Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van pompoenpittenolie

Stap 6

 1. Pompoenzaad, of pepita, olie heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Een studie uit 2008, gepubliceerd in het tijdschrift "Phytotherapy Research", onthulde dat suppletie met de olie zowel cholesterol als bloeddruk kan verlagen dankzij bijvoorbeeld fyto-oestrogenen en fytosterolen. De olie is ook een rijke bron van omega-6-vetzuren en vitamine E en K.

Omega-6 vetzuren

 1. Pompoenpittenolie bevat linolzuur, een essentieel omega-6 vetzuurvetzuur. De omega-6-vetzuren zijn cruciaal voor normale groei en ontwikkeling en voor de hersenfunctie en ze helpen de haar- en huidgroei te stimuleren, de stofwisseling te reguleren en de botgezondheid en het voortplantingssysteem te behouden, volgens de Universiteit van Maryland (UM) Medical Centrum.

Phytosterols

 1. De fytosterolen in pompoenpitolie kunnen helpen het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. Fytosterolen werken volgens de British Journal of Nutrition door de cholesterolopname in de darmen.

Vitamine E

 1. De tocoferol in pompoenpittenolie is een krachtige antioxidant, ook bekend als vitamine E. Dit helpt het lichaam om vitamine K te gebruiken. Het heeft ook een rol bij de vorming van rode bloedcellen, volgens het UM Medisch Centrum.

Vitamine K

 1. Pompoenzaadolie is een bron van vitamine K. Deze vitamine kan helpen bij het bevorderen van sterke botten bij ouderen. Het is voor iedereen nodig, onthult het UM Medisch Centrum, omdat bloed niet aan elkaar zou kleven of coaguleren, zonder dat.

Fyto-oestrogenen

 1. De olie van pompoenpitten is een rijke bron van fyto-oestrogenen, een eigenschap die hielp bij het verlagen van de systolische en diastolische bloeddruk bij ratten tijdens een 12 weken durende studie naar pompoenzaadolie-suppletie, volgens M. Gossell-Williams, auteur van de studie uit 2008 gepubliceerd in "Phytotherapy Research."



Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407