Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van maaltijdvervangende shakes + beste opties

Recept Garam Masala

 1. In een perfecte wereld zouden we allemaal elke dag genoeg tijd hebben om zelfgemaakte gezonde maaltijden te bereiden, naast dat we ze bewust zouden opeten. Maar gezien de drukte die de meeste mensen tegenwoordig hebben, is het niet verwonderlijk dat shakes, repen en snacks voor maaltijdvervanging de afgelopen decennia exponentieel in populariteit zijn gegroeid.

 2. Tijd is niet de enige barrière die sommige volwassenen ervan weerhoudt vers voedsel te bereiden en ervan te genieten; oudere volwassenen en mensen met chronische gezondheidsproblemen kunnen soms de eetlust missen die nodig is om voldoende calorieën te eten om hun lichaam van brandstof te voorzien. Bovendien beschouwen sommigen maaltijdvervangende producten als een snelle oplossing voor snel gewichtsverlies met minimale tijd en moeite.

 3. Als u in een van deze categorieën valt, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe maaltijdvervangers uw gezondheid kunnen beïnvloeden. Naast het ondersteunen van gewichtsbeheersing door de calorie-inname te verhogen of te verlagen, kunnen maaltijdvervangende shakes ook helpen bij het leveren van belangrijke voedingsstoffen, het bevorderen van gezonde portiegroottes en het handhaven van normale bloedsuikerspiegel.

 4. Klaar om meer te leren? Hier is wat je moet weten over maaltijdvervangende shakes, plus waar je op moet letten tijdens je volgende winkeltrip om de potentiële gezondheidsvoordelen te maximaliseren.

Wat is een maaltijdvervangende shake?

 1. Maaltijdvervangende shakes zijn meestal flessenproducten of poeders die u drinkt in plaats van een van uw hoofdmaaltijden. Veel mensen gebruiken maaltijdvervangende shakes voor gewichtsverlies of gezonde gewichtstoename door hun calorie-inname te verminderen of te verhogen. Maaltijdvervangende shakes worden ook gebruikt om een ​​snelle en geconcentreerde dosis belangrijke micronutriënten te leveren of om tijd te besparen.

 2. Over het algemeen leveren de meeste shakes voor maaltijdvervanging ongeveer 200-400 calorieën per portie, samen met een reeks andere belangrijke voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. Naast shakes voor gewichtsverlies, kunnen kant-en-klare snacks zoals repen en sappen ook nuttig zijn om je tevreden te houden tussen de maaltijden, helpen de bloedsuikerspiegel te handhaven en te veel eten te voorkomen om je taille in toom te houden.

5 voordelen van maaltijdvervangende shakes

 1. Volgens een studie in het tijdschrift Obesity Research heeft het consumeren van een vloeibare maaltijdvervanger als onderdeel van een normaal dieet geleid tot aanzienlijke verbeteringen in lichaamsgewicht en insuline- en bloedsuikerspiegel bij mensen met type 2 diabetes. (6)

 2. Bij het verminderen van calorieën en het verminderen van uw inname met een dieet voor gewichtsverlies, kan het moeilijk zijn om ervoor te zorgen dat u nog steeds alle belangrijke micronutriënten krijgt die uw lichaam nodig heeft, waardoor het risico op tekorten aan micronutriënten toeneemt. . Gelukkig bieden de beste maaltijdvervangende shakes een schat aan essentiële voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vezels en verschillende vitamines en mineralen.

 3. In feite zijn shakes voor maaltijdvervanging meestal ook verrijkt met andere voedingsstoffen die mogelijk ontbreken in een traditioneel westers dieet, waaronder belangrijke vitamines en mineralen zoals calcium, vitamine D, ijzer en kalium. Aanvulling met een multivitamine of een paar maaltijdvervangende smoothies toevoegen aan uw routine kan een eenvoudige manier zijn om de voedingsstoffen binnen te krijgen die u nodig hebt om een ​​verder gezond, uitgebalanceerd dieet te voltooien.

 4. Als u een paar extra kilo's wilt afwerpen, kan het opnemen van een paar shakes voor maaltijdvervanging in uw dagelijkse routine ongelooflijk voordelig zijn. Sommige onderzoeken suggereren zelfs dat het ruilen van slechts één maaltijd per dag voor een maaltijdvervanger een aanzienlijk energietekort kan veroorzaken, waardoor het gewichtsverlies toeneemt. (1)

 5. Een studie uitgevoerd door het Columbia University College van artsen en chirurgen toonde ook aan dat deelnemers die een tot twee maaltijden per dag verwisselden met een maaltijdvervanger 5,6 pond meer verloren dan degenen die een conventionele caloriearme maaltijd volgden dieet na slechts drie maanden. (2)

 6. Maaltijdvervangers zijn ook vaak rijk aan eiwitten en vezels, beide belangrijke voedingsstoffen die kunnen helpen het gewichtsverlies te versnellen. Eiwit kan bijvoorbeeld het ledigen van de maag vertragen om u een vol gevoel te geven en het niveau van ghreline te verminderen, het hormoon dat verantwoordelijk is voor het stimuleren van honger. (3)

 7. Vezel beweegt ondertussen langzaam door het spijsverteringskanaal om verzadiging te bevorderen en kan zelfs in verband worden gebracht met een verminderd risico op gewichtstoename. (4)

 8. Aan de andere kant kan maaltijdvervangende shakes ook een goed hulpmiddel zijn als je ook wilt aankomen. Voor oudere volwassenen, mensen met chronische gezondheidsproblemen of mensen met verminderde eetlust, kan een shake als tussendoortje tussen de maaltijden door een gemakkelijke en effectieve manier zijn om de calorie-inname te verhogen en een gezonde gewichtstoename te ondersteunen zonder hoogcalorisch junkfood te laden.

 9. Als je weinig tijd hebt of weinig energie hebt, is het misschien het laatste waar je de tijd voor neemt om een ​​gezonde en voedzame maaltijd te bereiden. In plaats daarvan geven de meeste mensen de verleiding aan om door een drive-in te slingeren, een pizza te bestellen of wat junk food in de koelkast te pakken voor een snelle maaltijd onderweg.

 10. Het hebben van een paar gezonde maaltijdvervangende eiwitshakes kan een eenvoudige strategie zijn om deze ongezonde alternatieven te voorkomen en tegenslagen te vermijden om op koers te blijven met uw gezondheidsdoelen.

 11. Het onder controle houden van de portiegrootte is een van de belangrijkste componenten van succesvol en duurzaam gewichtsverlies. Zelfs voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, zoals peulvruchten, noten, zaden en fruit, kan ervoor zorgen dat de calorieën zich opstapelen als je niet oppast en snel een gezond tussendoortje verandert in een caloriebom.

 12. Maaltijdvervangers maken het gemakkelijk om uw portiegroottes te controleren, krijgt net genoeg voedingsstoffen die u nodig hebt om verzadiging te ondersteunen en houdt u vol tussen de maaltijden zonder overboord te gaan. Dit kan niet alleen pieken in de bloedsuikerspiegel voorkomen en helpen bij het handhaven van het gewicht, maar het kan ook de gezondheid op de lange termijn ondersteunen en het risico op ernstige problemen met overeten zoals hartaandoeningen en artritis minimaliseren.

 13. Overeten kan met een breed scala aan mogelijke bijwerkingen komen, vooral als het gaat om uw bloedsuikerspiegel. Genieten van koolhydraatrijke maaltijden en snacks kan ervoor zorgen dat de bloedsuikerspiegel omhoog schiet, wat resulteert in diabetes symptomen zoals vermoeidheid, toegenomen plassen en onbedoeld gewichtsverlies.

 14. Omdat shakes voor maaltijdvervanging vooraf zijn geportioneerd, helpen ze precies de juiste hoeveelheid koolhydraten af ​​te leveren om pieken en crashes in de bloedsuikerspiegel te voorkomen. Ze bevatten meestal ook veel eiwitten, wat de opname van suiker in de bloedbaan kan vertragen en de bloedsuikerspiegel kan verbeteren. (5)

Beste soorten maaltijdvervangende shakes

 1. Hoewel het opnemen van een paar porties maaltijdvervangende poederproducten in uw routine een lange lijst met mogelijke voordelen kan opleveren, is het absoluut noodzakelijk om de juiste te kiezen. Hoewel bepaalde soorten snel en gemakkelijk een megadosis voeding kunnen leveren, worden andere producten volgepompt met vulstoffen, toegevoegde suikers en ongezonde ingrediënten die uiteindelijk meer kwaad dan goed doen als het gaat om uw gezondheid.

 2. Kijk bij het shoppen voor shakes naar het ingrediëntenetiket en lees aandachtig. De beste eiwitshakes moeten:

 3. Als alternatief kunt u ook proberen uw eigen zelfgemaakte maaltijdvervangende shakes thuis te maken. Er zijn veel recepten voor maaltijdvervangende shakes, waardoor je er gemakkelijk een kunt vinden die voor jou werkt.

 4. U kunt ook experimenteren met ingrediënten zoals wei-eiwit, eiwitpoeder gemaakt van bottenbouillon, Griekse yoghurt, fruit, bladgroenten, collageen, amandelmelk en meer om uw shake aan uw persoonlijke smaak aan te passen en voedingsbehoeften. Er zijn nu zelfs keto-eiwitpoeders die rijker zijn aan gezonde vetten, maar ook eiwitten bevatten en helpen bij het aanbieden van een maaltijdvervanger voor degenen die het keto-dieet volgen. Als je een veganist of vegetariër bent, kun je nieuwere plantaardige eiwitten gebruiken, zoals erwteneiwit of hennepeiwitpoeder.

Voorzorgsmaatregelen: vermijd bepaalde shakes voor maaltijdvervanging

 1. Bepaalde shakes voor maaltijdvervanging kunnen zelfs schadelijk zijn voor uw gezondheid. In feite zijn veel populaire merken sterk verwerkt en zitten ze vol met ongezonde ingrediënten, suiker en additieven, waardoor alle mogelijke gezondheidsbevorderende eigenschappen die kunnen worden geassocieerd met shakes voor maaltijdvervanging teniet worden gedaan.

 2. Maaltijdvervangende repen en snacks zijn een veel voorkomende boosdoener; fabrikanten kloppen vaak een label op deze populaire producten met claims als "gezond", "vetarm" of "caloriearm", om ze vol te laden met synthetische ingrediënten en kunstmatige smaakstoffen die niet goed zijn voor de gezondheid.

 3. Let bij het controleren van het ingrediëntenetiket van uw maaltijdvervangende shake op deze ongezonde ingrediënten:

 4. Sla bovendien producten over die niet minstens 3 gram vezels en 10 gram eiwit per portie bevatten. Idealiter zou maaltijdvervangende shakes ook ten minste 33 procent van de dagelijks aanbevolen waarde voor belangrijke vitamines en mineralen zoals calcium, ijzer en kalium moeten opleveren.

 5. Houd er ten slotte rekening mee dat maaltijdvervangingen als onderdeel van een gezond dieet met mate kunnen worden opgenomen, maar ze moeten altijd worden gecombineerd met veel volledig voedsel om ervoor te zorgen dat u elkaar ontmoet uw voedingsbehoeften. Ze zijn misschien ook geen oplossing voor de lange termijn en moeten worden gebruikt naast andere gedragsveranderingen en levensstijlveranderingen om de gezondheid op de lange termijn te optimaliseren.

Laatste gedachten

 1. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407