om ervoor te zorgen dat onze cellen goed werken, helpt glycine om gezonde DNA-strengen op te bouwen. Het is ook een van de drie aminozuren die creatine vormen, die een gezonde spiergroei bevordert en de energieproductie tijdens trainingen verhoogt. Proline maakt bijna 15 procent uit collageen. Het helpt onder andere bij het goed onderhouden van spierweefsel en beschermt het spijsverteringsstelsel tegen doorlaatbaarheid.

 6. Naast aminozuren bevat kippencollageen ook chemische verbindingen die chondroïtine en glucosamine worden genoemd, die beide kunnen helpen bij het opnieuw opbouwen van kraakbeen. (15)

Geschiedenis van kippencollageen en interessante feiten

 1. Collageen is een eiwit dat een belangrijke component is van kraakbeen, bot en andere weefsels bij zowel dieren als mensen. Kipcollageen is een natuurlijk voorkomend eiwit in, je raadt het al, kippen. Het wordt meestal voornamelijk uit het borstkraakbeen van een kip genomen. Kippencollageen is extreem rijk aan type II collageen. Type II-vormen van collageen worden uit kraakbeenmateriaal gehaald. Kippencollageen kan worden gesynthetiseerd en worden omgezet in een injecteerbare oplossing of een supplement. Het kan ook worden verkregen uit kippenbouillonbouillon.

 2. Dus als u op zoek bent naar collageenbronnen in voedsel, zoek dan niet verder dan een hoogwaardige bottenbouillon gemaakt van kip. Kippenbouillon is een geweldige plek om kippencollageen te verkrijgen, evenals waardevolle aminozuren, gelatine en sporenelementen. In feite zijn er tientallen verschillende voedingsstoffen gevonden in bottenbouillon, waarvan vele niet gemakkelijk kunnen worden verkregen uit ander veel gegeten voedsel.

 3. Andere opties voor het opnemen van kippencollageen in uw dieet zijn het gebruik van een botbouillonsupplement of een collageensupplement.

 4. Welke route u ook kiest, het type II collageen in kippen zit vol met zoveel vitale voedingsstoffen. Het zit vol met voorwaardelijke aminozuren zoals arginine, glutamine, glycine en proline. Onder normale en gezonde omstandigheden worden al deze aminozuren geproduceerd door je lichaam. Als je echter gestrest, ziek of anderszins ongezond bent, kan je lichaam mogelijk niet voldoende van deze aminozuren produceren. Dit is wanneer het hulp van externe bronnen, zoals voeding of supplementen, nodig heeft om zijn vulling te krijgen.

 5. Deze "niet-essentiële" aminozuren zijn eigenlijk vrij waardevol. Vooral glycine en proline spelen een belangrijke rol bij het goed functioneren van uw lichaam. Om ervoor te zorgen dat onze cellen goed werken, helpt glycine om gezonde DNA-strengen op te bouwen. Het is ook een van de drie aminozuren die creatine vormen, die een gezonde spiergroei bevordert en de energieproductie tijdens trainingen verhoogt. Proline maakt bijna 15 procent uit collageen. Het helpt onder andere bij het goed onderhouden van spierweefsel en beschermt het spijsverteringsstelsel tegen doorlaatbaarheid.

 6. Naast aminozuren bevat kippencollageen ook chemische verbindingen die chondroïtine en glucosamine worden genoemd, die beide kunnen helpen kraakbeen weer op te bouwen. (15)

Kipcollagen gebruiken

 1. Als u echte kippenbouillonbouillon en echte bottenbouillon wilt, moet u uw bouillon idealiter thuis maken. Probeer mijn kippenbouillonrecept - het is zowel heerlijk als zeer voedzaam. Terwijl bottenbouillon suddert, loogt collageen uit de dierlijke delen in de bouillon en wordt het gemakkelijk opneembaar om u te helpen herstellen. Sommige supplementen voor bottenbouillon stellen je zelfs in staat om bottenbouillon belachelijk snel te maken door het bottenbouillonpoeder eenvoudig met water te combineren.

 2. U kunt collageensupplementen vinden bij uw plaatselijke gezondheidswinkel en online. Collageenpoeders kunnen gemakkelijk worden gemengd in smoothies, soepen en gebakken producten om de gezondheidsvoordelen van collageen te bieden zonder enige smaak toe te voegen.

 3. Als het gaat om de juiste dosering van collageen-supplementen voor kippen, hangt dit af van uw leeftijd en gezondheidstoestand. Zeer grote personen of mensen met ernstige gewrichtsproblemen moeten mogelijk grotere doses innemen, terwijl kleinere personen of mensen die alleen collageen gebruiken als huid- / gewrichtsupplement een kleinere dagelijkse dosis nodig hebben. De instructies op de verpakking moeten over het algemeen goede richtlijnen zijn, maar raadpleeg altijd uw zorgverzekeraar als u het niet zeker weet.

 4. Het is belangrijk op te merken dat er veel factoren zijn die de vorming en het gebruik van collageen in het lichaam ondersteunen, zoals vitamine C, mangaan, koper, proline en voedingsmiddelen met veel anthocyanidinen (zoals bramen, bosbessen en kersen). Om collageen in het lichaam te activeren, wilt u altijd uw supplementen met een bron van aminozuren en vitamine C nemen, of ervoor zorgen dat uw supplement deze activerende voedingsstoffen bevat om absorptie en bruikbaarheid voor uw lichaam te garanderen.

Collageentypes

 1. Er zijn minstens 16 verschillende soorten collageen in het menselijk lichaam. Deze omvatten collageentypes 1, 2, 3, 5 en 10. Het overgrote deel van het collageen - tussen 80 procent en 90 procent - bestaat echter uit collageen 1, collageen 2 en collageen 3. Type 1 collageen is specifiek goed voor bijna 90 procent van de voorraad van het lichaam volgens sommige bevindingen. (16) Er zijn ook verschillende soorten collageen in bepaalde levensmiddelen of gebruikt om collageenproducten en supplementen te maken. (17)

 2. Een ander belangrijk aspect met betrekking tot hydroxyproline, een belangrijk onderdeel van de driedubbele collageenhelix. Hydroxyproline is nodig voor collageenstabiliteit en wordt gecreëerd door normale proline-aminozuren te modificeren nadat de collageenketen is opgebouwd. Deze reactie vereist ook vitamine C (om te helpen bij de toevoeging van zuurstof), vandaar dat vitamine C-tekort afwijkingen in collageengehaltes kan veroorzaken.

Hoe kipcollageen in uw dieet te krijgen

 1. Collageen type II wordt als veilig beschouwd wanneer het oraal wordt ingenomen bij doses van maximaal 2,5 mg per dag gedurende maximaal 24 weken. Bijwerkingen van kippencollageen zijn niet waarschijnlijk tenzij de doses te hoog zijn of u een kip- of ei-allergie heeft. Als u allergisch bent voor kip of eieren, gebruik dan geen supplementen of producten voor kippencollageen.

 2. Collageen type II bevat chondroïtine en glucosamine, die in grote doses hoofdpijn, misselijkheid, brandend maagzuur, diarree en constipatie, slaperigheid en / of huidreacties kunnen veroorzaken.

 3. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, is het het beste om kipcollageensupplementen te vermijden omdat er niet veel informatie is over de veiligheid van het nemen van type II collageen als u zwanger bent of het geven van borstvoeding.

 4. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407