Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van olijfolie voor uw gezicht

Olijfolie en huidverzorging

 1. Olijfolie, die wordt gemaakt door olijven te persen en hun olie te extraheren, komt in veel verschillende vormen en heeft veel toepassingen.

 2. De meesten van ons hebben een fles olijfolie in onze kasten - perfect voor gebruik in een saladedressing of roerbakgerecht. Het is waarschijnlijk dat de meeste mensen niet hebben overwogen om het voor iets anders te gebruiken dan het verbeteren van hun diner. Maar mensen kijken steeds meer naar olijfolie vanwege de voordelen ervan als een gezichtscrème.

Huidvoordelen van olijfolie

 1. Olijfolie heeft enkele gerapporteerde voordelen voor de huid. Volgens de International Olive Council heeft olijfolie veel vitamines, waaronder A, D en K, evenals vitamine E.

 2. Olijfolie is ook een antioxidant, dus het kan schade door kankerverwekkende ultraviolette straling helpen voorkomen of omkeren. Het heeft een zeer hoge concentratie van een ingrediënt genaamd squaleen in vergelijking met de andere soorten vetten en oliën die mensen normaal eten. De squaleen geeft olijfolie de extra antioxidantboost.

 3. Als u gevoelig bent voor acne, kan het gebruik van een zeep gemaakt met olijfolie uw acne helpen verminderen door de bacteriën die acne veroorzaken te doden. Van olijfolie is ook bekend dat het je huid hydrateert en hydrateert.

Hoe kunt u olijfolie op uw gezicht gebruiken?

 1. Olijfolie wordt vaak gebruikt als ingrediënt in producten voor gezichtswassen. Er zijn cosmetica op basis van olijfolie. Het kan ook worden gevonden in sommige zepen, lichaamsbehandelingen en lotions.

 2. Het is mogelijk om olijfolie als een vochtinbrengende crème te gebruiken zonder toegevoegde ingrediënten door het rechtstreeks op uw huid aan te brengen. Vanaf daar kunt u overtollige olie verwijderen met een handdoek of doek. Het kan vooral nuttig zijn om olijfolie te gebruiken als een vochtinbrengende crème nadat u bent blootgesteld aan de zon of zonnebrand hebt opgelopen.

Risico's en waarschuwingen

 1. Hoewel olijfolie op sommige manieren nuttig kan zijn, hebben andere onderzoeken gesuggereerd dat als je een gevoelige huid hebt, met name een vette huid of een huidaandoening zoals dermatitis, olijfolie misschien niet de beste keuze is . Eén studie toonde aan dat olijfolie bepaalde huidaandoeningen voor volwassenen juist verergerde en beval aan dat ouders het gebruik van olijfolie bij hun kinderen moesten vermijden. Als je een gevoelige huid hebt, doe dan een allergietest voordat je deze op je gezicht aanbrengt. Wrijf een hoeveelheid ter grootte van een dubbeltje op je onderarm met het merk olijfolie dat je van plan bent te gebruiken. Als u binnen 24 tot 48 uur geen reactie waarneemt, moet het veilig zijn om te gebruiken.

 2. Een andere studie bracht aan het licht dat het gebruik van natuurlijke oliën, inclusief olijfolie, bij baby's daadwerkelijk zou kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van eczeem op latere leeftijd. Dit is vooral het geval als je een familiegeschiedenis van eczeem hebt.

 3. Olijfolie is een zware olie en wordt niet gemakkelijk opgenomen in de huid. Veeg overtollige olie weg om verstopping van poriën of bacteriën te voorkomen. Kies een product van hoge kwaliteit dat geen additieven of chemicaliën bevat.

Takeaway

 1. Als u olijfolie op uw gezicht wilt gebruiken, onthoud dan dat kwaliteit belangrijk is. Wees op uw hoede voor oliemengsels in tegenstelling tot pure olijfolie. Uit een onderzoek bleek dat sommige populaire merken olijfolie niet voldeden aan de werkelijke normen voor wat olijfolie zou moeten zijn.

 2. Olijfolie kan tijdens het transport worden geruïneerd als het wordt blootgesteld aan extreme hitte, licht of zuurstof. De kwaliteit van de olijfolie kan worden beïnvloed als beschadigde of overrijpe olijven worden gebruikt bij de productie of als de olie onjuist wordt opgeslagen. Zoek naar een label met een certificering van de International Olive Council op uw olijfoliefles. En als u olijfolie op uw gezicht gebruikt, test dan eerst de reactie van uw huid op de olijfolie op een klein deel van uw huid.

 3. Als u olijfolie op uw gezicht wilt gebruiken, onthoud dan dat kwaliteit belangrijk is. Wees op uw hoede voor oliemengsels in tegenstelling tot pure olijfolie. Uit een onderzoek bleek dat sommige populaire merken olijfolie niet voldeden aan de werkelijke normen voor wat olijfolie zou moeten zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407